Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ок чим така велиш образложи од каде доаѓа тоа „најверојатно не е“?
Автоматски споено мислење:

Ако ме оспоруваш, треба повеќе од „најверојатно не е“ да приложиш

Ако ти мислиш дека јас имам некаква врска со теологија или религија тогаш многу грешно ми ги сфаќаш одговорите
Пишав погоре во кратки црти, друга варијанта е да станам Ванлок и да ставам линкови кој никој нема време да ги чита / гледа.

Пишав погоре во кратки црти, друга варијанта е да станам Ванлок и да ставам линкови кој никој нема време да ги чита / гледа.
За што линкови, не те разбирам?
Ќе ми пратиш во последните 2 века , што заклучиле западните?
Не се труди друже, мене цел тој материјал ми е поминат, не ме интересираат килави логики

Веќе зборевме за тоа, мислам дека јасно ти е, или?
Зошто јас можам да не го прифатам тоа и тоа да биде валидно?
Бидејќи мене не ми е ова хоби за јас на-ти-го-дај-ми-го да си играм по темиве

Кои може peer-review да прави знаеш ли?

Шведска,Белгија и Англија се спремни за шеријат. Така да овие бројки за брзо ќе се променат. Агендата е успешно спроведена.
И Германија а и Шпанија што увезува 500 000 муслиња за една година.

Јајцата и бојата спремни, ќе фарбаме јајца, за неверниците да квичат :cool:
Моите малку покасно ќе бидат спремни, стој така, да ги исфарбаш и нив.

Људи не се делиф на ангели у ѓаоли.
Неги на паметни и глупи.

А ти брате одамна си капитен на глупаци на форум, без разлику у што веруете ви, или ми не. Или обратно.

Тој е тој жариште на глупоќу барем на форум, верници до јаја, заговорници...
Бубањ ве врти сфе едни исти.
Ти, Зурла, Вруќа, Бијонсеј и још неколко.

Ја ако л'жу, статистика и патерн не л'же.

Ѓаволот влегол у вас, иш сотоно :popce:

И...која е причината (или причините...) за омасовување на атеизмот и дали вака статистички прикажан, атеизмот сам по себе е „добра„ или „лоша„ (или некоја „трета„...) појава во едно општество...или за која бесмислена цел некој би мерел/броел количина од атеисти?...

Благодарам...

И...која е причината (или причините...) за омасовување на атеизмот и дали вака статистички прикажан, атеизмот сам по себе е „добра„ или „лоша„ (или некоја „трета„...) појава во едно општество...или за која бесмислена цел некој би мерел/броел количина од атеисти?...

Благодарам...
Евреите т.е. хазарите се причината за атеизмот. Атеизмот денес е најмасовен во поранешни комунистички, социјалистички земји и земји каде што на големо се бутка и практикува левичарска пропаганда. Тој е патернот.
Целта се знае што е. Уништување на семејните и меѓучовечките вредности а со тоа и уништување (првично) на белата раса .

Евреите т.е. хазарите се причината за атеизмот. Атеизмот денес е најмасовен во поранешни комунистички, социјалистички земји и земји каде што на големо се бутка и практикува левичарска пропаганда. Тој е патернот.
Целта се знае што е. Уништување на семејните и меѓучовечките вредности а со тоа и уништување (првично) на белата раса .
На која шема (на кој начин....) хазарите го омасовуваат атеизмот во државите кои си ги навел (види #19.340), а кои никад не биле комунистички (Јапонија, Шведска, ВБ...) и зашто е само атеизмот најомасовена „религија„ и во капитализмот и во пост-комунизмот?...

Што се однесува до уништувањето на чоечките вредности, тоа е процес кој од поодамана се случува и не е непознаница.

На која шема (на кој начин....) хазарите го омасовуваат атеизмот во државите кои си ги навел (види #19.340), а кои никад не биле комунистички (Јапонија, Шведска, ВБ...) и зашто е само атеизмот најомасовена „религија„ и во капитализмот и во пост-комунизмот?...

Што се однесува до уништувањето на чоечките вредности, тоа е процес кој од поодамана се случува и не е непознаница.
Ај читај ме повнимателно за да разбереш. еве сега ќе ти потенцирам. :

На која шема (на кој начин....) хазарите го омасовуваат атеизмот

Прво преку инсталираните "анти монархистички револуции " и воведувањето на комунизам и социјализам. Првиот експеримет го имаат уште во француската револуција со париската комуна. После долги години индокртинација се знае што следува.

во државите кои си ги навел (види #19.340), а кои никад не биле комунистички (Јапонија, Шведска, ВБ...)

и зашто е само атеизмот најомасовена „религија„ и во капитализмот и во пост-комунизмот?

Back
На врв Bottom