Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
@мкд владе ништо лошо не ти реков, а на темава се срамиш, искрено. Покажуваш омраза кон се што е женско - факт. Покажуваш некаква чудна загриженост за насилник кој според тебе неправилно го јадел за дело што не го сторил. Еве кажи ми, да не го осудеа за тоа дело туку само за останатите, и да добиеше 4-5 години наместо 12, дали правдата ќе беше задоволена според тебе?

[Еве кажи ми, да не го осудеа за тоа дело туку само за останатите, и да добиеше 4-5 години наместо 12, дали правдата ќе беше задоволена според тебе?
Ај еве контра-прашање за сите..
(без да бранам или напаѓам некој)

Дали има поголема казна од тоа да родител изгуби чедо?!?

Ај еве контра-прашање за сите..
(без да бранам или напаѓам некој)

Дали има поголема казна од тоа да родител изгуби чедо?!?
Ко шо гледам многу се засекирал за чедото. Раскезен ко на лото да добил.

Nema da komentiram za izgledot, ako ne sfakate kolku e glupo I ne potrebno ne sfakate toa e.
Ima seriski ubici sho placele pa aj greota se oni.
Pomaganje ne mozam inaku da go tumacham, se znae samiot zbor sho znaci ne mozeme sega da gi definirame zborovite kako si sakame, kako I vlade so nasilstvoto.

Da, vo pravo e. Definitivno prv pat vo istorijata na svetot ima nesto vakvo, prosireno samoubistvo :tapp:
Прегледај го приврзокот 477200

Можеби и прв пат во светот се дешава насилник познат на органите, да изврши обид за убиство со туркање по скали на постоперативна особа, пред сведоци, и притоа полицијата да изврши увид и да го остави истиот да си оди дома со детето во рака.

:toe:

@мкд владе ништо лошо не ти реков, а на темава се срамиш, искрено. Покажуваш омраза кон се што е женско - факт. Покажуваш некаква чудна загриженост за насилник кој според тебе неправилно го јадел за дело што не го сторил. Еве кажи ми, да не го осудеа за тоа дело туку само за останатите, и да добиеше 4-5 години наместо 12, дали правдата ќе беше задоволена според тебе?
Ni me znaes, ni me poznavas toa e kako prvo.
Dali se sramam jas ili vie e samo pozicija na gledna tocka. Od moja gledna tocka vie se sramite so vasite izlivi na emocii kako zeni vo pms.
Pokazuvam zagrizenist za pravoto i pravdata. Linc ne e niti pravo niti pravda.
Ne gi pisuvam jas zakonite i propisanite kazni za toa,. Dali e malce ili e mnogu spored tebe ,mene ili bilo koj tuka e irelevantno. Za toa mozes da mu se obratis na toj sto go pisuval krivicniot zakon. Kolku e tolku e i za tie krivicni dela dobi maksimalna kazna, sosem zasluzeno bi dodal.
Od pravna gledna tocka pravdata e zadovolena. Toa sto vas , pa i mene ne mi e po kef vremetraenjeto voopsto ne e pricina da mu se nakalemat dela samo i samo da se zgolemi vremetraenjeto. Ne e toa pravda, nema ni P od pravda, posebno sto so toa amnestiraat cedoubiec .

Последно уредено:
Од како дојде ВеМеРеО на власт. Вестите станаа таблоид за црна хроника за да не се зборува како тие "работат" на свои проекти :icon_mrgr:

@Darling ako mislese na psihicko nasilstvo, ne izmisliv jas nov termin, si postoi kako takov i si ima i objasnuvanje sto se podrazbira pod toa .
Прегледај го приврзокот 477209

I posebno za temata ova e bitno okolu kurvarlukot kako forma na psihicko nasilstvo i mozna pricina za samoubustvo, a so toa i osnov nekoj da odgovara za naveduvanje i pomaganje na samoubustvo ako doslo do toa.
Прегледај го приврзокот 477207
Taka da ete neka se educira malce i cholka deka ne samo fizickoto tuku i psihickoto nasilstvo preku omalovazuvanje ( i da pogolemo ponizuvanje od da naucus deka zenata ti e orospivce ne vervam deka vo taa oblast ima ) moze i treba da se koristi za krivicno gonenje vrz osnov na naveduvanje i pomaganje na samoubistvo, ako do toa doslo radi gorespomenatite pricini .
Тоа се новите психолози што ако машкото дете фати кукла го советуваат родителот да му го смени полот.
Живи глупости. Самиот збор на сила -насилство ти кажува што е. Како може некој психички да го тепаш, убиеш или силуваш.

Тоа се новите психолози што ако машкото дете фати кукла го советуваат родителот да му го смени полот.
Живи глупости. Самиот збор на сила -насилство ти кажува што е. Како може некој психички да го тепаш, убиеш или силуваш.

Разликуваш физичко и психичко насилство? Или за тебе не постои психичко насилство?

Можеби и прв пат во светот се дешава насилник познат на органите, да изврши обид за убиство со туркање по скали на постоперативна особа, пред сведоци, и притоа полицијата да изврши увид и да го остави истиот да си оди дома со детето во рака.

:toe:
Дефинитивно не е прв пат, на пример таму каде што живееш има цела вреќа примери каде злосторниците се ем познати на властите ем слободно шетаат, за разлика од кај нас, овој барем ќе оди в затвор.
Автоматски споено мислење:

Разликуваш физичко и психичко насилство? Или за тебе не постои психичко насилство?
Не постои.

Jas i da ti kazam, nema da mi vervas, no za srekja ete cholka imase spodeleno nekoj takov slucaj, polesno ke se razberite so nejze po zenska linija.

Stvarno, oti be ne kazvate vakvi raboti.
I kako moderator ne ti licat oviemuabeti, ne bidi ko ona izgovorot od moderator Macka, no ok ako sakas na takvo nivo da ja vodime diskusijata nema priblem.

Ti go vidovme i tebe kapacitetot taka da ne skokaj do tolku. Da uspees za dve nedeli da se zdobies so status na najnesposoben moderator vo cela istorija na forumot i ne e mal uspeh.
Командант Ротино дај бе олабај малце.

Дефинитивно не е прв пат, на пример таму каде што живееш има цела вреќа примери каде злосторниците се ем познати на властите ем слободно шетаат, за разлика од кај нас, овој барем ќе оди в затвор.

Не постои.
Кривичниот закон, а и комон сенс вика поинаку

Кривичниот законик ги регулира сите три видови на семејно насилство, односно физичкото, психичкото и сексуалното

Кривичниот закон, а и комон сенс вика поинаку

Кривичниот законик ги регулира сите три видови на семејно насилство, односно физичкото, психичкото и сексуалното
Имам проблем со терминот, затоа што не е конкретен и е збунувачки да се разбереме.
Постои психичко малтретирање, психичко злоупотребување, мобинг, манипулација итн.

Командант Ротино дај бе олабај малце.
Imas opcija ignor vo slucaj vie grackite da ne znajte. Namesto da mi popuvas, iskoristi ja :toe:

Имам проблем со терминот, затоа што не е конкретен и е збунувачки да се разбереме.
Постои психичко малтретирање, психичко злоупотребување, мобинг, манипулација итн.
Ok, neka bidi i psihicko maltretiranje ili kako i da sakas nareci go. Prasanjeto e dali radi toa moze nekoj da si go odzemi zivotot i dali treba na osnov na toa nekoj da bide krivicno gonet radi naveduvanje i pomaganje na samoubistvo, ili mora da bidi strogo fizicko .
Tuka se krsat kopjata.

Последно уредено:
Само да потсетам дека истиот муабет се вртеше и за таткото на Вања!
Таткото на Вања за време на судењето беше тотално изгубен. Овај гледам свеж расположен мува не го лази. Познавам вакви љуге големи гадови, егоистични и агресивни. Никако не можеш да излезиш на крај со нив.

Back
На врв Bottom