Пророкот
Ќе ме биде...
Во ред, штом така велиш...Во одговорот сам на себе си противрекуваш..сумњива ми е таа втора книга(Исход) интуицијата ми вели, дај Боже да грешам спремен сум да го платам гревот..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ред, штом така велиш...Во одговорот сам на себе си противрекуваш..сумњива ми е таа втора книга(Исход) интуицијата ми вели, дај Боже да грешам спремен сум да го платам гревот..
Ааааа значи тај фора сс татко син татко е муслиманскаааа. Затој у @датум на времето исто овакој ми реплицира.парва разбираш,
од кд си станаја муслиман?...
Па само они га повторујев реченицу „Е ми какој може Иса пејгамбер да си је сам на себе отац„?...
Автоматски споено мислење:
Да, ковчег је мЛого радиоактиван...
Пред једно 12-13 године, етијопски патријарх се пофалиФ дека је ковчег сс две камене плоче скривен у некој етијопски манастир и дека ќе бидеФ изложен на увид.
Брзо после тој, истијат патријарх се жалиФ дека некоји маскирани ликови са га украле тој кофчег и су га однеле сс хеликоптер, а наводно, тија ликови са ти биле чифутини.
Ах бе чоек уште не научи..Ааааа значи тај фора сс татко син татко е муслиманскаааа. Затој у @датум на времето исто овакој ми реплицира.
Епа значи и муслиња чим ви се смееф на туј теорију, ондак за смеање сте.
Чекај нели е логично некој да ви се смее на овакфо нешто. Бог сам себе се праќа како човек, син божји, сам на себе се обраќа, жртфуе се и воскресну за некакфи су гревови.
Нели е пресмешно и преглупо?
Еве да беше обратна ситуација ти Пророк атеист или агностик, или еве муслиман например а ја да ти продаам овакфи смешке, немаше ли да ме прашаш како може бог сам на себе да си е татко син, татко,сфет дух или како и да е.
Сфака религија си има сфои магични глупости, али овај глупост на вас ви е врф.

парва, разбираш,Ааааа значи тај фора сс татко син татко е муслиманскаааа. Затој у @датум на времето исто овакој ми реплицира.
Епа значи и муслиња чим ви се смееф на туј теорију, ондак за смеање сте.
Чекај нели е логично некој да ви се смее на овакфо нешто. Бог сам себе се праќа како човек, син божји, сам на себе се обраќа, жртфуе се и воскресну за некакфи су гревови.
Нели е пресмешно и преглупо?
Еве да беше обратна ситуација ти Пророк атеист или агностик, или еве муслиман например а ја да ти продаам овакфи смешке, немаше ли да ме прашаш како може бог сам на себе да си е татко син, татко,сфет дух или како и да е.
Сфака религија си има сфои магични глупости, али овај глупост на вас ви е врф.
Кога ласерско оружје на радиоактивен погон од паднат нло ќе пробаш со раце да го откорнеш и да го ставиш во ковчег какво мислиш дека ќе биде ?А може сам на себе да си биде татко нели.
Е, кд смо веќ куде кофчег на заветноста, што мислиш дали стфарно е у Етиопију и дали има разорну моќ и е радиоактиван?
А кај мене што се 12 богови и 20 полубогови што не е точно ?Наиме, муслиман поваѓаФ од претпостафку дека његова религија је апсолутно тачна, дека бог је един, кк математичка единица, нека бог не може да биде Троједин, какој што је мој Бог (Отац и Син и Свет Дух), и од такфој позицију на бог како един, муслиман разбираф дека сФи богови у свет мора да се един, не повише од един, па затој муслиман сматраФ дека и мој (и тФој...) бог „мора„ да биде един, не смееф и не можеФ да биде Троица.
Не може да ти докаже барем не како што очекуваш ти, исто како што ти неможеш да докажеш дека Исус го рекол тоа. Ама може да се каже дека веројатноста дека го кажал тоа е многу мала, тој стих го имаш само во евангелието по Јован, кое е подоцна од синоптичките и е пишувано најверојатно околу 70 години после смртта на Исус, има веќе висока Христологија и не влага во историскиот контекст на времето во кое што живеел Исус.Ако ти мислиш дека тоа не е кажано од негова страна, тогаш на тебе е спротивното да го докажеш со конкретен одговор а не да ја генерализираш дискусијата
А кај мене што се 12 богови и 20 полубогови што не е точно ?
Ете муслиман си веруе у 1 , ти у 3 ца ја у 12 богови и 20 полубогови. Каде е границата и која е бројката за прифатлива и неприфатлива религија ?
Дај Такер да ги скратиме работиве чим ти се фаќаш да одговарашНе може да ти докаже барем не како што очекуваш ти, исто како што ти неможеш да докажеш дека Исус го рекол тоа. Ама може да се каже дека веројатноста дека го кажал тоа е многу мала, тој стих го имаш само во евангелието по Јован, кое е многу подоцна од синоптичките и е пишувано најверојатно околу 70 години после смртта на Исус, има веќе висока Христологија и не влага во историскиот контекст на времето во кое што живеел Исус.
Што врска има ова со тоа што го пишав? Ова што си го пишал го има во Јован, евангелие каде што е отргнат и намален апокалиптицизмот што е присутен во синоптичките евангелија, кои се пишувани пред него.Дај Такер да ги скратиме работиве чим ти се фаќаш да одговараш
Кој е Теофиле во евангелие по Лука, Поглавје број еден?
И зошто авторот користи „каристе Теофиле“ дали знаеш?
Прашањето е на кого се дава таа титула?
Јас како што знам за највисоко свештенство а евреинот Јосиф за тоа остава податоци
Значи кога авторот го пишувал кон него, го пишувал во тој период најверојатно - кога тој Теофиле бил главен свештеник
Во Лука, поглавје број еден авторот вели дека он не е првиот што за ова има нешто напишано.
пишува убаво честити Теофиле, кај сакаш побарај исто е.
Не знам на кој начин уште треба да се покаже дека се биографии..
Што е погрешно во оваа претпоставка кажи ми?
Авторот на Лука има јасно дефиниран стил на изразување и се приметува тоа и по граматика и умешност и фразирање..
Не знам што мислиш дека значи кога ќе кажеш „како што ти не можеш..“
Јас на твое место би се потрудил да си ги одбранам тврдењата место да нагаѓам
Има и во евангелието по Лука пример, не дека само во тоа по Јован гледаме такви тврдења
Исус пред свештенството одговара и пред да биде осуден од страна на Римјаните
Убаво се напишани прашањата кој му биле поставени, исто така и неговите одговори, може да ти објаснам каде е тоа во Лука ако сакаш да знаеш
Свештенството не постои после 70, нема логика после уништување на храмот и протерувањата од страна на Римјаните да било напишано делото
Бидејќи има обраќање, сам знаеш дека тоа е така, џабе со консезус се заштитуваш
Па јас интерпретирам текстШто врска има ова со тоа што го пишав? Ова што си го пишал го има во Јован, евангелие каде што е отргнат и намален апокалиптицизмот што е присутен во синоптичките евангелија, кои се пишувани пред него.
Кога сме кај консензусот, мора да ти насочам дека треба да разграничиш историја и теологија, тие таму што се во консензусот мнозина од нив се христијани по убедувања, еве ја те лажам ама ене Dale Allison (кој е еден од најреномираните професори по оваа тематика) е христијанин и ги има истите ставови.
Треба да разграничиш што е историја а што се црковни традиции, луѓе се занимаваат професионално со оваа тематика, христијани, атеисти, педери или вонземјани, и консензусот е тој што е. Како ќе си ги интерпретираш работите сепак е твое, кога тврдиш нешто дека е историски точно треба да го поткрепиш тоа, ја ти кажав дека не сум ни професор по религиски студии ни пак студент а си претпоставувам дека не си и ти.
Па јас интерпретирам текст
Ок, тогаш биди фер и кажи му дека е твоја интерпретација а не дека е историски точен податок, пошто најверојатно не е.Ние ова не сме го измислиле, ние Исус не го врзавме и не го теравме да ги кажува овие работи.
Он велел дека он и таткото се едно исто нешто, не ние!
Ако си читал, тоа е негова изрека - не наша!
„I and the Father are one“ или „Јас и таткоти сме едно“ - таа е изреката!
Само што не завршува со „едно“ туку со „..едно исто нешто“ !
Тоа е преводот!
Затоа и бил каменуван во многу ситуации, бидејќи тврдел такви работи.
Тоа е факт!
Така да со главниот тоа треба да си го средиш а не нас на празно да не обвинуваш
Ти всушност не обвинуваш дека ова е наша измислица, што врска си нема искрено и не ти е прв пат.
Ок чим така велиш образложи од каде доаѓа тоа „најверојатно не е“?Ок, тогаш биди фер и кажи му дека е твоја интерпретација а не дека е историски точен податок, пошто најверојатно не е.
Ако како поединец велиш дека имаш 12 богови и 20 полубогови, ти не си религиозен систем (како учење) и не си заедница (како група од верници), туку ради мајтап, пишуваш произволности.
1.Минималната бројка од верници кои можат да формираат верска заедница е (симболчно кажано....) е „..двајца и тројца...„.А која е оптималната или минималната бројка на верници за да може да се рачуна некое верување како религиозен систем ?
Има некој правила како пред избори кога мора 20 000 потписи да се соберат за кандидатура ?
Кој или кои ги објавуваат правилата за да некој религиозен систем (како учење ) може да биде релевантен а кој ради мајтап, пишуваш произволности ?