Makedonija i Bosna im presudija za svetsko back to back, nekoi shegi sami si se pisuvaat.
Ne znam sto mislea so gatuzo samo toa ne mi e jasno, koja im e ambicijata so nego na dolgi rokovi eve i da se plasiraa, ne znam kakov signal tuka prakaat. Sekako zasluzija da ispadnat, nisto ne bea i prethodnata i sega, milo mi e i sto Bastoni realno gledano im presudi, go napravija enemy of the state zadnji mesec dena go rasparaa mediumski, i ocekuvaa deka ke im izgazi za zemja. Ne deka toa e pricinata za crveniov i greskata, iako i toa si ima nekoe svoe jas, ama kosmicka pravda gleam u ova, zasto sega site kolektivno ke si patat i tonat u sopstveniot sram, mnogu im se sladam na ovie neuspesi koi potpolno gi zasluzuvaat kako nacija.
Za bosancite svaka cast, vtoro svetsko im e ova, sea se navrakam na nekoi muabeti u temata za nasata repka, kako mi se tvrdese deka prethodniot nivni uspeh togas bese nekoj isklucok i plod na jaka nivna generacija, eve gi i sega bez superstarovi, zvezdi, super star Dzeko, i pak uspeaa. Fudbalot znae da dostavi vakvi fudbalski bajki koga se raboti cesno, iskreno i so celo srce za nacijata, i koga odluki ne ti nosat seljanduri i milenkovci.
Ovoj dens mozno e vecerva da go pravi jazeto na koe ke se obesi.