Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Точно де, исто гледаме на ситуацијата - ти и други ликови како Рон, Берик и сл. коментирате на невидено и ги осудувате без да ги ѕирнете. Како може да го знаеш "квалитетот на контентот" ако не си го видел "контентот"?
Автоматски споено мислење:

Еве, ист си и ти - го оценуваш "контентот" на невидено. :pos: И обавезно оправдувањето - "јас такви глупости не гледам". :pos:
Автоматски споено мислење:

Ама ова си го видел на мемиња, така?
Незнам што се губиш, ако гледаш серија и е глупа и и дадеш шанса од две до три епизоди и пак не оди што треба да ја гледам цела да кажам дека е глупа.
Што треба да се правам будала затоа што на одредени луѓе им се допаѓа?
Критика повеќе ценам од безвезе преправање да на увредам некого.
Пишав погоре како оценувам дали е квалитетен контент, ако сакаш прифати ако не мршти се твоја работа.

Незнам што се губиш, ако гледаш серија и е глупа и и дадеш шанса од две до три епизоди и пак не оди што треба да ја гледам цела да кажам дека е глупа.
Што треба да се правам будала затоа што на одредени луѓе им се допаѓа?
Критика повеќе ценам од безвезе преправање да на увредам некого.
Пишав погоре како оценувам дали е квалитетен контент, ако сакаш прифати ако не мршти се твоја работа.
И почнаа аргументите: „се губиш“, „мршти се“... Таман си е. :pos:

И почнаа аргументите: „се губиш“, „мршти се“... Таман си е. :pos:
Да, затоа што давам и други аргументи а се фаќаш друго, ко да сакаш по секоја цена да си у право.
Него да не одиме оф топик, најверојатно ќе бидам поактивен на темава да удрам малку критики очигледно сакате се да ви е розево и љубочасто.

Да, затоа што давам и други аргументи а се фаќаш друго, ко да сакаш по секоја цена да си у право.
Него да не одиме оф топик, најверојатно ќе бидам поактивен на темава да удрам малку критики очигледно сакате се да ви е розево и љубочасто.
Ама не е така, Данте. Јас сум свесен во каква декаденција запаѓа филмската и ТВ индустријата. Не живеам во стаклено ѕвоно, во ист свет со тебе сум. Само ми е utterly stupid да тврдам дека се не чини иако ништо не сум гледал. На тоа реагирам јас, а не дека сметам дека е се розево и виолетово. Твојот коментар беше идентичен на коментаарите на Рон и Берик: „не сум ја гледал серијата, ама не чини. а не планирам да ја гледам, зашто не гледам такви глупости“. Е тоа ми смета!

Ама не е така, Данте. Јас сум свесен во каква декаденција запаѓа филмската и ТВ индустријата. Не живеам во стаклено ѕвоно, во ист свет со тебе сум. Само ми е utterly stupid да тврдам дека се не чини иако ништо не сум гледал. На тоа реагирам јас, а не дека сметам дека е се розево и виолетово. Твојот коментар беше идентичен на коментаарите на Рон и Берик: „не сум ја гледал серијата, ама не чини. а не планирам да ја гледам, зашто не гледам такви глупости“. Е тоа ми смета!
Читај убаво погоре ондак не ми селектирај мислења. ;)

Очигледно треба.
Ајде, штом викаш:

Очигледно не си ја гледал серијава штом збориш дека секој дијалог им почнува и завршува со пцовки.
ја немам гледано нема ни да ја гледам најверојатно.

Ајде, штом викаш:
20391.jpg

Не викам потенцирам, има разлика али некој сака да е увек у право а не е.
Како што реков ќе потенцираш само што ти одговара. :gjavol:

Прегледај го приврзокот 472996

Не викам потенцирам, има разлика али некој сака да е увек у право а не е.
Како што реков ќе потенцираш само што ти одговара. :gjavol:
Ама ова мислење нема врска со нашето несогласување. Јас не реков дека ти викаш дека немало добри серии денеска, туку дека de facto рече дека серија што не си ја гледал - не чинела. Тоа го дебатираме цело време.

Ама ова мислење нема врска со нашето несогласување. Јас не реков дека ти викаш дека немало добри серии денеска, туку дека de facto рече дека серија што не си ја гледал - не чинела.
Шо ама сеа. :D
Не ни реков дека не е точно тоа, сеуште сум на тој став. Немам потреба да губам време, да би некој бил неувтеден.
Ако на Тајко му се допаѓа некоја серија пеки, али тоа не незначи дека е калитет.

Сега ништо не разбрав. Ваљда ми се спие. Ај, добра ноќ, се читаме утре, како и да е.

Сега ништо не разбрав. Ваљда ми се спие. Ај, добра ноќ, се читаме утре, како и да е.
Не си разбрал Злате дека секоја реплика му е wtf. Едно збори, друго брани, ама не ја не реков така, ама вака реков…

What The Hell Wtf GIF

Не си разбрал Злате дека секоја реплика му е wtf. Едно збори, друго брани, ама не ја не реков така, ама вака реков…

What The Hell Wtf GIF
Грешка си не бранам ништо напаѓам се. :gjavol:

Се сеќавате дека на некој начин популаризирав некои релативно постари серии тука кои некако беа overlooked, па помнам колку ми се заблагодаруваа за Yellowstone (и придружните серии), а после и за Slow Horses. Па ајде да пробаме уште еднаш. Да му верувате на чичо Златко што ви кажува! :P

Outlander - мислам дека е серија која многу неправедно ја имате исфрлено од радарот. Искрено не знам дали освен јас и @MAJA 345 некој друг од тука ја има гледано, зашто никој не коментира во темата. Ама сега, кога речиси се ближи кон крајот (уште 3 епизоди останаа од последната, 8 сезона), сфаќам дека е една од сериите кои немаа пад. Константно добра е, од почеток, до крај. Е сега, верувам дека тоа што ве одвраќа најмногу е делот „романса“, ама не е само романса. Outlander наједноставно кажано е романтична историска драма со елементи на научна-фантастика (патување низ времето). Во таа мера, loosely е мешавина на, рецимо Dark, Boardwalk Empire или Downton Abbey и Sex and the City. Значи од сите овие има по нешто. Ако сакате серија од која ќе научите многу за историски случувања во Шкотска, Англија и САД во 18 век, ќе се изнагледате секс и :цицки: и ќе уживате во фантастичните елементи - дајте и шанса. Ова е серија што се бинџа, затоа немајте гајле што е речиси пред сам крај.

P.S. Дисклејмер: има една не многу значајна линија во приказната која вклучува лик кој е хомосексуалец, ама мислам дека не е направено да делува како пропаганден материјал. Самата серија е екранизација на романите на Дијана Габалдон во кои исто така го има тој лик, па ете ако обвинувате дека некој е woke, Габалдон обвинете ја. Како споредба - нешто во стил на Ренли Баратеон во GoT е приказната со овој лик (само што нема геј секс сцени, таму имаше). Црнци има многу малку, а и таму кај што ги има, се во незначајни епизодни улоги или како статисти.

Дајте и шанса! Верувајте ми!

Back
На врв Bottom