Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Парче конец врзано онолу зглобот, само по себе нема никаква моќ.

Тоа парче конец има моќ ако врз истото е нанесена демонска енергија.

Крстот како предмет, сам од себе нема никаква моќ, но ако е прописно посветен, станува проводник на Божјата благодатна енергија.
И зошто на парче конец може само да се нанесе демонска енергија а на крст може да се нанесе само божја енергија ?
Сакаш да кажеш дека не може обратно да биде ?
Автоматски споено мислење:

Пак со рапот почнавме :icon_lol:
Со мислам зборот ја знам само песната Мислам на Паркети што не е рап. Не знам ти на која рап песна мислиш.

Не е.

Носењето, т.е. дарувањето материјална помош за потребите од локланиот храм/црква не е исто што и практикување празноверие.
Народот практикува затоа што мисли дека ако стави ситно на икона и однесе зејтин, лорапи, пешкир у црква, ќе биде благословен.

Последно уредено:
Народот практикува затоа што мисли дека ако стави ситно на икона и однесе зејтин, лорапи, пешкир у црква, ќе биде благословен.
Јас не гледам зошто некој не би бил благославен ако дава со намера да помогне..

Црквата треба да ја сфатиш како заедница, односно луѓето во неа
Така сака да биде сфатена всушност

Јас кога давам, знам дека ќе бидам благословен, не дека верувам во тоа

Доброто со добро се враќа

И зошто на парче конец може само да се нанесе демонска енергија а на крст може да се нанесе само божја енергија ?
Сакаш да кажеш дека не може обратно да биде ?

Не може да биде обратно, еве зашто.

Конецот нема апсолутно никакво значење и улога во црковниот живот и пракса па затоа никој и никаде не користи конци за црковни потреби.

На конецот може да се нанесе демонска енерија ако конецот биде подложен на сатанистички ритуал на „осветување„ материјален предмет, па нека е тоа и обичен конец.

Носителот на таквиот конец ќе „попие„ некоја беља во текот од својот живот и ќе се чуди од кај му дошла бељата кога ете токму тој носел „заштита„ од злото на својата рака.

Крстот е Богоносен само ако е прописно посветен, веќе напишав. Плус, демоните бегаат од крсрот како „ѓаволот од темјан„, затоа што токму на Голготскиот крст, Христос ги победи и ѓаволот и смртта, така што Он воскресна.

Припадниците на сатанските заедници, на градите носат крст, ама „малку„ извртен за 180 степени, како симбол за нивната непослушност кон волјата од Бога Спасителот, т.е. покажуваат (не кријат!) дека чинат се‘ што е спротивно/обратно на Бога.

Доволно долго сум во Црквата и гледам што се‘ се случува во неа па точно одредувам „што е„ а „што не е„ согласно со црковното учење.

Јас не гледам зошто некој не би бил благославен ако дава со намера да помогне..

Црквата треба да ја сфатиш како заедница, односно луѓето во неа
Така сака да биде сфатена всушност

Јас кога давам, знам дека ќе бидам благословен, не дека верувам во тоа

Доброто со добро се враќа
Така де, ама кај голем дел од верниците само чорапите, зејтинот, пешкирот и ситното на икони веруваат дека помага што значи дека и тие имаат еден вид суеверие развиено за дарувањето на овие 3 намирници а не општо кон дарувањето било што.

Ако ги прашаш зошто баш тоа даруваат че ти кажат дека така треба, така кажал попот и слични нелогични објаснувања.

Припадниците на сатанските заедници, на градите носат крст, ама „малку„ извртен за 180 степени, како симбол за нивната непослушност кон волјата од Бога Спасителот, т.е. покажуваат (не кријат!) дека чинат се‘ што е спротивно/обратно на Бога.
Епа ете занчи може и крстот како предмет т.е. амајлија да се злоупотреби за лоши и злобни намери. Значи ништо не е заштитено да не биде позитивно осветено и ништо не е заштитено да не биде негативно осветено.

Така де, ама кај голем дел од верниците само чорапите, зејтинот, пешкирот и ситното на икони веруваат дека помага што значи дека и тие имаат еден вид суеверие развиено за дарувањето на овие 3 намирници а не општо кон дарувањето било што.

Ако ги прашаш зошто баш тоа даруваат че ти кажат дека така треба, така кажал попот и слични нелогични објаснувања.
Точно брат само јас не верувам дека пророкот, берик , ти и парва на пр. дека нема да помогнете на некој кога ќе му е потребно

Јас мислам дека на крајот на денот погрешно ги судиме без разлика на нивното непознавање на одредени тематики..

Точно брат само јас не верувам дека пророкот, берик , ти и парва на пр. дека нема да помогнете на некој кога ќе му е потребно

Јас мислам дека на крајот на денот погрешно ги судиме без разлика на нивното непознавање на одредени тематики..
Епа тоа сакаме да го кажеме и ние дека за да бидам добар човек со манири и бонтон и да помагам на немоќни луѓе не ми треба ни поп, ни библија, ни црква, ни икони , ни амајлии. Ми требаат само 2 грама памет.
А најголемиот дел од верниците се лажни и немаат ни 2 грама памет.
Приемри еден куп особено секој празник.

Па да бе брат.
Ја овој га збору одамна. Пред сфе треба да си човек, без разлуку дали си крстен, сечен, носле или што и да е.
Од увек потенцирам дека моја етика и морал се заснова на мое васпитање и на мое лично размислување, а не на никакфи заповеди или сфети књиге.

Погрешно ме сфаќаф и протолкуеф пуно овде, ако иам сомнеж у нешто недокажано и невозможно, одма ми лепиф сфакакфу етикету.

Ја иако провоцирам, дирам и некој пут замарам за било што у врску сс религију, веруј ми повише ке ви помогну него некој што ги знае псалме на памет, пости или се крсти кд ке пројде покрај цркфу.
Моја лична сатисфакција, духоност и благосостојба се базира на човечност, а не на божанстфено кое па ке кажу е измислено од нас. Без приказну за божју креацију ми не би биле ми.
Ериксон да падне у несфес, прф ке му помогну, па и вештачко би му даја ако треба. Прф би пружија руку на Пророка и прф би га частија добро вино Берика.

Е ск куде е судир измеѓу вас и мене.
Ви сте супер например и практикуете адети, постења, литургие бла бла.
Ја сам ист како вас ама без тој.

Мене поента ми е за да некој биде добро божјо чедо, не му треба бог.

Епа тоа сакаме да го кажеме и ние дека за да бидам добар човек со манири и бонтон и да помагам на немоќни луѓе не ми треба ни поп, ни библија, ни црква, ни икони , ни амајлии. Ми требаат само 2 грама памет.
А најголемиот дел од верниците се лажни и немаат ни 2 грама памет.
Приемри еден куп особено секој празник.
Не би рекол лажни туку декларативни.... онака по инерција каде „сите“ таму и тие, ко моден тренд да следат.

Ама битно зејтин, чорапи и пешкири за здравје кога се носат у црква тогаш тие не се у магиска сврха ?
Битно мартинката е. Чудна логика.
Технички, за атеист, све тоа е магија која не постои. И религијата и друго.
Разликата е, кога носиш у црква пешкир, или кога се молиш, причествуваш и сл., тоа го бараш од Господ.
Со мартинката од кого бараш?

Разликата е, кога носиш у црква пешкир, или кога се молиш, причествуваш и сл., тоа го бараш од Господ.
Чекај чекај.
Носиш пешкир у цркфу. И, што бараш устфари од господ?
Да ти ти избрише гревови?

А зејтин?
За да ви иде сфе подмачкано или?

Чекај чекај.
Носиш пешкир у цркфу. И, што бараш устфари од господ?
Да ти ти избрише гревови?

А зејтин?
За да ви иде сфе подмачкано или?
да

Од Перун и Лада.

Back
На врв Bottom