Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никаква атмосфера нема да дигне, ќе јаде само лајна за Русија и Украина.Во финале како гости настапи ќе имаа Лорди и Верка Сердучка.
Верка Сердучка верувам ќе дигне јака атмосфера особено со евровизиската кој беше хит.

Деновиве во фокус е пак хрватската песна -Турците се бунат дека им ја прикажувала нивната историја во негативен контекст, не само преку стиховите како:
Додека палиш свеќа, прашај ја баба ти
Зошто своите ќерки ги раѓала со страв.
Зошто многумина одбрале гробишта.
Нашите мајки не создале робови.
Плус и тетоважите на лицето на пејачките од Лелек се всушност една традиција меѓу католичките жени во Хрватска за време на турското ропство кои за да не бидат земени како робинки и потурчени, намерно си го тетовирале (нагрдувале) лицето. Е сега песната на Турците им смета, ги прикажувала во негативен контекст.![]()
Не се сеќавам. Каква беше грчката песна?Турците не се бунеа и лани, за грчката песна...?
Турците можат да ни ги испушат курците.Деновиве во фокус е пак хрватската песна -Турците се бунат дека им ја прикажувала нивната историја во негативен контекст, не само преку стиховите како:
Додека палиш свеќа, прашај ја баба ти
Зошто своите ќерки ги раѓала со страв.
Зошто многумина одбрале гробишта.
Нашите мајки не создале робови.
Плус и тетоважите на лицето на пејачките од Лелек се всушност една традиција меѓу католичките жени во Хрватска за време на турското ропство кои за да не бидат земени како робинки и потурчени, намерно си го тетовирале (нагрдувале) лицето. Е сега песната на Турците им смета, ги прикажувала во негативен контекст.![]()
Не се сеќавам. Каква беше грчката песна?
Стварно не се сеќавам на ова.![]()
Turkey reacts strongly to "Asteromata": If it references the Pontic Genocide, we will escalate our concerns - ProtoThema English
Turkey’s national broadcaster TRT has announced that it will review Greece’s Eurovision 2025 entry, "Asteromata" by Klavdia, following allegations that the song is about the Pontic Greek Genocideen.protothema.gr