Ska Maniac
Бараба
Мислам.Мислиш на „коине„...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам.Мислиш на „коине„...
Пак со рапот почнавмеМислам.
И зошто на парче конец може само да се нанесе демонска енергија а на крст може да се нанесе само божја енергија ?Парче конец врзано онолу зглобот, само по себе нема никаква моќ.
Тоа парче конец има моќ ако врз истото е нанесена демонска енергија.
Крстот како предмет, сам од себе нема никаква моќ, но ако е прописно посветен, станува проводник на Божјата благодатна енергија.
Со мислам зборот ја знам само песната Мислам на Паркети што не е рап. Не знам ти на која рап песна мислиш.Пак со рапот почнавме![]()
Народот практикува затоа што мисли дека ако стави ситно на икона и однесе зејтин, лорапи, пешкир у црква, ќе биде благословен.Не е.
Носењето, т.е. дарувањето материјална помош за потребите од локланиот храм/црква не е исто што и практикување празноверие.
Јас не гледам зошто некој не би бил благославен ако дава со намера да помогне..Народот практикува затоа што мисли дека ако стави ситно на икона и однесе зејтин, лорапи, пешкир у црква, ќе биде благословен.
И зошто на парче конец може само да се нанесе демонска енергија а на крст може да се нанесе само божја енергија ?
Сакаш да кажеш дека не може обратно да биде ?
Доволно долго сум во Црквата и гледам што се‘ се случува во неа па точно одредувам „што е„ а „што не е„ согласно со црковното учење.Народот практикува затоа што мисли дека ако стави ситно на икона и однесе зејтин, лорапи, пешкир у црква, ќе биде благословен.
Така де, ама кај голем дел од верниците само чорапите, зејтинот, пешкирот и ситното на икони веруваат дека помага што значи дека и тие имаат еден вид суеверие развиено за дарувањето на овие 3 намирници а не општо кон дарувањето било што.Јас не гледам зошто некој не би бил благославен ако дава со намера да помогне..
Црквата треба да ја сфатиш како заедница, односно луѓето во неа
Така сака да биде сфатена всушност
Јас кога давам, знам дека ќе бидам благословен, не дека верувам во тоа
Доброто со добро се враќа
Епа ете занчи може и крстот како предмет т.е. амајлија да се злоупотреби за лоши и злобни намери. Значи ништо не е заштитено да не биде позитивно осветено и ништо не е заштитено да не биде негативно осветено.Припадниците на сатанските заедници, на градите носат крст, ама „малку„ извртен за 180 степени, како симбол за нивната непослушност кон волјата од Бога Спасителот, т.е. покажуваат (не кријат!) дека чинат се‘ што е спротивно/обратно на Бога.
Точно брат само јас не верувам дека пророкот, берик , ти и парва на пр. дека нема да помогнете на некој кога ќе му е потребноТака де, ама кај голем дел од верниците само чорапите, зејтинот, пешкирот и ситното на икони веруваат дека помага што значи дека и тие имаат еден вид суеверие развиено за дарувањето на овие 3 намирници а не општо кон дарувањето било што.
Ако ги прашаш зошто баш тоа даруваат че ти кажат дека така треба, така кажал попот и слични нелогични објаснувања.
Епа тоа сакаме да го кажеме и ние дека за да бидам добар човек со манири и бонтон и да помагам на немоќни луѓе не ми треба ни поп, ни библија, ни црква, ни икони , ни амајлии. Ми требаат само 2 грама памет.Точно брат само јас не верувам дека пророкот, берик , ти и парва на пр. дека нема да помогнете на некој кога ќе му е потребно
Јас мислам дека на крајот на денот погрешно ги судиме без разлика на нивното непознавање на одредени тематики..
Па да бе брат.Точно брат само јас не верувам дека пророкот, берик , ти и парва на пр. дека нема да помогнете на некој кога ќе му е потребно
Јас мислам дека на крајот на денот погрешно ги судиме без разлика на нивното непознавање на одредени тематики..
Не би рекол лажни туку декларативни.... онака по инерција каде „сите“ таму и тие, ко моден тренд да следат.Епа тоа сакаме да го кажеме и ние дека за да бидам добар човек со манири и бонтон и да помагам на немоќни луѓе не ми треба ни поп, ни библија, ни црква, ни икони , ни амајлии. Ми требаат само 2 грама памет.
А најголемиот дел од верниците се лажни и немаат ни 2 грама памет.
Приемри еден куп особено секој празник.
Технички, за атеист, све тоа е магија која не постои. И религијата и друго.Ама битно зејтин, чорапи и пешкири за здравје кога се носат у црква тогаш тие не се у магиска сврха ?
Битно мартинката е. Чудна логика.
Чекај чекај.Технички, за атеист, све тоа е магија која не постои. И религијата и друго.
Разликата е, кога носиш у црква пешкир, или кога се молиш, причествуваш и сл., тоа го бараш од Господ.
Со мартинката од кого бараш?
даЧекај чекај.
Носиш пешкир у цркфу. И, што бараш устфари од господ?
Да ти ти избрише гревови?
А зејтин?
За да ви иде сфе подмачкано или?
Од Перун и Лада.Технички, за атеист, све тоа е магија која не постои. И религијата и друго.
Разликата е, кога носиш у црква пешкир, или кога се молиш, причествуваш и сл., тоа го бараш од Господ.
Со мартинката од кого бараш?
харамОд Перун и Лада.