Се сеќавате дека на некој начин популаризирав некои релативно постари серии тука кои некако беа overlooked, па помнам колку ми се заблагодаруваа за Yellowstone (и придружните серии), а после и за Slow Horses. Па ајде да пробаме уште еднаш. Да му верувате на чичо Златко што ви кажува!
Outlander - мислам дека е серија која многу неправедно ја имате исфрлено од радарот. Искрено не знам дали освен јас и
@MAJA 345 некој друг од тука ја има гледано, зашто никој не коментира во темата. Ама сега, кога речиси се ближи кон крајот (уште 3 епизоди останаа од последната, 8 сезона), сфаќам дека е една од сериите кои немаа пад. Константно добра е, од почеток, до крај. Е сега, верувам дека тоа што ве одвраќа најмногу е делот „романса“, ама не е само романса. Outlander наједноставно кажано е
романтична историска драма со елементи на научна-фантастика (патување низ времето). Во таа мера, loosely е мешавина на, рецимо Dark, Boardwalk Empire или Downton Abbey и Sex and the City. Значи од сите овие има по нешто. Ако сакате серија од која ќе научите многу за историски случувања во Шкотска, Англија и САД во 18 век, ќе се изнагледате секс и

и ќе уживате во фантастичните елементи - дајте и шанса. Ова е серија што се бинџа, затоа немајте гајле што е речиси пред сам крај.
P.S. Дисклејмер: има една не многу значајна линија во приказната која вклучува лик кој е хомосексуалец, ама мислам дека не е направено да делува како пропаганден материјал. Самата серија е екранизација на романите на Дијана Габалдон во кои исто така го има тој лик, па ете ако обвинувате дека некој е woke, Габалдон обвинете ја. Како споредба - нешто во стил на Ренли Баратеон во GoT е приказната со овој лик (само што нема геј секс сцени, таму имаше). Црнци има многу малку, а и таму кај што ги има, се во незначајни епизодни улоги или како статисти.
Дајте и шанса! Верувајте ми!