Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Крст не ама тетоважа со крст е за посматрање секако
А ние со пагански тетоважи сме за посматрање ?
(Знам дека од крстоносциве оддамна сме посматрани за на клада. )

Посебен круг во пеколот за вас :D
Тоа знам. Ја веќе имам резервирано коњопој. Сега договарам сепаре затоа што имам и екипа за таму. :icon_mrgr:

Ситуација денес на Водно низ шумата на патот до Кота. Трчам и гледам маж и жена докај 40 год се расправаат таман поминав, неколкуте збора шо ги слушнав од жената беа ебење треторазредни дрољи а од мажот твој проблем. Се оддалечив 20ин метри типот ја удри со стап. Се затрчав назад викам алоо не мавај остај ја. И кокошкава оттаму се испродвика ДЕЧКО НЕ СЕ МЕШАЈ!!!!!
дали се нормални луѓево
5 недели подоцна истиот пар по асфалт Нерези средно се разминуваам. Женава му вика со таа дебелката ли бе нели то е срам па таа се збори хив или хепатитис дека има сакаш мене ли да ми пренесеш. Се качија у бус се симнаа у центар ко ништо да не било. .
Барем ќотек не добив

5 недели подоцна истиот пар по асфалт Нерези средно се разминуваам. Женава му вика со таа дебелката ли бе нели то е срам па таа се збори хив или хепатитис дека има сакаш мене ли да ми пренесеш. Се качија у бус се симнаа у центар ко ништо да не било. .
Барем ќотек не добив
Mnogu luge odbivaat da razberat deka ima luge sto samo vaka im funkcionira vrskata, toa im e sekojdnevie.

Не е точно момак, цитатот и го оставив подоле. Емкаа ти објаснува дека разбира зошто жената скокнала а не дека е добро што скокнала (и гледаш ти дала причина, бидејќи го трпела целото лудило дошла до стадиум кој е непресметлив). Ова е објаснување на причинско-последична врска а не е оправдување на убиство-самоубиство и тука има море од разлика. Никаде не ти вика “добро е што скокна со девојчето” или "оправдувам што направила така".

Ако кажам "човекот испил 10 ракии пред да вози и направил сообраќајка - кој и да е во негова кожа би можел да направи сообраќајка" - тоа не значи дека оправдувам пиење 10 ракии и возење пијан, туку објаснувам зошто сообраќајката се случила, ако пиеш и возиш, може ова да се случи (ако еден брачен партнер со години тепа и малтретира друг, вториот може да дојде до стадиум на лудило). Ова е мислењето што си го цитирал:

Да, за да не му стане животот и нему пекол ( поголем од тоа што веќе му бил ). А на жртвата, да не си и во кожата. Да го истрпиш се тоа со години и години уназад, за да дојде момент, жута минута, што и да е што ќе те турне после работ.
Еве, ако овој цитат не ти фаќа, можеш друг да постираш @мкд владе - мојот предлог ти стои.

Не е точно момак, цитатот и го оставив подоле. Емкаа ти објаснува дека разбира зошто жената скокнала а не дека е добро што скокнала (и гледаш ти дала причина, бидејќи го трпела целото лудило дошла до стадиум кој е непресметлив). Ова е објаснување на причинско-последична врска а не е оправдување на убиство-самоубиство и тука има море од разлика. Никаде не ти вика “добро е што скокна со девојчето” или "оправдувам што направила така".

Ако кажам "човекот испил 10 ракии пред да вози и направил сообраќајка - кој и да е во негова кожа би можел да направи сообраќајка" - тоа не значи дека оправдувам пиење 10 ракии и возење пијан, туку објаснувам зошто сообраќајката се случила, ако пиеш и возиш, може ова да се случи (ако еден брачен партнер со години тепа и малтретира друг, вториот може да дојде до стадиум на лудило). Ова е мислењето што си го цитирал:

Еве, ако овој цитат не ти фаќа, можеш друг да постираш @мкд владе - мојот предлог ти стои.
Ne mi objasnuva Emka nisto mene momak, so drug prat muabet, toest mu objasnuva, potocno ja opravduva nejzinata postapka zosto si go ubila deteto, za navodno da ne mu stanel i nego zivotot pekol, demek go kurtulila. Ako sakas i ke ti go boldiram.
Да, за да не му стане животот и нему пекол ( поголем од тоа што веќе му бил ).
Taka da sakase primer, dobi primer.
Aj gitla sega.

Taka da sakase primer, dobi primer.
Aj gitla sega.
За “цел форум го оправдува убиството” скролаше 75 страни да дојдеш до оваа порака? :D Пак ќе кажам, се гледа дека не го оправдува, туку објаснува причинско-последична врска. Не вели добро е тоа што го направила, туку дека од тепање/малтретирање била во жута минута (непресметлива). Никој ова не го негира и никој не оправдува дека е правилно што скокнала со детето. Али еве кога сме кај релативизирање и оправдување, да се потсетиме, баш оваа страна што си ја постирал од Емка открива интересни пораки, пошто некое време е поминато:

Прво, релативизираше дека може умрела пошто имала невозвратена љубов, или пепељарата и се скршила. После, излисли дека и она била семеен насилник и го депала мажот (демек оправдани биле неговите постапки), па дека била во полициски билтен како таква била по пријава дека го тепала мажот. Па кога ти зборуваа луѓе за пријавите на насилство, викаше нема видливи траги на насилство и дека пријавите се само пријави, не докажуваат насилство. Го бранеше со петни жили. Да те потсетам:

Ne ni znaete zosto se samoubila. Mozi i se skrsi omilenata pepeljara. Mozi ovoj i rekol nejkam nisto poke so tebe, ne mi dosadvaj, otkaci se, vekje e pocnata postapkata za razvod, imam druga ljubov itn itn. Ni prva ni posledna koja si presudila za nevozvratena ljubov.

Jas kolku sto procitav ni taa ne bila bas cvekje za mirisanje, bas naprotiv, taka da toa semejno nasilstvo izgleda bilo dvostrano, pa ne gledam deka nekoj se zali zosto taa ne bila pritvorena ?

Na koj svedoci, prijava e. Mozi i anonimna da bila ali toa e nebitno vo momentot.
Na osnov deka nema vidlivi tragi na nasilstvo i negiranje na istoto od zrtvata.

Imalo vo policiski bilten. Prasaj go toj, tie sto spodelija. Obicno vo policiski bilten ne zapisvaat mirnodopsko pienje na kafe.
Со други зборови, не глуми морализатор кога ја негираше улогата негова во трагедија која одзеде два животи. Ако некој релативизира и оправдува насилство погоре, и покрај се што е објавено, и негира од каде потекнува сето ова што го дискутираме, тоа си ти. Тоа е твое право и твое мислење, али неможеш да глумиш Мајка Тереза, демек сите го оправдувале убиството на детето на форумов, а ти нешто си во заштита на здравиот разум и морал со вакви пораки од погоре.

Back
На врв Bottom