Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Prosireno samoubistvo e novata kovanica vo slucaj da ne si vo tek, ili sto bi znacelo se tovari i za naveduvanje i pomaganje na samoubistvo vo cija postapka zivotot go izgubi i cupeto, sto znaci e kriv i za toa.
Ne zenata cedoubiec tuku toj.
Sega pojasno ti e kade e problemot. Cedoubuecot bukvalno se amnestira, ziva ili mrtva, taa nema nikakva odgovornost i za nejzinite postapki ke lezi nekoj drug.
Znaci pak ke ti povtoram, nemam nikakov problem jas so visinata na kaznata i sto dobil maksimalna mozna za dvete krivicni dela za koi se tovari. Ni jas ni ti ne sme vinovni sto e tolku kolku sto e, da bese dozivotna i so toa ke nemav nikakov problem da bese predvidena so dvete krivucni dela, semejno nasilstvo i sto bese drugoto. Ova tretoto naveduvanje i pomaganje na samobistvo i prosireno samoubistvo e problemot tuka.
Kolku e apsurdno toa obvinenie probav da vi dolovam so sporedbata na samoubistvo kako posledica na psihicko nasilstvo predizvikano od preljuba, koja kako sto zabeleza naide na zestok otpor posebno od zenskata populacija tuka od samo niv poznata pricina.
Ko sme kaj toa, ne procitav kakov e tvojot stav okolu toa, dali preljubata kako forma na psihicko nasilstvo koe dovelo do samoubistvo treba da se tretira kako naveduvanje i pomaganje na samoubistvo.
@Mud @Буран i za vas istoto prasanje.
.
Не се товари за „проширено самоубиство“ туку за наведување и помагање на самоубиство. Не ги плеткај работите, небитна е кованицата. Ти велиш дека требало да добие максимална казна за двете дела (телесна повреда и загрозување на сигурноста) и ништо за третото дело (наведување и помагање во самоубиство). Не постои дело „наведување на проширено самоубиство“, не мати ја водата. Вкупна казна за трите дела е 13 години, тој доби 12.

Ја тепал редовно, ја натерал да му препише стан, ја избркал од станот, ја тепал два пати на денот на самоубиството, буквално се изживувал врз неа како најголем садист и ја довел до состојба да не гледа друг излез. И викал да се убие што е документирано најмалку два пати.

Престани да се срамиш, сериозно.

Последно уредено:
Друже иди провери се те молам:

Kolku e apsurdno toa obvinenie probav da vi dolovam so sporedbata na samoubistvo kako posledica na psihicko nasilstvo predizvikano od preljuba.

Кажав.. мртов чоек ќе ви е крив. Само Ивана имала друг мхм, он немал.

Друже иди провери се те молам:

Kolku e apsurdno toa obvinenie probav da vi dolovam so sporedbata na samoubistvo kako posledica na psihicko nasilstvo predizvikano od preljuba.

Кажав.. мртов чоек ќе ви е крив. Само Ивана имала друг мхм, он немал.
Ti uste cekam da mi kazis sto mislese pod tetoviram politicari ? :cautious:
Da znam dali jas da se provervam ili ti ?
Автоматски споено мислење:

Не се товари за „проширено самоубиство“ туку за наведување и помагање на самоубиство. Не ги плеткај работите, небитна е кованицата. Ти велиш дека требало да добие максимална казна за двете дела (телесна повреда и загрозување на сигурноста) и ништо за третото дело (наведување и помагање во самоубиство). Не постои дело „наведување на проширено самоубиство“, не мати ја водата. Вкупна казна за трите дела е 13 години, тој доби 12.

Ја тепал редовно, ја натерал да му препише стан, ја избркал од станот, ја тепал два пати на денот на самоубиството, буквално се изживувал врз неа како најголем садист и ја довел до состојба да не гледа друг излез. И викал да се убие што е документирано најмалки два пати.

Престани да се срамиш, сериозно.
1000007070.png

Bilo kako bilo, ete i taka neka bidi , samoto obvinenie naveduvanje i pomaganje na samoubistvo e bezveze.
Ili ne e?
Zabelezav deka izbegna da odgovoris dali psihickoto nasilstvo koe dovelo do samoubistvo treba isto krivicno da se goni kako naveduvanje i pomaganje na samoubistvo. Sto vika ekspertot vo tebe ? :cautious:

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Ti uste cekam da mi kazis sto mislese pod tetoviram politicari ? :cautious:
Da znam dali jas da se provervam ili ti ?

Прегледај го приврзокот 477227

Bilo kako bilo, ete i taka neka bidi , samoto obvinenie naveduvanje i pomaganje na samoubistvo e bezveze.
Ili ne e?
Zabelezav deka izbegna da odgovoris dali psihickoto nasilstvo koe dovelo do samoubistvo treba isto krivicno da se goni kako naveduvanje i pomaganje na samoubistvo. Sto vika ekspertot vo tebe ? :cautious:
Моеш другиве да ги лажеш.
Мене не.
IMG_0457.jpeg

Еве шо праите по вемерото..
За овој имаш нешо ПАМЕТНО да изјавиш?
Нели глеаш дека и мажи ти се крстат..

Несмасно го едначиш актот на изневерување со актот на физичко насилство. Изневерување се решава со развод, како што ти сакаше да го решиш овој случај. Физичко насилство, посебно континуирано и брутално како ова во случајов, не се решава со ништо освен со трпање на насилникот во затвор. Ако ја изневерувам жена ми, може да ме напушти. Ако ја тепам безмилосно со години, ја присилувам да ми потпише имот, ја бркам од дома како куче, ја враќам назад, пак ја тепам, и викам да се убие.... Психички стабилен човек никогаш нема да се самоубие затоа што бил изневерен. Човек што е тепан и понижуван со години нема да остане психички стабилен. Не знам како поинаку да ти објаснам.

И не избегнав да ти одговорам, не сакав да ти одговорам затоа што е глупава споредбата, а ти и понатаму мислиш дека си ги фатил членовите во некаква генијална замка.

Несмасно го едначиш актот на изневерување со актот на физичко насилство. Изневерување се решава со развод, како што ти сакаше да го решиш овој случај. Физичко насилство, посебно континуирано и брутално како ова во случајов, не се решава со ништо освен со трпање на насилникот во затвор. Ако ја изневерувам жена ми, може да ме напушти. Ако ја тепам безмилосно со години, ја присилувам да ми потпише имот, ја бркам од дома како куче, ја враќам назад, пак ја тепам, и викам да се убие.... Психички стабилен човек никогаш нема да се самоубие затоа што бил изневерен. Човек што е тепан и понижуван со години нема да остане психички стабилен. Не знам како поинаку да ти објаснам.

И не избегнав да ти одговорам, не сакав да ти одговорам затоа што е глупава споредбата, а ти и понатаму мислиш дека си ги фатил членовите во некаква генијална замка.
Сега пак ќе ти го кажи случајот со пријателот кај што пробал да се самоубие оти го изневерила, така му кажале некои пријатели ...

dali preljubata kako forma na psihicko nasilstvo koe dovelo do samoubistvo treba da se tretira kako naveduvanje i pomaganje na samoubistvo.
Владе не сум правник ама од тоа што имам познавање мислам дека никаде во светот прељубата не можи да се третира како помаганје или наведување на самоубиство (ова второто во овај случај е поконкретно) е сега ако има нонстоп понижување, некоја емоционална злоупотреба или јавно на улица во ресторан или било каде да се понижува партнерот (пр. дека е слаб во кревет, мало куре и сл.) тогаш тоа е психичко насилство, а не прељуба. Разбери еднаш дека прељубата не е психичко насилство туку повреда на довербата, лојаноста во односите со партнерот. Се зависи од контекстот.

Сега пак ќе ти го кажи случајот со пријателот кај што пробал да се самоубие оти го изневерила, така му кажале некои пријатели ...
Не е дека нема самоубиства за прељуба ама тоа е од емоционално нестабилни личности, а не од насилство.

Последно уредено:
Моеш другиве да ги лажеш.
Мене не.
Прегледај го приврзокот 477229

Еве шо праите по вемерото..
За овој имаш нешо ПАМЕТНО да изјавиш?
Нели глеаш дека и мажи ти се крстат..
Poleka malce, sredi si gi mislite, drugo te prasav. Vrska jas so Micko i Vmro imam kolku ti so stabilnost so imas.
Ete i hint ke ti dadam, vidi mi avatar. Da ne se napregas, strogo za najradikalnata albanska partija ili koalicija glasam, ne e ni tajna toa nekoja, taka da vekje ako mi priservas nesto togas mozis za VLEN da mi priservas, ako ti znaci nesto.
I sega so ti bese muabetot so tetoviranje na pratenici ?
Ke probas da se doiskazis ili i ti sama pojma nemas so lupna vo momentot ? :cautious:

Poleka malce, sredi si gi mislite, drugo te prasav. Vrska jas so Micko i Vmro imam kolku ti so stabilnost so imas.
Ete i hint ke ti dadam, vidi mi avatar. Da ne se napregas, strogo za najradikalnata albanska partija ili koalicija glasam, ne e ni tajna toa nekoja, taka da vekje ako mi priservas nesto togas mozis za VLEN da mi priservas, ako ti znaci nesto.
I sega so ti bese muabetot so tetoviranje na pratenici ?
Ke probas da se doiskazis ili i ti sama pojma nemas so lupna vo momentot ? :cautious:
Па немаш муда да сликнеш.
Јебига. Не влагај у дискусија со мене.
Ме занима фацата дали му е смежуравена само.

Несмасно го едначиш актот на изневерување со актот на физичко насилство
Gi izednacuvam aktot na psihicko nasilstvo so fizicko kako dovolna pricina za samoubistvo. Se samubuvaat ljugeto radi toa ili ne si zapoznaen so takvo nesto i toa mnogu povekje od ovie tvoite radi fizicko nasilstvo.
Nema nikakva zamka, ednostavno za stav te prasav i mi odgovori.
Spored tebe ovie sto se samoubivaat radi preljuba se emotivno nestabilni licnosti i niv koj gi eba.
Ok dobro e da se znae.

Па немаш муда да сликнеш.
Јебига. Не влагај у дискусија со мене.
Ме занима фацата дали му е смежуравена само.
So da slikam be izgubena ?
So sakas da vidis ? :cautious:
Vo so diskusija bi vlegval so tebe ziti se, za koja terapija psihijatrot ti ja prepisal.
Kazi mu deka ne gledam nekoe podobruvanje, uste si nestabilna ko uranium 235, neka ti menva terapijata i apojte :toe:.

Последно уредено:
Spored tebe ovie sto se samoubivaat radi preljuba se emotivno nestabilni licnosti i niv koj gi eba.
Какви се ако не се емоционално нестабилни личности? Море Командант Ротино разбери еднаш дека прељуба не можи да биди психичко насилство.

Se samubuvaat ljugeto radi toa ili ne si zapoznaen so takvo nesto i toa mnogu povekje od ovie tvoite radi fizicko nasilstvo.
Ајде најди барем еден линк од студија, објава, или било што, кој тврди дека повеќе луѓе се самоубиваат поради изневерување отколку поради физичко насилство.

Емотивно насилство не е тоа што ти мислиш, јас посетувам неколку задолжителни семинари годишно на тема Physical abuse, Emotional abuse, Sexual abuse, Neglect and Bullying. Намерно ти ги пишувам на англиски затоа што зборот abuse не е исто што и violence, кај нас го преведуваме како насилство.

Да, повеќе луѓе се жртви на емотивно насилство, но тоа е широк спектар, изневерување едвај влегува во тоа и не на начин на кој што мислиш.

Какви се ако не се емоционално нестабилни личности? Море Командант Ротино разбери еднаш дека прељуба не можи да биди психичко насилство.
Sega ti ke mi kazvas za covek koj licno go znaev so godini dali bil stabilen ili ne.
I imam nik , taka da malce prolivest stanvas so to. Ili kazi barem od kaj si pa ete taka neformalno ke si se oslovuvame.
I cekaj sega, preljubata ne ja klasificiras vo psihicko nasilstvo ili barem ne kako dovolna pricina za samoubistvo iako predizvikuva dusevna bolka i ponizuvanje ?

Sostori be jaki ebacista site vie tuka. Bravos (y)
Posto pretpostavuvam od tuka lokal si, sigurno ja znaes onaa, na site zenite kurvi se, samo mojata ne ;)
Ајде најди барем еден линк од студија, објава, или било што, кој тврди дека повеќе луѓе се самоубиваат поради изневерување отколку поради физичко насилство.

Емотивно насилство не е тоа што ти мислиш, јас посетувам неколку задолжителни семинари годишно на тема Physical abuse, Emotional abuse, Sexual abuse, Neglect and Bullying. Намерно ти ги пишувам на англиски затоа што зборот abuse не е исто што и violence, кај нас го преведуваме како насилство.

Да, повеќе луѓе се жртви на емотивно насилство, но тоа е широк спектар, изневерување едвај влегува во тоа и не на начин на кој што мислиш.
Pa sepak ljugeto se samoubivaat radi toa.
No za tebe toa ne e dovolno za nekoj da odgovara za toa .
Statistiki na svetski ramki ne znam i ne me ni interesiraat nesto posebno. Od druga strana osven ovaa sto se djitna od petti, jas ne se sekjavam nekoj/ ja da se samoubi radi fizicko nasilstvo. Od druga strana gi znam eden kup sto ispile solna kiselina, sekle veni radi preljuba. Sega ti mozi kade sto zivees druga e situacijata, jbg i sam rece deka ne znaes za ni eden primer za zena koja vrsi fizicko nasilstvo vrz maz. Ubavo ti rekov, prasaja @cholismo , od prva raka ke ti kazi, komsii mu se ako se sekjavam dobro. Sega ili jas ziveam vo nekoj meur ili ti.

Back
На врв Bottom