Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Иначе веројатно ќе ме пратите за Бардовци, ама после поразов поголеми шанси гледам Арсенал да земе ПЛ, него пред поразов. Логиката ми е таа што Арсенал играше благо речено катастрофално (ако некој гледал повеќе натпревари на Арсенал последново време стварно го жалам), веќе почнав да очекувам дека секој натпревар до крај ќе е катастрофален, без никаква игра и без ниеден шут на гол, а не може вечно да победуваме со автогол од корнер. Натпреваров колку толку покажаа знаци на живот, еве конкретно шутот на Езе јас не памтам кога сме упатиле шут кон рамки на гол надвор од шеснаесетник и погодиле статива, мислев невалиден потег им е тоа, им забраниле од соблекувална да шутираат. Не дека се големи шансите, еве 30% нека дадам на Арсенал, ама ептен некако бев скептик пред дуелот, дури и бев на мислење и некако 0:0 мртви да извадат со ништо не покажано, тоа ќе им биде последен “добар“ резултат и пак ќе следи низа киксови, а Сити низа победи. Може е и лажна надеж, би оставил вака со Хаверц шпиц, Езе и Одегард заедно, па што биде нека биде. И така сме навикнати на разочарувања, уште едно во низата ништо нема да смени.

Иначе веројатно ќе ме пратите за Бардовци, ама после поразов поголеми шанси гледам Арсенал да земе ПЛ, него пред поразов. Логиката ми е таа што Арсенал играше благо речено катастрофално (ако некој гледал повеќе натпревари на Арсенал последново време стварно го жалам), веќе почнав да очекувам дека секој натпревар до крај ќе е катастрофален, без никаква игра и без ниеден шут на гол, а не може вечно да победуваме со автогол од корнер. Натпреваров колку толку покажаа знаци на живот, еве конкретно шутот на Езе јас не памтам кога сме упатиле шут кон рамки на гол надвор од шеснаесетник и погодиле статива, мислев невалиден потег им е тоа, им забраниле од соблекувална да шутираат. Не дека се големи шансите, еве 30% нека дадам на Арсенал, ама ептен некако бев скептик пред дуелот, дури и бев на мислење и некако 0:0 мртви да извадат со ништо не покажано, тоа ќе им биде последен “добар“ резултат и пак ќе следи низа киксови, а Сити низа победи. Може е и лажна надеж, би оставил вака со Хаверц шпиц, Езе и Одегард заедно, па што биде нека биде. И така сме навикнати на разочарувања, уште едно во низата ништо нема да смени.
,Греота....

Сити во Среда 19-0 ќе тепа со Барнли и презема лидерска позиција. Не се симнува па јана мајка нека е.
А Арсенал гости со Вест Хем за 1-2 кола на кои им гори опстанокот

Со среќа....

Многу нелогичен трансфер ми е Донарума во Сити. Голман што врска нема со нога во клуб што го форсира толку голманот да игра со нога.
Ова го имам пишано неколку пати ама никој не ме чита хехе

Гвардиола е човекот поради кој во секој тим се бара голман што ќе знае да игра со нога а помал фокус се има на каков уствари голман е.

И сега човекот виде дека не оди баш така и си се префрли на голман што брани а не што игра со нога, а фудбалот уште се нема префрлено на неговото.

Тоа е во кратки црти, фала што присуствувавте на мојот TedTalk.

бтв, некој имаше претходно прашано колку пари го платиле Арсенал Хаверц, 5 милиони ли?

Да одговорам, не, додај на тие 5 уште 60-70 и тука некаде ќе си.

Да се пофали Нико О Рајли за перформансот вчера, маме им еба на Арсенал, во животна форма е дечкото, луда техника и контрола на топка за дефанзивец.

Вини и слични латино американци ќе паднат при ваков "удар", ќе се држат за лице, ќе се лигават додека не му покажат црвен на Габриел.

Вини и слични латино американци ќе паднат при ваков "удар", ќе се држат за лице, ќе се лигават додека не му покажат црвен на Габриел.

Судиите биле се против топчињата... :D

Old school играч е Халанд. Го тепаат го маваат, не плаче кај судија, оди во наредна прилика он возвраќа. И не паѓа психички ако е тепан, баш напротив, вакви работи му даваат мотивација да им лупне гол.

Не викаат за џабе крушата под круша паѓа, пргав како татко му.

Да споделиме уште малце горење велење :
ггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггггг.pngјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј.pngоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо.pngрррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррр.pngттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттт.pngффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф.pngххххххххххххххххххххххххххххххххххххх.pngѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕѕ.png

Деклан Рајс има повеќе титули осовоено со Вест Хем него со Англија и Арсенал заедно.

Си поштуе Артета вакви завршетоци, па и во моменти кој се едини тим кој што диктира со ултра добар тим и фул екипа си коцка малце по малце за да биде понеизвесно и поинтересно.
Замисли некои фанови на Арсенал славеја во ноември со праќање на табела тука дека биле први :vozbud:
Ама ајде ќе се стрпиме има сепак сеуште време, а реално и во нивни раце е титулата и само они диктираат кој ќе освои, може да испадне со 10+ поени на крај на сезона па да речеме дека заслужено ја освоиле. Сити реално не се кадарни да издржат без кикс.

Си поштуе Артета вакви завршетоци, па и во моменти кој се едини тим кој што диктира со ултра добар тим и фул екипа си коцка малце по малце за да биде понеизвесно и поинтересно.
Замисли некои фанови на Арсенал славеја во ноември со праќање на табела тука дека биле први :vozbud:
Ама ајде ќе се стрпиме има сепак сеуште време, а реално и во нивни раце е титулата и само они диктираат кој ќе освои, може да испадне со 10+ поени на крај на сезона па да речеме дека заслужено ја освоиле. Сити реално не се кадарни да издржат без кикс.
Баш напротив. Сити психички сега се у полпозиција. Арсенал се пред нервен слом до сега. Ако и со Атлетико се изгубат а голема е шансата да се деси на психичка база у паник мод, ќе изгубат све или нерешено ќе наредат и ќе се поебат. Страшен е овој притисок што си го направија сами уште од периодот на првата утакмица со Спортинг.

Zosto namerata na Gabriel da mu bapne glava ne e crven, a nenamernoto povlecuvanje na Martinez za kosa se sankcionira kako crven?

Attachments

• 1776708257269.png
    1776708257269.png
    561,9 KB · Прегледи: 14
Back
На врв Bottom