Eurovision Song Contest (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Здањи пут коа пратев тоа они се имаа откажано да учествуваат и не учествуваа.
15 години, од 94-та до 10-та, само 97-ма учествувале.
Важно мислиш дека ја откачиле а они 16 години по ред учествуваат. Дури и победија еднаш и ја организираа Евровизијата. Да речеше Турција, ајде де.

Е ова е таа експертиза на форумов за која зборувам! Експертиза на база на муабети и случки од пред 16 години. На невидено и нечуено. Исто е и во филм, исто и во музика. И не е Берик единствен таков лик, за жал. Десетици ги има на форумов. Ко Македонија во мало.

Важно мислиш дека ја откачиле а они 16 години по ред учествуваат. Дури и победија еднаш и ја организираа Евровизијата. Да речеше Турција, ајде де.

Е ова е таа експертиза на форумов за која зборувам! Експертиза на база на муабети и случки од пред 16 години. На невидено и нечуено. Исто е и во филм, исто и во музика. И не е Берик единствен таков лик, за жал. Десетици ги има на форумов. Ко Македонија во мало.

Како што кажав, откога пратам они не учествуваат.
Тоа дека поима немам од кај почеток на веков што се дешава на Педеровизија, покажува колку ми е релевантен фактор.

Како и да е, Сан Ремо е Мајкл Џордан за Евровизија, кога станува збор за шлагерфестови.

rofl, на невидено и нечуено бе....
демек ако сум ги слушал евровизискиве проливи у задњи 15 години ќе сум увидел дека све тоа се безвременски дела и немало вака да зборам

Ти гомна не си пробал, ама сепак знаеш дека се невкусни. Како тоа, на непробано?

И не е Берик единствен таков лик, за жал. Десетици ги има на форумов. Ко Македонија во мало.
Ти си модератор/администратор кој банира заувек од теми ради тоа што не ти се свиѓаат нечии мислења, не ради прекршување на форумски правила.
Исто си модератор кој менува нечии мислења и по тоа си ист ко Хептаграм.

Банирај бе, што чекаш. Дадени ти се алатки и права у руки, користи ги. Не ми плачи тука, Берик бил овакав, Берик бил онакав.
Берик може да води спортове десет.

Последно уредено:
Како што кажав, откога пратам они не учествуваат.
Тоа дека поима немам од кај почеток на веков што се дешава на Педеровизија, покажува колку ми е релевантен фактор.
Така де, ама важно имаш мислење. И јас истото го зборам. ;)

rofl, на невидено и нечуено бе....
демек ако сум ги слушал евровизискиве проливи у задњи 15 години ќе сум увидел дека све тоа се безвременски дела и немало вака да зборам
Не зборуваме за тоа колку се пролив песните, туку за Италија. Да си гледал, ќе си знаел дека Италија учествува. Ама... :toe:

Така де, ама важно имаш мислење. И јас истото го зборам. ;)

Не зборуваме за тоа колку се пролив песните, туку за Италија. Да си гледал, ќе си знаел дека Италија учествува. Ама... :toe:

Признај дека не мразиш нас нормалните на форумов што не ги бранат оние европски и америчкк грозотилаци.

Признај дека не мразиш нас нормалните на форумов што не ги бранат оние европски и америчкк грозотилаци.
1. Не мразам јас никого. Во мене има љубов за цел свет, вклучително и за тебе, Ронче. :love:
2. Јас не бранам ничии европски и американски грозотилаци. И јас не сакам woke-ризам, не сакам што ни продаваат триста идеологии и политички коректности и пропаганди и отворено се спротивставувам секогаш кога нешто ми смета.
3. Сосема сум упатен во тоа каков кичерај има на Евровизија. Ама малку приглупо е да речеш дека денес имало кичерај и педерук, на времето Евровизија била нормална, а Дана Интернејшнал победува на ESC во 1998. Сестре од Словенија се натпреваруваат некоја година подоцна. Победници на ESC уште во 70-ти и 80-ти се песни со наслови Диги Лу Диги Леј и слични глупости, како Бангаранга денес. Значи 70 години ништо се нема сменето на фестивалов, ама...
4. ...вие, експертите, кои се знаете на невидено - секогаш сте во право. ;)
5. Не сум јас тема на муабет тука.

Ама малку приглупо е да речеш дека денес имало кичерај и педерук, на времето Евровизија била нормална,
Бог да чува. Сам си го измисли ова дека била нормална.
Евровизија одувек била кичерај, кој нема врска со објективно гласање.
Само што во поново време е идеолошки намачкан кичерај.

Да, ја сум експерт за тоа што е кич, за разлика од други.

Последно уредено:
Зошто наказа бе Рон, кои беа наказите?

Јас очекував накази после толку време негледање баш заради таквите, ама сосема си беше во ред. Не знам зошто европа до сега нема сфатено дека таму победува Багаранга багаранга, Џала Џала, Чики Чики, а не мајке чекају да сахране сина. Јас за Србија ја гледав, ама убаво си се забавував, убави жени, певливи песни, всело, ваљда за тоа и е шоуво. Онаа Шакира од Кипар ми беа со оваа од Бугарија бомби, ама со енергијата ко небо и земја. Џабе убава шакирава ко мртов коњ, а песната ја погодиле во центар евровизиска. Багарангарагна топ женска, баш ко рече водителкава енергетска бомба, интересна песна и заслужено си беше нема што тука.

ОМГ оној Лука од лавина син го нареков а 6-7 год постар бил од мене. Како бебе. Мада и тие некако беа како полу умрени, т.е сите беа такви и оваа бугаркава со енергијата плус и ги закопа.

Т.Е имаше фрикови да, еден тип не се сеќавам од каде беше со мрежеста маица, одамна толку дебилско суштество немам видено.
Најубава жена на евровизијата беше претставничката на Австралија дефинитивно.

Speaking of евровизија мене искрено многу ме загрижува македонската музичка сцена и македонската култура воопшто. Гледајте ги песните на Србија, Хрватска, Албанија…па еве дури и Бугарија штом победила некаков квалитет покажала таа песна, настрана тоа што мене песната воопшто не ми се допаѓа. Зад тој триумф стои систем, машинерија и концепт што испорачале резултат. Каде е Македонија во целата оваа приказна?

Кај нас музиката се третира како последното тркало. Замислете дечки, ониј водителот Миро Кацаров доживеа да биде директор на универзална сала. Па како бе од сите луѓе на планетава го избравме најнекултурниот водител да биде директор на културен објект во државава?
Не зборам за тоа дека немаме квалитетни луѓе, и те како сме ги имале и ги имаме, ама се тоа што слушаме и обожаваме, е од времето на Југославија. Зборам еве конкретно за рок жанрот. Кој нов рок бенд го имаме? Јас последно што се сеќавам е Next Time, кои патем го променија тотално својот фазон и фокусот го ставија на преработка на стари македонски песни, а рок речиси и да не снимаат.

Можеби младите немаат простор и шанса да за да ни го покажат својот потенцијал во полно светло, но културниот живот ни е на ужасно ниско ниво. Наместо да ги полниме концертите на нашите музичари во Филхармонија, ние трчаме на концерт на Емина Јаховиќ.

Не знам дали местото на коментарот му е овде, ама искрено ме фати една меланхолија додека гледав Евровизија и видов кај ни се соседите и другите балкански земји, а каде сме ние.

Ова што е Дара во Бугарија, очекував да биде Гиговска во Македонија. Ама кутрата, снима дуети со Благица Павловска и песни со чатџипити текстови..

Back
На врв Bottom