Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Клубски претседател од Северна Македонија шокиран во Батман: Фатен со 2,5 килограми злато!
Спортската јавност во Северна Македонија е потресена од вест за шверц која доаѓа од Турција. На патот Батман–Сиирт бил запрен автомобил во кој бил откриен Б.Х., за кого е утврдено дека е претседател на фудбалски клуб од Првата лига на Северна Македонија, со околу 300.000 евра вредно шверцувано злато.
Во турскиот град Батман, полициска контрола на патот откри скандал со меѓународни размери. Според информациите, полицијата запрела такси возило поради сомнеж, во кое како патник се наоѓал државјанинот на Северна Македонија, Б.Х. При претрес на неговата торба, биле пронајдени 2 килограми и 581 грам стопено злато, кое било пренесувано по нелегални канали.

И после со вакви ликој во иста лига... не бива.
koj e ovaj Б.Х ?

Иако иницијалите „БХ“ најсилно асоцираат на Башким Хасани (сопственикот на BH Architects), во официјалните регистри и спортски бази за 2026 година како претседател на клубот ФК Башкими 1947 Куманово се јавува и името Бурак Хида.
Еве зошто може да има забуна или кој друг би можел да биде „газдата“:
  • Бурак Хида (Burak Hida): Тој е наведен како претседател (Chairman) во официјалните податоци на Фудбалската федерација и спортските портали за сезоната 2025/26.
  • Башким Хасани (Bashkim Hasani): Тој е главниот спонзор и „човекот од сенка“ кој финансиски го стабилизираше клубот преку својата компанија BH Architects. Во јавноста често се перцепира како вистинскиот газда токму поради иницијалите „БХ“.
  • Управен одбор: ФК Башкими 1947 е регистриран како здружение на граѓани, што значи дека правно може да има повеќе влијателни луѓе во раководството (како на пример Евдал Алија или Арјан Ќерими кои се активни во клупските структури).
Накратко: Ако гледаш „на хартија“, тоа е Бурак Хида, но ако се мисли на главниот финансиер и човекот чие име стои зад брендот „БХ“, тогаш тоа е дефинитивно Башким Хасани.
Дали те интересира некоја специфична изјава или настан поврзан со нив што те наведе на ова прашање?

Одговорите генерирани од AI може да содржат грешки. Дознајте повеќе

Bashkimi - Macedonian Football |

На хартија само. Договорот му истекува во јуни и он си отиде директно во Шкотска. Ќе требаше само да тренира кај нив и ќе немаше дозвола за настап до јуни. Па направија ко божем некоја позајмица за да може одма да игра, а после ќе си биде целосно нивен играч. Можно е свинскиот да зема некое евро за позсјмицата.
druga e pozadinata. brera koga go prodade mato dogovorija i procent od sledniot transfer. vardar kao za da ne go plati toj procent dogovori pozajmica vo visina na dogovorenata otsteta i posle pozajmicata ke premine kako free agent na dolgorocen dogovor.

se toa ke bese finta selska no legalna, ama sekoj kolku tolku normalen klub, pa duri i poveketo makedonski, ne se do tolku glupavi koga prodavaat fudbaler. duri i klub kako brera vo administracija ima i ljuge koi ne pijat nafta, pa koga prodavaat fudbaler i dogovaraat procent vo dogovorot vklucen e i del spored koj se dobiva procent ne samo od celosna prodazba nego i od pozajmica.

zosto nikoj ne reagira i gi bara parite od vardar? oficijalno gazdi na brera se stranci, firma koja poveke ne se zamara so fudbal bidejki imase promena na sopstvenicite, taka da tie koi oficijalno go poseduvaat klubot nemaat ni pojma sto se slucuva. vo praksa, vo strumica, nasi ljuge go vodat klubot, pa sekoj so malku inteligencija i poznavanje na toa kako kaj nas funkcioniraat rabotite moze sam da dojde do zaklucok sto se ima sluceno.

im se nalutile na Arsimi sto gi tepaa proslo kolo, pa zatoa deneska pustile nekoj da gi masakrira. Kakva seljacana :pos:

im se nalutile na Arsimi sto gi tepaa proslo kolo, pa zatoa deneska pustile nekoj da gi masakrira. Kakva seljacana :pos:
Не драпај сега и ти никако да престанат маките на албанците па вистина претходното коло ги заебаа математиките ама денес не изиграа ништо после пеналот на нерешено мирисаше да не беше индивидуалната акција и голот на хрватот од брера муабето ми е дека сами си се криви шо ме зедоа бодој од Струмица

Инаку вие најубо да думате утре како ќе помините со Стојчевски и Пелистер остај Арсими и другите по секако некој ќе мора да спасите на крајот после казната на Башкими од ко ќе се изиграат 75-80 % од утакмиците да биди регуларно првенството оти е јасно шкупи ни теоретски е 2лига како индијанците од Арачиново шо мора таму да си останат ;)

Не драпај сега и ти никако да престанат маките на албанците па вистина претходното коло ги заебаа математиките ама денес не изиграа ништо после пеналот на нерешено мирисаше да не беше индивидуалната акција и голот на хрватот од брера муабето ми е дека сами си се криви шо ме зедоа бодој од Струмица

Инаку вие најубо да думате утре како ќе помините со Стојчевски и Пелистер остај Арсими и другите по секако некој ќе мора да спасите на крајот после казната на Башкими од ко ќе се изиграат 75-80 % од утакмиците да биди регуларно првенството оти е јасно шкупи ни теоретски е 2лига како индијанците од Арачиново шо мора таму да си останат ;)
Sekoj protivnik na Shkendija vklucuvajki ve i vas utre bidete srekni posto sansite za bodovi vi rastat 1000 %, isto taka naredniot natprevar vi se namaluvaat za 1000 %

Sekoj protivnik na Shkendija vklucuvajki ve i vas utre bidete srekni posto sansite za bodovi vi rastat 1000 %, isto taka naredniot natprevar vi se namaluvaat za 1000 %
Така де се е јасно таму утре ќе ни дадат оти предходното коло ни зедоа дома(струга) после пак ќе ни земат следното коло играме против (вардар) па ќе ни дадат следно против (арсими) итн...Се е јасно горе долу плус кај нас има нов тренер а скоро 80% секаде каде по се менува тренер прво коло со новиот тренер се прај резултат и можи да ви се повтори како пред некоја година кога судеше Мечкаровски во Тетово 90пенал за нас но исто треба да се кажи и вие кога игравте Битола пред некоја година мораше да победите и тоа со гол на Хасани за да се продај странство така да не глумете мајка тереза сите се во лајна до гуша само некој можи да дише а некој не можи и се буни само кога му одговара патем репликата мене ми беше за Арсими но тоа не го продолжи да го зборуваш изгледа коментираше само на резултатот без да ја гледаш утакмицата оти реков ништо не изиграа немаше некоја голема помош за Брера 60-40 беше домашно судење но било како било утре е важно вие да изгубите бодови па за ние шо јадиме сендвичи со вас да му поможиме на вардар да биди шампион но се мислам дека утре и Среда исто ќе земиме бодови како Арсими шо ви зеде вас и на Вардар но ќе видиме времето ќе покажи прво утре па после дербито во Среда

Доста со двојни стандарди цело време само тоа шо ви одговара едно две тетекс местеле шо е вистина но шо не рече еднаш за башкими шо масакр напраја сезонава или лани воска Гостивар итн...го орајте муабето само вас шо ви одговара

Последно уредено:
И Тиквеш не им даваат бодови по "братска линија" како браќата од под Шара.
Честито битолчани

И Тиквеш не им даваат бодови по "братска линија" како браќата од под Шара.
Честито битолчани
Страмота и греота е ова ако го пишиш вистина ако е иронија во ред дупи си ги тие шо не веруваат чиста победа како солза денес поќе на среќа но и таа треба да ја заработиш со храброст туку сега со вас шо прајме Среда ќе ви ја дајме или ќе помините исто како шкендија ?

Страмота и греота е ова ако го пишиш вистина ако е иронија во ред дупи си ги тие шо не веруваат чиста победа како солза денес поќе на среќа но и таа треба да ја заработиш со храброст туку сега со вас шо прајме Среда ќе ви ја дајме или ќе помините исто како шкендија ?
Што е до мене може нерешено, вие имате опстанок обезбеден не се секирајте, а и со буџет сте едни од подобрите екипи.
Да бидеме реални искра да сакаат пет ќе ви дадат.

Што е до мене може нерешено, вие имате опстанок обезбеден не се секирајте, а и со буџет сте едни од подобрите екипи.
А не сакале да му дадат пет? Во борба за титула се.

Исто и вие да сакавте пет ќе му дадете на Арсми тогаш значи дека вие му ја дадовте на нив шо глупости се ова тие се борат за титула триста глупости се жалат на опструкции од ффм од сите и ти најде да речиш дека ни ја пуштиле во 93 минута па да ве немаше некој требаше да ве измисли шо сорта сте вие бе Кановците наместо да речиш фала браво машка игра и среќа тој да сакале пет ќе ни дадете не бе не сакаше Ибраими и Тамба сите таму за нас беа бог да чува сте да ни дај Тиквеш оти нема да му треба а ние во кошарката но ова да го збораш треба нешто да не си арен во глата друго објаснување нема две три чисти фаќа Андреј голманот и тие ни ја дале :tapp: цела работа е шо не потценија плус му фалела три четири играчи не се истата екипа од пред тоа и мислеја кај да е ќе пандниме на крајот но ние имавме среќа и дури гол дадовме сега ни ја дале а пред тоа Силекс не ни ја даде а не му требаше исто Струга не ни ја даде а не му требаше сега овие за титула се борат ќе ни ја дадете во 93 минута :facepalm:

Последно уредено:
Уште една причина зошто како народ и држава подобро е да не постоиме.

siptars0to derbi go dobil timot so muslimasnki boi... bravo bravo moze ke opstanete.
Абе деген нашите ако се муслимански бои тогаш вашите се шип*арски ало будало мисли шо пишиш !
За тоа за со вас нема разбирање па уште да ви поможеле за титула :tapp: со кој за кој оди кај Миленко :pusigo: од вакви како тебе страда клубот шо после се прај омраза на се скопско ај да е некое дете да разбереш ама ти цело магаре со коплекси за греота :sramezliv: Среда треба сега да ви ја дупнат глата па после да плачите за виршлата :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom