Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 45: @Menethil - Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.)

Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.

• Вкупно гласачи
    24
Пробано, јок!
Како што велат: што пише во книгите, не расте на нивите.
...исто ќе ти кажам и јас, ќе се клекне и не ќе може да се стане, посебно тие со тврда столица ќе останат така, а тие со стомаци и бутки не можат ни да клекнат ќе се пос.рат :pos:

Првиот пасус нема ни да го коментирам..
Ние, затуцана турска провинција и Јапан у иста реченица не одиме, не па споредби да правиме за напредок!
Претходната тема беше баш за нашата "висока култура" и менталитет!

Он-топик..
За да лупнам јапанска шоља, ќе треба прво да го реновирам и вецето?! Така?
Не иде тоа така, плус одвод, струја ваљда нешто специфично ќе и треба..
Па наеднаш цената на таа шоља од 5 ќе скокне на 10000€!

Early adopters може да бидат програмерите и политичарите у државава..

Тоа просечно македонче никад нема да може да си го дозволи!
А очигледно не се популарни ни нуз Европа!
Еве тек сега кај нас иде модата на вградени шољи/казанчиња ала Геберит, што на запад се стандард веќе подолго време.. (а дискутабилно дали се подобри или е мода во прашање!)
Аууу ама можело под шољата да зачистиш.. :rolleyes:
Голем к*р ко да неможам доместос околу обичнава да истурам :cautious:
Da mu teknese na wot pred 5 godini ko renovirav mozi i ke se podzadumav, ama sega ne sum se rastural pak nanovo. Boze zdravje slednoto renoviranje ko ke mu doj denot , ama pak togas gospo znaj so ke bidi vo moda. Kako trgna tehnikata mozi aplikacija vo mobilniot ke ima za toa :D

Da mu teknese na wot pred 5 godini ko renovirav mozi i ke se podzadumav, ama sega ne sum se rastural pak nanovo. Boze zdravje slednoto renoviranje ko ke mu doj denot , ama pak togas gospo znaj so ke bidi vo moda. Kako trgna tehnikata mozi aplikacija vo mobilniot ke ima za toa :D
Не може, туку сигурно ќе има..
Паметни телефони, глупи луѓе ;)

Гледам некој спомна хемороиди, топлата вода постоечките хемороиди може да ги влоши и да ги направи почувствителни.

Инаку јас мислев дека туширањето секој ден е нешто што го применува секој нормален човек. Сапунот и водата не се револуционерна технологија. Страшно е ако треба да објаснуваме дека свежината и чистота не се луксуз, туку елементарна пристојност.

Инаку влегување во туѓ тоалет и нивно користење за мене е научна фантастика. Само во итни случаи и тоа со многу претпазливост и прибирливост. :D

Сакав да гласам да за модерен нужник, ама со вакво прашање педерски ми е. :cautious:
Тоа сам ИО си го смисли. Саботажа. :toe:
Модераторот е џубре, не му е прв пат...
Гласај слободно, не е педерски ако си топ наместо ботом, каде како твојот задник е подмиен не e битно.

Не може, туку сигурно ќе има..
Паметни телефони, глупи луѓе ;)
Имаат апликации и сега.
Мислам дека иднината ќе биде без апликации, наспроти популарното мислење дека ќе имаме апликација за се.
Ќе биде само една апликација која ќе врши повеќе работи.

Но, во ред, да не збориме за цената и дали просечен граѓанин на нашата земја може тоа да го приушти.
Јас предлагам да работиме да стане тоа стандард секаде, што значи да биде ефтино и достапно за секого.
Да започне дијалогот, па кога ќе дојде време за реновирања...

1777797955336.png

Гледам некој спомна хемороиди, топлата вода постоечките хемороиди може да ги влоши и да ги направи почувствителни.

Инаку јас мислев дека туширањето секој ден е нешто што го применува секој нормален човек. Сапунот и водата не се револуционерна технологија. Страшно е ако треба да објаснуваме дека свежината и чистота не се луксуз, туку елементарна пристојност.

Инаку влегување во туѓ тоалет и нивно користење за мене е научна фантастика. Само во итни случаи и тоа со многу претпазливост и прибирливост. :D
Ти како што си гадлива за марулата, претпоставувам каква претпазливост и прибирливост имаш за користење туѓ тоалет. Затоа ова решение за тебе е совршено. Кога сме кај марули, шољите ги бива и за нивно подмивање. И не дека други тоа веќе не го нудат, но конечно решение и за кој кренал или кој не спуштил даска или покапена помочана даска, бидејќи и тој дел е автоматизиран и ги решава сите овие женски проблеми за мир во куќа. На тоа не можеш некогаш да ставиш цена @PticaSelica. А и ние сме тие кои гледаме во окото на Саурон во доги на крајот на денот.

Не знам за хемороидите Aceso, и како им делува топлата вода, но температурата се подесува од ладна до многу топла, така да на твое медицинско знаење останува изборот на температурата. Ако гледаме така, и туширање секој ден како што спомнуваш иако социјално нормално, не е баш... природно и здраво за косата и кожата. Или барем може да се најдат статии. Јас се туширам секое утро, без разлика дали ќе одам надвор или останам дома, но ако за тебе тоа е елементарна пристојност, треба да биде и новата шоља.

@wot
Шо праиме со позицијата на вршителот на делото?
Запознаени се господата дека чучавецот е по фозиолошки соодветен од било која шоља?
Смисли нова тема за вечер ти, кога ќе си во соодветната позиција.

Еве го владе во иднината, не знаејќи да ги користи трите школки, кога веќе самиот го спомна разбивачот:

Zamisli, soljata avtomatski ti pravi selfi na dupot i ceka da stavis rejting kako si zadovolen od performansite :D
Фотка од резултатот, па кога ќе отидеш на доктор, ја има цела твоја "историја". :D

Ти како што си гадлива за марулата, претпоставувам каква претпазливост и прибирливост имаш за користење туѓ тоалет. Затоа ова решение за тебе е совршено. Кога сме кај марули, шољите ги бива и за нивно подмивање. И не дека други тоа веќе не го нудат, но конечно решение и за кој кренал или кој не спуштил даска или покапена помочана даска, бидејќи и тој дел е автоматизиран и ги решава сите овие женски проблеми за мир во куќа. На тоа не можеш некогаш да ставиш цена @PticaSelica. А и ние сме тие кои гледаме во окото на Саурон во доги на крајот на денот.

Не знам за хемороидите Aceso, и како им делува топлата вода, но температурата се подесува од ладна до многу топла, така да на твое медицинско знаење останува изборот на температурата. Ако гледаме така, и туширање секој ден како што спомнуваш иако социјално нормално, не е баш... природно и здраво за косата и кожата. Или барем може да се најдат статии. Јас се туширам секое утро, без разлика дали ќе одам надвор или останам дома, но ако за тебе тоа е елементарна пристојност, треба да биде и новата шоља.
Не е до марулата воопшто. Вие не сте свесни колку се понечисти и погнасни женските тоалети од машките.

Хигиената на шолјата е едно, но хигиената на даската е сосем друга димензија. Мојата кожа едноставно не ја допира таа површина во јавни простори и туѓи домови, па ако треба и акробации ќе изведувам. :D

Модераторот е џубре, не му е прв пат...
Гласај слободно, не е педерски ако си топ наместо ботом, каде како твојот задник е подмиен не e битно.
Гласав, плус бев и максимално експлицитен, ништо да не оставам на твојата имагинација! :smirce:

• Хаха
Reactions: wot
Гласав, плус бев и максимално експлицитен, ништо да не оставам на твојата имагинација! :smirce:
Го охрабрував Гостин да гласа, твојот пост го искористив да покажам дека не му е првпат на џубрето да мести гласање.

Cista Dana:

Nautro stom si stana
Na bunarot brza Dana
Vadi voda i se mie
I marulata si ja trie
Znae Dana moma mila
Deka higienata dava sila :sneaky:
мкд се или ништо владе

На чучавец у Елешец прво се читаше новина после се бришеше гз додека не ти се испринта цела читуља на чмар. Тешки времиња бараат тешки мерки.
Најако е да ти се испринта дел од -Зграпчи го денот!
Автоматски споено мислење:

Не знаев дека имаш 86 години :D

Се возам во автобуси 20 години и никогаш немало некој што одржувал ред. Секогаш имали исти случувања во автобусите. Урлања од дечишта (најчесто средношколци), шкртања, кршење, кренати нозе на седишта, тепачки, манијаци, пијандури, локални забегантуси итн. Каков поглед од кондуктери какви бакрачи.
Тие контролорите што некогаш влегуваат да проверат билети најчесто се најголемиот партиски шлајм, тешки сељаци и шпонови што ќе се сили само во македонските линии. Нивна работа никогаш не била да одржуваат ред.

Едит: сум цитирал мислење од пред 615 страни, веќе се сменила темата :D
Добро бе шо прајте по тоа Скопјето?Се имам возено во автобуси за по селата во околината на Охрид никогаш не се дешавале такви работи. После другите биле провинција и селјаци а во Скопје живеел кремот!:cautious:

... може да прашам тие што го користат модерниов тоалет со далинско и водоскок, откако млазот вода го измие задникот- после што се прави?

1. Серка
2. Тоалет
3. Влажни
4. Туширање

Ова е најправилниот редослед според мене и никој не може да ме убеди дека има нешто подобро и похигиенски.

Последно уредено:
1. Серка
2. Толет
3. Влажни
4. Туширање

Ова е најправилниот редослед според мене и никој не може да ме убеди дека има нешто подобро и похигиенски.
3 не е неопходно. Јас исто, само 1, 2 и 4. ;)

Back
На врв Bottom