Фудбалски вести

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав до Путин и екипата, ние Македонците во огромно мнозинство сме за да ги исполни целите на специјалната воена операција против нато и цел сатанисички педофилски свет, друга работа е политичарите се слуги на западните амбасади и даваат оружје на Украина.

Ви благодарам многу! И јас ја поддржувам Русија.

Еве уште едно забележување. На пример, Србите исто така пишуваат дека ја поддржуваат Русија... Но, од некоја причина, тие ја напуштија својата мајчина кирилица и ја прифатија латиницата, која им е туѓа на Словените.

Само дојдов да се фалам. Јас сум Русин и ме интересира словенскиот свет. А особено македонскиот јазик - затоа што таму се чувствувам како дома, затоа што е на кирилица! Иако не сум учел конкретно македонски, разбирам речиси сè на форумот без преведувач.
Автоматски споено мислење:

Еве, го објавив на еден руски форум:

Те прашав, бидејки во Ташкент имаше голема колонија од Македонци бегалци од Егејска Македонија, како резултат на граѓанската војна таму. Имав колега кој израснал и завршил факултет во Ташкент, потоа се вратил, веќе женет со фамилија, во Скопје.
Постот ми беше малку ироничен, бидејки Вовочка е секогаш хулиганот во анегдотите :) се надевам не се лутиш на таквиот пристап.
Поздрав до сите наши словенски браќа во Узбекистан.

Ви благодарам многу! И јас ја поддржувам Русија.

Еве уште едно забележување. На пример, Србите исто така пишуваат дека ја поддржуваат Русија... Но, од некоја причина, тие ја напуштија својата мајчина кирилица и ја прифатија латиницата, која им е туѓа на Словените.
Тие се дволичен народ не верувајте им, пример во односот со нас Македонците, ти велат в лице дека сме браќа, заедно ќе се бориме против непријателите на Балканот (албанците), па умилкувања едно друго трето, а зад грб си тераат пропаганда како Македонија е стара србија, ова биле српски земји, Македонија ќе се распаднела заради албанците, дека ВМРО и Македонците биле бугари пред 1944, Тито ги создал Македонците (исто како и бугарската пропаганда), па заедно тераат филм со нивните грчки браќа (нашите најголеми душмани), заедно викаат како Македонија е грчка, Косово српско, ставаат мапи со Македонија под грчка територија итн.
Затоа и не чудеше кога блиски луѓе на Вучиќ праќаа авиони со оружје на Украина на почетокот на СВО, а пред камери игра како голем пријател на Русија и Путин. Нашите пак ја одбраа погрешната страна за жал спротиставувајќи се на народната волја (референфумот за промена на името, за членство во еу и нато пропадна, не успеа) и тоа е и Господ кренал раце од нив, ама ова лицемерие на србијанците е алармантно, ќе им се удри од глава.

Тие се дволичен народ не верувајте им, пример во односот со нас Македонците, ти велат в лице дека сме браќа, заедно ќе се бориме против непријателите на Балканот (албанците), па умилкувања едно друго трето, а зад грб си тераат пропаганда како Македонија е стара србија, ова биле српски земји, Македонија ќе се распаднела заради албанците, дека ВМРО и Македонците биле бугари пред 1944, Тито ги создал Македонците (исто како и бугарската пропаганда), па заедно тераат филм со нивните грчки браќа (нашите најголеми душмани), заедно викаат како Македонија е грчка, Косово српско, ставаат мапи со Македонија под грчка територија итн.
Затоа и не чудеше кога блиски луѓе на Вучиќ праќаа авиони со оружје на Украина на почетокот на СВО, а пред камери игра како голем пријател на Русија и Путин. Нашите пак ја одбраа погрешната страна за жал спротиставувајќи се на народната волја (референфумот за промена на името, за членство во еу и нато пропадна, не успеа) и тоа е и Господ кренал раце од нив, ама ова лицемерие на србијанците е алармантно, ќе им се удри од глава.
Имав и еден пријател Србин од друга земја. Долго време игравме иста онлајн игра (Цивилизација, Freeciv). Околу пет години. Дури и си праќавме подароци по пошта во реалниот живот. Конечно, кога минатата година игравме нов турнир заедно, немав време за игри. (Мојата работа ми одзема многу време - јас сум возач и доставувач.)

Му го кажав тоа на мојот тим. Да, изгубив два од моите градови - моја е вината. Ја предадов контролата врз мојата империја на друг играч од нашиот тим. И после тоа, овој Србин го избриша нашиот разговор на Телеграм без предупредување!

Се чинеше како да е само компјутерска игра! Но, Србинот реши да ги прекине нашите разговори во реалниот живот поради играта! Едноставно не можам да го разберам. Веќе сме доста стари, јас имам 39, а тој има околу 30, мислам.
Автоматски споено мислење:

Те прашав, бидејки во Ташкент имаше голема колонија од Македонци бегалци од Егејска Македонија, како резултат на граѓанската војна таму. Имав колега кој израснал и завршил факултет во Ташкент, потоа се вратил, веќе женет со фамилија, во Скопје.
Постот ми беше малку ироничен, бидејки Вовочка е секогаш хулиганот во анегдотите :) се надевам не се лутиш на таквиот пристап.
Поздрав до сите наши словенски браќа во Узбекистан.
Да, напротив, ми беше мило што ме викавте Вовочка, исто така бев изненадена како во Македонија ја знаеја оваа форма на моето име)

Имав еден пријател Македонец (пензионер). Тој живееше недалеку од мене во Ташкент. Чуваше многу папагали дома.

Back
На врв Bottom