Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Над 300 погинати во Либан за помалце од 6 часа. За малце ќе го убиеле и минстеров за надворешни на Белгија.
Израел е јак кога касапи невооружени Палестинци или Либанци за кои е прашање дали имаат саглам регуларна армија, која може да возврати...

За среќа, на Израел му се врати истото она што Израел им го чини на другите.

За ова треба експертско објаснување од @Trolejbus да побараш.
Го фаќа паника мисли се враќа Земјата во ист периодот како пред 12 000 години..

Врска нема, еден ден здравје ќе му одговорам.

Во НЛО темата може да се изначитате :icon_lol:

Примирјево очигледно е очајнички потег на Трамп да спречи катастрофа за американската економијата.

Дај сеа некој да пушти инфо дека нуклеарки ќе летнат од италија накај иран у наредни саат ипол два и полека да ги привршуваме овие екстремно напети 24 саати што едвај ги прогуравме :D

Никој не знае за што конкретно се договориле.

Го фаќа паника мисли се враќа Земјата во ист периодот како пред 12 000 години..

Врска нема, еден ден здравје ќе му одговорам.

Во НЛО темата може да се изначитате :icon_lol:
Како можеш да ми одговориш кога поима немаш за Геомагнетни ексурзии, Бонд Настани, Голем Соларен Минимум, Миленкович циклуси итн итн... Гарант мислиш дека пред 12 000 години метеор удрил и слични Грахам Ханкок срања... Не друже, мора да прочиташ, простудираш и поврзеш конци од повеќе сфери за да разбереш што се случува секој 1500 години, 3000 години поинтензивни се настаните, пред 6000 години Сахара така и станува пустина. Впрочем има и ликнат Пентагон репорт за ова во 2004, ама нема да губам време да се објаснувам...

Како можеш да ми одговориш кога поима немаш за Геомагнетни ексурзии, Бонд Настани, Голем Соларен Минимум, Миленкович циклуси итн итн... Гарант мислиш дека пред 12 000 години метеор удрил и слични Грахам Ханкок срања... Не друже, мора да прочиташ, простудираш и поврзеш конци од повеќе сфери за да разбереш што се случува секој 1500 години, 3000 години поинтензивни се настаните, пред 6000 години Сахара така и станува пустина. Впрочем има и ликнат Пентагон репорт за ова во 2004, ама нема да губам време да се објаснувам...
Мене ми е се познати овие работи и верувам во низ затоа што има научни докази. Не ми се верува само како е израчунато баш 2030 дека ќе се деси тоа и како баш се тоа е поврзано со уништување на Иран.
Инаку издиграњето и пропаѓањето на секоја човекова цивилизација е циклус а не исклучок.
Така што :
dsfadsfsdsd.png

Како можеш да ми одговориш кога поима немаш за Геомагнетни ексурзии, Бонд Настани, Голем Соларен Минимум, Миленкович циклуси итн итн... Гарант мислиш дека пред 12 000 години метеор удрил и слични Грахам Ханкок срања...
А ти на гравчиња да не гледаш?
Единствено нешто валидно од Грахам е постоењето на антички цивилизации.
Сигурно Гобекли Тепе номади и ловци не го граделе..

За разлика од академија која тоа не го признава, он добар е

Другото здравје некој ден другар, не заборавам јас уживај ;)

Мене ми е се познати овие работи и верувам во низ затоа што има научни докази. Не ми се верува само како е израчунато баш 2030 дека ќе се деси тоа и како баш се тоа е поврзано со уништување на Иран.
Инаку издиграњето и пропаѓањето на секоја човекова цивилизација е циклус а не исклучок.
Така што :
Прегледај го приврзокот 474191
Не реков јас дека е поврзано, Бил Рајан во 2010 во видео кажа дека се е поврзано, дека ќе пуштат вирус во Кина, и вирусот ќе прерасне во пандемија, дека ќе има тоталитарни мерки и затварање, после дека ќе почнат војна во Блиски Исток со Иран, и на крај војна со Кина која ќе биде трета Светска и сето тоа го планира елитата за да го преживее Геофизичкиот Настан...

Инаку нема да биде 2030, не може точно да се предвиди пошто има многу варијабли, од намалување на Магнетно поле, до зголемено зрачење, до промена на климата поради прецесијата итн, меѓутоа сметам дека во наредните 20-30 години климата ќе станува се полоша итн да не должам...

Не реков јас дека е поврзано, Бил Рајан во 2010 во видео кажа дека се е поврзано, дека ќе пуштат вирус во Кина, и вирусот ќе прерасне во пандемија, дека ќе има тоталитарни мерки и затварање, после дека ќе почнат војна во Блиски Исток со Иран, и на крај војна со Кина која ќе биде трета Светска и сето тоа го планира елитата за да го преживее Геофизичкиот Настан...

Инаку нема да биде 2030, не може точно да се предвиди пошто има многу варијабли, од намалување на Магнетно поле, до зголемено зрачење, до промена на климата поради прецесијата итн, меѓутоа сметам дека во наредните 20-30 години климата ќе станува се полоша итн да не должам...
OК да не должиш, тогаш одговори ми само на кратко зошто се толку запнати до 2030 да исфорсираат све што сакаат да воведат и направат пред новиот светски поредок ?

OК да не должиш, тогаш одговори ми само на кратко зошто се толку запнати до 2030 да исфорсираат све што сакаат да воведат и направат пред новиот светски поредок ?
Поима немам, мислам дека тоа им е само дефокус, според мене планот им е до 2040 да имаат АИ и функционални роботи за нивните бункери, пошто роботите ќе бидат работници, чувари, доктори, инжињери итн... Ако преживаат планираат Златна доба и како што пишуваше на Камењата во Џорџија да одржуваат популација до 500 милиони.

Спремаат и Голем Саат во изхрадем во планина (спонзороран од Џеф Безос) кој ќе ги прати и прецесиите, исто така и проект кој се вика Розета диск, минијатурен диск на кој е испишано скоро цело поважно човечко знаење и правилник за рестартирање на цивилзација кој ќе може да се чита без струја односно со помош на микроскоп. Овој проект е бек ап и исто така дел од гигантскиот саат... Инаку ова се се факти и вистински проекти...

Дај сеа некој да пушти инфо дека нуклеарки ќе летнат од италија накај иран у наредни саат ипол два и полека да ги привршуваме овие екстремно напети 24 саати што едвај ги прогуравме :D
Убаво е на вака сериозни работи да се гледаат од ведрата страна, само проблемот е што и по добриот виц останува се исто, проблемот е тука.

Како гледаш на ова,

или ова,
Утрово, авиони на ОАЕ „Мираж 2000-9“ извршиле напади на ирански инсталации на островот Лаван.
Како одговор нападната е рафинерија во Фуџаира и нафтовод Исток-Запад што транспортира нафта од Персискиот Залив до Црвеното Море

или ова,

знаеш ли дека во меѓувреме Хормуз е повторно затворен, и дека Иран се заканува дека ќе излезе од веќе постоечкиот договор заради тоа што Израел го напаѓа Либан и дека има десетици цивили мртви?
?
?

Јиниците многу ќе се здебелат!
Автоматски споено мислење:

Поима немам, мислам дека тоа им е само дефокус, според мене планот им е до 2040 да имаат АИ и функционални роботи за нивните бункери, пошто роботите ќе бидат работници, чувари, доктори, инжињери итн... Ако преживаат планираат Златна доба и како што пишуваше на Камењата во Џорџија да одржуваат популација до 500 милиони.

Спремаат и Голем Саат во изхрадем во планина (спонзороран од Џеф Безос) кој ќе ги прати и прецесиите, исто така и проект кој се вика Розета диск, минијатурен диск на кој е испишано скоро цело поважно човечко знаење и правилник за рестартирање на цивилзација кој ќе може да се чита без струја односно со помош на микроскоп. Овој проект е бек ап и исто така дел од гигантскиот саат... Инаку ова се се факти и вистински проекти...
Кој филм е ова?
Ми звучи дека има интересно сценарио, ако има и добри ефекти би требало да се гледа!

-----------
Дечки дај бе тролајте, зар нема соодветна тема.
Ако нема да отвориме една и јас сакам добри вицеви и шеги!

Последно уредено:
Иранското ГДП за 2026 е 375.64 милијарди долари.

Низ теснецот поминуваат 140 брода дневно. По 2 милиони долари, 280 милиони дневно.

Тоа е 102 милијарди долари годишно или 1/3 од иранскиот буџет. :D

BTW воениот буџет му е 9 милијарди долари годишно. Сега ќе имаат пари не само за ракети, туку и за противвоздушна одбрана и нешто ситно за најнова генерација на авиони од руско и кинеско производство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom