Јас пак најпрецизните промптови не ги пишувам во чет-бокс, туку во IDE. Во моментот кога ќе го искуцам последниот карактер, синтаксичкото обојување исчезнува, границата меѓу човекот и машината се брише, а јас станувам едно со алгоритмот. Јас не го користам АИ - јас сум АИ.
Штом ќе пробаш вака, повеќе нема враќање назад
Преработуваме таков проект каде што отишле во ќорсокак. Многу е потежок да се свари од било кој проект што сме го преработиле во минатото.
Најпрост пример во проектот, фајл со 600 линии код со интерфејси, фактори патерни, прекрасно форматирани коментари, направена за да провери дали инпут поле има валиден формат
Штом ќе пробаш вака, повеќе нема враќање назад
Автоматски споено мислење:
Многу е лошо кога ќе почне моделот да халуцинира, па девелоперот, па на крај и проект менаџерот.Кога халуцинира, најдобро е да започнеш нова сесија.
Што модел користиш?
Преработуваме таков проект каде што отишле во ќорсокак. Многу е потежок да се свари од било кој проект што сме го преработиле во минатото.
Најпрост пример во проектот, фајл со 600 линии код со интерфејси, фактори патерни, прекрасно форматирани коментари, направена за да провери дали инпут поле има валиден формат

Последно уредено: