ок, ок, ок .... М..... 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Неможе, овие нео-капиталистите го сјебаа менталитетот...Зошто еве југоносталгичариве не се соберат у форма една "омладинска" акција да го исчистат СкУпје кое тоне во ѓубре и притоа да ги убедат сите деца кои се со сите 5ки дека таа акција им е награда?
Што јес јес!Се за "старите соборци" и нивните деца, денес познати уште и под името црвена буржуазија, или просто комуњари!
Народот на бончиња.. ама ќе смислиме фора![]()
Фиде со шербет, ај не напињај!Добро тој градел тениски игралишта за тие другови, додека во Македонија повеќето села немале канализација, водовод, асфалтен пат и ред основни ствари за живот кои ги добија тек кога се осамостои Македонија.
Дури и во градските средини во самостојна Македонија се газеше кал. Ама ете имало тениски игралишта за тие буржоаски другови. Јбг
Во истото време некои други другови си се возеле со најнов амерички авион даглас 9 до Корзика и назад на еднодневна екскурзија. Тие биле тие приоритети за тоа брстство и единство!
Идеата да, планот ни близу до среден особено кога Словенци, Хрвати и Срби од старт го кочеле со национализам.Југославија беше добра идеја, среден план и многу лоша изведба на неодговорни изведувачи на работата.
Имала позитивни страни секако но и маани.
Чичо колку и да сум противник на југословенството како идеологија и перење мозок, реално не може а и не смее никој да полемизира околу тоа дека само во тој период државава немаше башибозук. Почни предходно од турци, срби, бугари па денес од шипери и еу говнарчиња.Што јес јес!
Автоматски споено мислење:
Фиде со шербет, ај не напињај!
Кажав и јас дека никогаш не сум се слагал со нивната реализација на политичката програма.
Ми сипуваш сол на рани, од чиста мира!
Да знаеш од кај сум и каков кур имаме тргнато од 1900 наваму, би си ќутел.
Чоек и таа килава СФРЈ стори повеќе за нас, кои бевме нејзини противници, отколку сегашнава чии основачи требаше да бидеме, ама не биднавме оти црвените комунисти пуштија мустаќи, ставија кубури во појас и продолжија да пљачкаат како во турско!
Тоа не е од СФРЈ направено! Тоа било природен процес и тековен европски поствоен развој во тоа време стимулиран со амерички долари за возобнова на Европа!Што јес јес!
Автоматски споено мислење:
Фиде со шербет, ај не напињај!
Кажав и јас дека никогаш не сум се слагал со нивната реализација на политичката програма.
Ми сипуваш сол на рани, од чиста мира!
Да знаеш од кај сум и каков кур имаме тргнато од 1900 наваму, би си ќутел.
Чоек и таа килава СФРЈ стори повеќе за нас, кои бевме нејзини противници, отколку сегашнава чии основачи требаше да бидеме, ама не биднавме оти црвените комунисти пуштија мустаќи, ставија кубури во појас и продолжија да пљачкаат како во турско!
Што има врска? Мене во многу моменти ми недостасува дедо ми. А почина човекот една година пред Стариот. Недостасување е растеглива категорија, зависи што! Луѓето дискутираат, по разни причини. Тие кои ја живееле по времето, вторите се прават паметни, а муабетот им е од типот: јас кебапи немам јадено, ама брат ми ми има кажувано, на некој негов пријател братучед му јадел и биле многу вкусни.46 години после Тито да ти недостига Југославија е веќе синдром на заробена личност. Југославија е минато и таму треба и да остане.
, екскурзиите од средно, апсолвентските од факултет.....Цвета на комшиите, капиш?