Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
:pos:
“Hell yes,” this person said when asked if executives were contacting the White House to protest a toll on Hormuz. ”We didn’t have to do that before — and I thought we won the war. Any place you have access to the administration, you ask, what are you guys thinking?”

Oil industry pleads its Hormuz case with White House​

------------------------------------------
@Justae Verum are you tired of winning my son? :)

Овој пат Калигула поинаку настапува.
Ја покани онаја будалата Руте со цел да го вклучи во новиот проект
Треба ЕУропска да се вовлече во новиот круг на напади врз Иран...
Дали ќе му успее ќе видиме!

И малку за злото, знам дека овдека има прилично љубители,

Zar seuste proagja ova kaj nekoj? Ima eden kup zemji kaj sto ova se desava, zarem treba da ne boli kur? Nivna zemja, nivna rabota.

Према ова, ти си против руската инвазија во Украина?

А дали е само така не знам,

Им го гореа знамето, се закануваа на цел регион, не само на САД и Израел и на крај нив пепел ги направија,

Према ова, ти си против руската инвазија во Украина?

А дали е само така не знам,

Им го гореа знамето, се закануваа на цел регион, не само на САД и Израел и на крај нив пепел ги направија,
sramota e kako vozrasen covek da te veslaat so vakva prikazna. Eden od glavnite sojuznici vo regionot iskasapi novinar i go stopija vo kiselina, vo ambasada. Ne gleam deka toa im e problem.

Sto te interesira za Ukraina konkretno?

sramota e kako vozrasen covek da te veslaat so vakva prikazna. Eden od glavnite sojuznici vo regionot iskasapi novinar i go stopija vo kiselina, vo ambasada. Ne gleam deka toa im e problem.

Sto te interesira za Ukraina konkretno?

Мене не, тебе и таквите како тебе ги веслаат, до сега излегоа преку 4000 роднини на мулите како уживкаат кај шејтанот САД а кој знае уште колку други има низ харам западни земји, се шетаат како фото модели лабаво, а по дома ги бесат и ги прскаат со киселина за истото.

И случајот со новинарот не е ништо во споредба со некои политики на СА, ама па сето тоа на куп е занемарливо со злото од забеганата клика на мулите.

Ама докажано си е тоа, дома сладолед од тој убавиот за некои, а некој со Ферари во Монте Карло. Тоа е таа мисловна матрица која не може САД и Израел да ја превеслаат никако.

Ја поддржуваш руската инвазија врз Украина?

Лапање пропаганда на темава :D
Има една проста формула, едно зло кое се докажа и преку Епштајн фајловите е главна закана за човечката цивилизација, NWO. Директни противници кои се борат тоа зло да не успее се иранците у моментов....мудоњи. Така да на правата страна на историјата се иранците а ние како куропушачи на империјата која е у изумирање сме на страна на коалицијата на злото.

Мене не, тебе и таквите како тебе ги веслаат, до сега излегоа преку 4000 роднини на мулите како уживкаат кај шејтанот САД а кој знае уште колку други има низ харам западни земји, се шетаат како фото модели лабаво, а по дома ги бесат и ги прскаат со киселина за истото.

И случајот со новинарот не е ништо во споредба со некои политики на СА, ама па сето тоа на куп е занемарливо со злото од забеганата клика на мулите.

Ама докажано си е тоа, дома сладолед од тој убавиот за некои, а некој со Ферари во Монте Карло. Тоа е таа мисловна матрица која не може САД и Израел да ја превеслаат никако.

Ја поддржуваш руската инвазија врз Украина?

Imam upoznaeno nekolku iranci vo zivotot, setaat uzivaat niz evropa. Top lugje. Sto ti e tebe gajle za toa, pa bas vo Iran resi da ja opravas rabotata. Zasto ne Nigerija, ili Pakistan, Ili ete Saudiska Arabija. Kako mislis deka ziveat tamu?

Za vtoroto prasanje, ne. Ima cela tema za toa, moes da gi vidis moite stavovi. Duri i na rusija prikaznata e podobra od ova tebe sto ti go servirale.

Imam upoznaeno nekolku iranci vo zivotot, setaat uzivaat niz evropa. Top lugje. Sto ti e tebe gajle za toa, pa bas vo Iran resi da ja opravas rabotata. Zasto ne Nigerija, ili Pakistan, Ili ete Saudiska Arabija. Kako mislis deka ziveat tamu?

Za vtoroto prasanje, ne. Ima cela tema za toa, moes da gi vidis moite stavovi. Duri i na rusija prikaznata e podobra od ova tebe sto ti go servirale.

Јас исто така сум запознал Иранци, ама во комплетно спротивна ситуација од таа што си ја опишал ти.

Чисто информативно, Нигерија, Пакистан и Саудиска Арабија се многу различни земји од повеќе аспекти, единствен НЗС им е исламот. Посебно Нигерија.

Пак да повторам, не знам мене кој што ми сервирал, гледај ти што сркаш за промена.

Еден поздрав од мулата,

Јас исто така сум запознал Иранци, ама во комплетно спротивна ситуација од таа што си ја опишал ти.

Чисто информативно, Нигерија, Пакистан и Саудиска Арабија се многу различни земји од повеќе аспекти, единствен НЗС им е исламот. Посебно Нигерија.

Пак да повторам, не знам мене кој што ми сервирал, гледај ти што сркаш за промена.

Еден поздрав од мулата,

Neli si ja naucivte lekcijata ednas. Prosto prasanje, zasto bas vo Iran resi da ja opravas rabotata? Nesto plus za Ukraina da ne sakas da prasas, ili te razmrdav so odgovorot?

Лапање пропаганда на темава :D
Има една проста формула, едно зло кое се докажа и преку Епштајн фајловите е главна закана за човечката цивилизација, NWO. Директни противници кои се борат тоа зло да не успее се иранците у моментов....мудоњи. Така да на правата страна на историјата се иранците а ние како куропушачи на империјата која е у изумирање сме на страна на коалицијата на злото.
Чекај, чекај, Кхаменеи во своите книги има пишувано:
“The age of legal maturity for girls is the completion of nine lunar years, and for boys the completion of fifteen lunar years.”

“It is permissible for the guardian to conclude a marriage contract for a minor boy or girl.”

Значи според тебе ОК е да се продаваат 9 годишни девојчиња за брак?

Многу неписмени луѓе гаи темава и едноставно не можат да го видат злото зашто бираат две страни а во позадина има само една страна и една цел... Ама ајде пак ќе кажам лошо е да се покажуваат бисери пред свињите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom