Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Супер паралела направи нема што
Духовноста на христијаните ја спореди со таа на муџите
Значи мојата и на некој Абдул од СА
Секоја чест нема што
аххахахах нигде не ја споредив духовноста и изворот на духовноста. Ве споредив за тоа тшо и едните и другите слепо пратите догми а не размислувате критички.

Вистина постои, ако таа нема вредност кај тебе - жалам..
Постои, но таа не е универзална а особено не е христијанска, исламска а најмалце еверејска.
Добро, тоа е пак од христијанството исцрпено, тоа е вистината нема што да се лажеме

Доказите што ги имаме потврдуваат дека замислените нешта во твојот одговор имаат длабоки корени во христијанството ама ти пак на тоа се сереш како и секогаш

Ок, христијански се и ми се свиѓа што е тоа така, кажи го тоа никој не те тера верник да стануваш
Твој избор си е тоа Ска, џабе вергламе на крај на истото доаѓаме дека серете безпотребно и си користите глупи примери
Ајде бе ?!
Нештата во мојот одговор имаат длабоки корени во христијанството а христијанството е тоа што е поново верување од тоа јас што се обидувам да ви го доловам. Добра логика.

Пак ќе те прашам, ајде бе ?!
Христијански се моите вредности што ги застапувам а истите тие вредности човештвово ги почитувало уште пред христијанството ?
Пак ќе кажам, добра логика.

аххахахах нигде не ја споредив духовноста и изворот на духовноста. Ве споредив за тоа тшо и едните и другите слепо пратите догми а не размислувате критички.
Нема никаква врска ова со догми

Догми па догми во секој муабет, од тоа подалеку не ни можеш искрено
Постои, но таа не е универзална а особено не е христијанска, исламска а најмалце еверејска.
Со сета должна почит, но ти немаш образование за тоа да го знаеш, поготово не за историја на христијанството

Да имаше ќе дискутиравме за многу битни теми околу истото а не за мартинки и ти што мислиш за црквата

Јас сум доста познат на научни форуми, поготово за историја, повели да се увериш

Ајде бе ?!
Нештата во мојот одговор имаат длабоки корени во христијанството а христијанството е тоа што е поново верување од тоа јас што се обидувам да ви го доловам. Добра логика.
Кои се тие верувања?

Пак ќе те прашам, ајде бе ?!
Христијански се моите вредности што ги застапувам а истите тие вредности човештвово ги почитувало уште пред христијанството ?
Пак ќе кажам, добра логика.
Кој тоа го почитувал?
Кинезите, Римјаните, Персијците, Арапските Племиња, антички Египет?
Сигурен ли си?
Ај да видиме од каде се тие информации

Нема никаква врска ова со догми

Догми па догми во секој муабет, од тоа подалеку не ни можеш искрено

Со сета должна почит, но ти немаш образование за тоа да го знаеш, поготово не за историја на христијанството

Да имаше ќе дискутиравме за многу битни теми околу истото а не за мартинки и ти што мислиш за црквата

Јас сум доста познат на научни форуми, поготово за историја, повели да се увериш

Кои се тие верувања?

Кој тоа го почитувал?
Кинезите, Римјаните, Персијците, Арапските Племиња, антички Египет?
Сигурен ли си?
Ај да видиме од каде се тие информации
Со дожна почит, Парва бил и се уште е во право дека со вас не се дискутира.
Особено не со ова егоцентрично размислување.

Со дожна почит, Парва бил и се уште е во право дека со вас не се дискутира.
Особено не со ова егоцентрично размислување.
Па фати книгата научи нешто и јави се, до тогаш нема што да дискутираме на темава

Патем уште стои тоа за авторот на Лука, не заборавај

Кога ќе научите нешто околу историја на начин на кој сите историчари го прават тоа, јавете се
До тогаш собирајте си хехенца за змиите

Сакам да и доловам дека светот и духовноста а и љубовта не се црно бело и дека не е 50-50 секоја ситуација.
Џабе онаа книгана не се вика 50 нијанси на сиво.
Не разбирам што сакаш да ми доловиш искрено.
Досега работите што ги наброја нема врска со духовност.

Па фати книгата научи нешто и јави се, до тогаш нема што да дискутираме на темава

Патем уште стои тоа за авторот на Лука, не заборавај

Кога ќе научите нешто околу историја на начин на кој сите историчари го прават тоа, јавете се
До тогаш собирајте си хехенца за змиите
За какви змии бре ? :pos:

Што се губиш со историиве и со змииве ?

Јас духовноста ја сфаќам од православна перспектива, тоа е веќе познато и излишно за дискусија. Но јас бев под впечаток дека ти си атеист, и ме буни твоето залагање за духовност. Духовност како има без некаква религија или спиритуалност?
И да не сум ограничена на балканот, во остатокот од светот било исто, особено во позаостанатите држави каде што има и пострашни практики. Инцест немало освен во побогатите семејства, но не значи дека ниските не гледале каде ќе ги мажат ќерките. Зборот на родителот бил последен. Таа што немало да го послуша родителот била отпишана од семејството. Бидејќи ќерката секако оди во друга фамилија, ите како им било битно на родителите со какво друго семејство ќе се зародат, и секако што можат да добијат од тоа.
Дејтови, прстења за запросување се пост втора светска војна иновација од кога се извади родителскиот фактор во врските.
Во арапскиот свет сеуште е на стар начин.

Ама ептен за материјални добивки одат со такви, небаре не гледаме по пишувањата тука во темата црна хроника за какви мажи станува збор.
Јас сум бил и сеуште сум за љубов и сопствен избор..... но Господ ме почести и со ќерка, па сега како си одат годините, некаде во некое ќоше од некој подрум во мозокот, се повеќе ми иде мисла дека ,,стариот,, начин бил подобар... си велм, оти бе јас, кој сум го створил тоа битие и сум го изгледал од едно мало и беспомошно битие во човек, сум му ја дал сета љубов на светот и се што може да се даде, оти јас да немам право утре кога ке порасне да ставам едно бугарско вето на нејзината желба или заблуда да се омажи за некој за кого јасно гледам дека е пропалица, зошто да немам право да речам ,,неможе,, да се мажиш за тој наркоман, коцкар, алкохоличар, насилник, криминалец, мрза, неможе бре да идеш у таа курвинска куќа......
п.с.
мислам дека треба да му се забрани да зборува за жени на секој кој што нема ќерка.

Јас сум бил и сеуште сум за љубов и сопствен избор..... но Господ ме почести и со ќерка, па сега како си одат годините, некаде во некое ќоше од некој подрум во мозокот, се повеќе ми иде мисла дека ,,стариот,, начин бил подобар... си велм, оти бе јас, кој сум го створил тоа битие и сум го изгледал од едно мало и беспомошно битие во човек, сум му ја дал сета љубов на светот и се што може да се даде, оти јас да немам право утре кога ке порасне да ставам едно бугарско вето на нејзината желба или заблуда да се омажи за некој за кого јасно гледам дека е пропалица, зошто да немам право да речам ,,неможе,, да се мажиш за тој наркоман, коцкар, алкохоличар, насилник, криминалец, мрза, неможе бре да идеш у таа курвинска куќа......
п.с.
мислам дека треба да му се забрани да зборува за жени на секој кој што нема ќерка.
Ако ја израсниш со доверба и здрави темели, твоето мислење за неа ќе биде тешко како планина. Нема да има потреба да и ставаш вето и да глумиш диктатор, стално ќе и одѕвонуваат твоите зборови во глава.

Матичен број да не ти побара?

Прв пат се гледате сте се понашале ко на интервју да сте... Има некои прашања за кои се дава одговор ако има понатамошни гледања, умешно ќе вртиш тема и нема да и одговориш директно тоа што те прашува.
Е сега за умешно јас не смеам многу да бамборам по форуми и да се правам паметен, во дневна гарнитурата не е баш комотна..
На жена кажи и ја вистината на прво и си се заебал..
Заработи си некој плус за минусот да си го кажеш кога ќе дојде време..

У меѓувреме додека си го тупиш мозокот со неа, најди си работа.

Што ти е приоритет, да си најдеш работа или да си го тупиш мозокот со неа?

Земала интервју на прво гледање му напраила, која мизерија цццц....
Ќе се задржам околу моментот за кажување вистина :)
Имав сосед, врсник на дедо ми. Не можел да се ожени оти е сиромав и му договориле млада вдовица, помлада од него. Олга се викаше жената. Имала дете од првиот брак, ама семејството било добростоечко и си го задржале детето, а нејзе и дозволиле да се премажи. 25 години дали имала.
Тоа дете порасна во извонреден трубач во Пробиштипскиот крај, меѓу другото.
Нејсе ја води овој накај дома и и раскажува: Олгооо, ја гледаш ли онаа паша, се' е наше.
Онаа коријата, се' е наше...
Иде зима овие на прачки се греат, абе Славко иди до коријата насечи дрва, нема да мрзнеме вака!
Која корија?
Па таа што ми ја покажуваше по пат!
Е улава жена. Да ти кажев дека немаме крпа на газот ќе се омажеше ли за мене? Никаква корија немаме ние, голи сиромаси.
Ама враќање назад немааа.
Автоматски споено мислење:

Ако ја израсниш со доверба и здрави темели, твоето мислење за неа ќе биде тешко како планина. Нема да има потреба да и ставаш вето и да глумиш диктатор, стално ќе и одѕвонуваат твоите зборови во глава.
Јас ќерка ми ја израснав на рамни права со синот. Што нему, тоа нејзе.
Грам разлика не сум правел, ако сум правел било во нејзина корист.
Ок, тоа е поради некои таленти слични на моите
Таа слобода доведе да си најде харикришнапартнер и то је то.
Не можам да сетам дали е среќна или не. Не сакам да им капам на мозокот, оти знам што значи тоа.
Ама умереното однесување по шаблон, мислам дека немаше да пречи. Вака таа се најде на отворено море, сама да донесува одлуки.
Не велам дека нејзината одлука е лоша, ама мислам ако беше водена од традиционални норми и нејзе ќе и беше полесно.
Така да дилемата на Лазар е на место.

Последно уредено:
Зошто девојките денеска се такви манипулаторки и дволични личности кон нас машките? На почеток ти се умилкуваат додека те запознаат "колку вредиш", според нивниот кантар нели, па по некое време штом видат дека не играш по нивното и не вредиш, веднаш губат секаков интерес кон тебе? Разбирам и сосема ми е јасно дека денеска имаат кандидати како никогаш претходно и дека едноставно имаат и си пробуваат со разни, ама нели е тоа безчувствително, болно и суетно?

Зошто девојките денеска се такви манипулаторки и дволични личности кон нас машките? На почеток ти се умилкуваат додека те запознаат "колку вредиш", според нивниот кантар нели, па по некое време штом видат дека не играш по нивното и не вредиш, веднаш губат секаков интерес кон тебе? Разбирам и сосема ми е јасно дека денеска имаат кандидати како никогаш претходно и дека едноставно имаат и си пробуваат со разни, ама нели е тоа безчувствително, болно и суетно?
Они имаат кандидати а ние кандидатки. Поентата е да и покажеш дека ја сакаш. Потруди се со нешто нематеријално.

На штосот сакање може да падне само некоја разведена околу 50 години.
Другите се по материјалното.

Овторете го линкот и слушнете...

На штосот сакање може да падне само некоја разведена околу 50 години.
Другите се по материјалното.

Искрено и реално е така, да не се лажеме.

За пример ќе пишам ова: една жена распуштеница од 48 години отишла кај еден разведен од 53 години и му рекла: ,, ако сакаш да влеземе во врска и дека јас ќе ти ги перам гаќите, ти прво да ми купиш гарсоњера".
Типот со неа не сакал ниту врска ниту секс, ладно и кажал дека може да имаат само здраво и ништо повеќе.
А таа пак почнала да го прави будала и му кажала дека тој е како дете и да не се однесува како дете.
Типот ја оладил во самиот старт и уште тој бил дете во однесувањето. :D
Автоматски споено мислење:

Интереси, се е интерес денес.
Ама може да манипулираат колку сакаат ама и тие се манипулурани, едноставно на ,, пазарот " нема доволно машки кои им ги задоволуваат критериумите.
Таквите машки се 10 - тина проценти во популацијата. И свесни се за нивната положба и ги вртат и манипулираат девојките кои се вртат по таквите машки.
И со тек на времето ќе ги намалуваат високите критериуми.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom