Мене некако префорсирано ми се чини ова со аи. Веќе неколку месеци користам Claude Code и имам неколку забелешки:
1. Битка за да се остане во одреден трешхолд за искористување на токени.
2. Ќе изгенерира секаков код што ќе се побара од него. Однапред си имам спремено requiremens што ќе биде потребно и раздвоено според SOLID принципи пред да почнам со промптови.
3. Откако ќе го изгенерира кодот морам да го прегледам и да го истестирам (секогаш правам мои базични тестови), пред да оди кај QA.
Кога ќе соберам се сума сумарум, истото време се троши колку што би го искуцал сето тоа сам...
Не знам што правам во чекориве погрешно за процесот да биде побрз?
CEO reinvents software engineering
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.
Автоматски споено мислење:
Jas ova go probav, ima malo podobruvanje, no ne wow: https://github.com/garrytan/gstackНе е нешто револуционерно, али ми заштеди доста време и токени за помали проекти или features на постоечки.
![]()
GitHub - forrestchang/andrej-karpathy-skills: A single CLAUDE.md file to improve Claude Code behavior, derived from Andrej Karpathy's observations on LLM coding pitfalls.
A single CLAUDE.md file to improve Claude Code behavior, derived from Andrej Karpathy's observations on LLM coding pitfalls. - forrestchang/andrej-karpathy-skillsgithub.com

Ако утнеш со иницијалниот промт, потоа доста тешко се оправа. Како и да е - стигнато е на многу високо ниво. Сепак треба да одвоиш некој ден и да испробаш како се користи, и како ти лежи на тебе.