„Јас пробав, пробајте и вие“ (тема за омилена храна и пијалаци)

• Креатор на темата Креатор на темата Aceso
  • Време на започнување Време на започнување
Само мене овие Рошен ми се мех или лоши? Нема споредба ни со наши ни со други европски или турски благи.
Значи Рошен има поголема гама, не само чоколадите. Имаат добри карамели, полнети бомбони.....
Тоа што се поефтини, нека не ти мати филинг :)

Реално Рошен е подобар од Аленка и другите руски кондитерски.
Имаше он фабрика и во Русија мислам, со скап асортиман.

nisto ukrainsko ili od voeno podracje ne bi konzumiral... sto znam mene alenka mi e super, razlicna e od ona sto sum naviknat pa moze bas toa da e

Значи Рошен има поголема гама, не само чоколадите. Имаат добри карамели, полнети бомбони.....
Од рошен ова ми е убавоIMG_5813.jpegIMG_5814.jpegIMG_5815.jpeg

nisto ukrainsko ili od voeno podracje ne bi konzumiral... sto znam mene alenka mi e super, razlicna e od ona sto sum naviknat pa moze bas toa da e

Ние дома пола руси сме, ама вражески шоколадтки цепаме :)

Нема врска цената, не сум ни знаел дека се поефтини, јас за вкусот зборам. Многу бљантав вкус имаат. Сум пробал повеќе ствари, ништо не чини.

IMG_1805.jpeg

Еве у моментов си ја засладувам душата со вакви класични "комунистички" слаткиши :love:

Повеќе им верувам на Витаминка и Европа (и Краш, Таково и слични бивши ЈУ гиганти) него ли на увозон!

Прегледај го приврзокот 477508

Еве у моментов си ја засладувам душата со вакви класични "комунистички" слаткиши :love:

Повеќе им верувам на Витаминка и Европа (и Краш, Таково и слични бивши ЈУ гиганти) него ли на увозон!
Класа бомбоњера за таа на рошен. Иначе и јас како @kano извегавам и да јадам храна од воени подрачја. Не може да очекувам дека има стандарди во такви услови.

Класа бомбоњера за таа на рошен. Иначе и јас како @kano извегавам и да јадам храна од воени подрачја. Не може да очекувам дека има стандарди во такви услови.
Не да е класа... С-класа!

Туку мене не ме плашат воените подрачја, но разно-разните конгломерати по Шфицарски и Ѓермании, кои произведуваат масовно по Полски и Румунии..
Ај да се воздржам и да кажам, само на профит и маркетинг мислат!
(доверба у квалитет, технолошки процес, суровини и се останато еден голем прашалник)

Само мене овие Рошен ми се мех или лоши? Нема споредба ни со наши ни со други европски или турски благи.
И мене. Ми имаат вкус ко путер со шеќер да јадам. Ни „к“ од какао нема.

Само мене ли веќе ме имаат разочарано старите бајадери, дека ги имаат бајаги расипано, ко што вика златковичиус, и тие некако ми напутеруваат на вкус.

1778521214247.png

Од бивша Југа Краш беше поим, иако јас Звечево повеќе ги преферирав. Пионир така така, Сокоштарк јок, Европа па ич, со тоа лиценцата на Виларс керпичи правеа. Покасно влезе Европа во штос, бананките им беа супер. Сега пробувам и Витаминка, ама главно ми е Рошен и по некоја белгиска, кога ќе ги начекам на попуст :)
Автоматски споено мислење:

Само мене ли веќе ме имаат разочарано старите бајадери, дека ги имаат бајаги расипано, ко што вика златковичиус, и тие некако ми напутеруваат на вкус.

Прегледај го приврзокот 477512
Со кризата со какао, се' е можно!

Прегледај го приврзокот 477512
Тие отсекогаш и биле со путер. Со путер се прават. Бајадера = путер, вода/млеко и брашно од бадеми. Само глазурата е од чоколадо. Јас зборувам за чоколадите во кои некогаш доминантното какао се заменува со триста други глупости откако стана поскапо од злато.

Back
На врв Bottom