- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 3.412
- Поени од реакции
- 8.344
Можно е тоа, напоменав не сум сигурен колку е точно.Da ne e 18%?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можно е тоа, напоменав не сум сигурен колку е точно.Da ne e 18%?
А разладува и лето или само за греење е?Во ваков стан би можел и на рингла да се грееш!
Ќе треба со вода да допунувам ако е испод? Или сервис тогаш? На колку време треба сервис, годишно треба да се проверува пред сезона? Се чисти нешто, ова она? Сега кај што рентам е на гас, секоја зима требаше да допунувам вода во едно бојлерче бидејќи паѓаше едно мерило, поради што ќе го поплавев станот еднаш.За одржавање, можеби ќе треба само да провериш одвреме-навреме барометарот дали е во нормална граница (да не губи вода..), и се друго на сервис оставаш!
Толку!
Да, ова го рекоа и претходните сопственици. Имам некои материјали, но се губи на превод и плус кога појма немам од овие работи… шпанско село.Уште една битна работа, подното е пасивно и инертно греење што значи нема гасење никако!
Епа тоа е тоа што си го правел и до сега, без разлика гас или ТП.А разладува и лето или само за греење е?
Ќе треба со вода да допунувам ако е испод? Или сервис тогаш? На колку време треба сервис, годишно треба да се проверува пред сезона? Се чисти нешто, ова она? Сега кај што рентам е на гас, секоја зима требаше да допунувам вода во едно бојлерче бидејќи паѓаше едно мерило, поради што ќе го поплавев станот еднаш.
Да, ова го рекоа и претходните сопственици. Имам некои материјали, но се губи на превод и плус кога појма немам од овие работи… шпанско село.
Рентавме тој со гас, сега овој со тп систем е наш, па одговорноста за одржување ќе е моја. Џпт вели дека лади и преку лето со тоа што го вади топлиот воздух надвор, наспроти зима внесувајќи го внатре, ама не знам колку тоа прави разлика ако не ме перка ладен воздух. Друг проблем е што топли насекаде рамномерно преку подот, а јас сакам да спијам во ладна соба што не се грее во зима, бидејќи освен што е навика, е и поздраво. Почнуваат да ми фалат радијаторите поради мануелна контрола од тоа што читам до сега.Епа тоа е тоа што си го правел и до сега, без разлика гас или ТП.
Е сега не знам на Запад како е, ама бидејќи ренташ, најдобро би било сопственикот (или агенцијата) еднаш-двапати да го викнеш ако видиш дека паѓа или не е у ред!
Не би требало твоја обврска да е тоа...
Ништо тогаш... ќе си го најдеш разводникот (една кутија во долниот дел на ѕидот од која се двојат сите црева за сите соби за подното..). Се надевам обележано е кој вентил за кој круг е.. и ќе го затвориш кругот за спалната.Рентавме тој со гас, сега овој со тп систем е наш, па одговорноста за одржување ќе е моја. Џпт вели дека лади и преку лето со тоа што го вади топлиот воздух надвор, наспроти зима внесувајќи го внатре, ама не знам колку тоа прави разлика ако не ме перка ладен воздух. Друг проблем е што топли насекаде рамномерно преку подот, а јас сакам да спијам во ладна соба што не се грее во зима, бидејќи освен што е навика, е и поздраво. Почнуваат да ми фалат радијаторите поради мануелна контрола од тоа што читам до сега.
Kaко што кажа Птицата.Како функционираат топлотни пумпи и греењето во ваков стан објаснето како на 5 годишен, и кои се моите обврски како нов сопственик кон нив? @PticaSelica @Vanlok
Прегледај го приврзокот 473551
Подно греење е топ работа, ама подно ладење... Не баш.Џпт вели дека лади и преку лето
Не ,ако ти е поголема сума на пари појди во некоја менувачница па може да добиеш некој денар повеќе односно помалкуДали банката дава поволен курс ако сакам да купам евра од истата?
минатата година снимаа гугл кога ќе ги пуштат новите мапи кој да знае одеше и по медиумите инфо инаку во моментов и хере снимаатБарав нешто на Google msps и гледам им се застарени сликиве Google Street на локацииве во Македонија.
Знае некој дали во брзо време ќе фотографираат во Македонија или пак на колку години од прилика се прави ново ажурирање/фотографирање на некој град?

Не знам кај да пишам. Итно, најитно ми треба (имате триесетина минути) некој ресторан за да го поминеме денов, надвор од Скопје, кај што пече сонце и има убава природа.![]()

)
Радиусот може да го опфати и Велес, Штип. Idk, Македонија не е голема.На колкав радиус "надвор"?
Визијана (ако најдеш место) - Мој фаворит у однос храна, цени, амбиент
Етно Село
Парк Гиновци
Амбиент Пишица
Ако сакаш само надвор од центарот на Скопје
Златно Буре
Вила Весница (*храна по протокол, ако пребираш како мене може и не е идеално место)
Потковица
Дали ќе те пече сонце, зависи каде ќе те седнат![]()

Ако си за Штип:Радиусот може да го опфати и Велес, Штип. Idk, Македонија не е голема.
Сакам да одам во Гостивар на Вруток, ама изгледа за некоја друга прилика тоа. Повеќе време ми треба за таму.![]()
Радиусот може да го опфати и Велес, Штип. Idk, Македонија не е голема.
Сакам да одам во Гостивар на Вруток, ама изгледа за некоја друга прилика тоа. Повеќе време ми треба за таму.![]()