Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
PS Kazi kade i koga sakash da se sretneme da me proverish dali sum mazh il ne i da te vidam dal si tolku jak u zhivo :icon_lol:
Koga sakas.
Ela Bitola i pisi mi vo pp, za 5 min tamu sum.
P.s gledaj porucek, od sabajle na rabota sum ;)
P.s.s odma da ti kazam deka eden ke odi pritvor, drug na urgentno. Ne znam koj kade, ama ishodot toj ke bidi.

Mozi samoodbrana bilo, gledas deka ne i bilo prv pat prva da zapocnuva nasilstvo. Vekje ednas fizicki ja napadnala zenata na vekje bivsiot maz nejzin, ni kriva ni dolzna. Gospod znae uste kolku nedokumentirani izlivi na nasilstvo imala, nastrana psihickite.
Da de sega pisite, vcera taa bese herojot koj si go otepa deteto.
dobra bese voznjava ama tuka vekje ti izbegaa loncinjata :D

Како бе не е точно, не било еднаш туку со години ја малтретирал.
Цела зграда претпоставиле дека ја тепа, во лифт кога ја истепал сигурно очевидци имало, по скали на болница кога ја турнал и тоа било претпоставка ?
В комши кај мене сопругот ја кршеше од ќотек сопругата, лепенки бевме со куќите, пријавивме во полиција, од тераса ја фрли, братот негов да не беше мртва ќе беше досега, пред децата ја тепаше, ногата му ја скрши и таа на болница рече дека сама по скали падна, зошто полицијата не дојде записник да направи и да не сослуша ние комшиите дали сме виделе нешто ?
Од страв го криеше, на крајот избега преку ноќ, и го пријави, полицијата само забрана за доближување му додели, среќа за неа се прежени и ја остави на раат.

Друг случај, овој пат во улица кај мојот сопруг мажот беше тепан од страна на жената и мајката нејзина, пријавено во полиција, иди полицијата и од надвор вика дали е се во ред, овие му рекоја да, и си заминаа.
Како на цртан филм, ни да проверат, ни да излези некој за записник ништо.
И се ова се случува пред деца мали, какви деца ќе израснат тие од тие дисфункционални семејства ?
Sakas jas primeri da ti kazvam kade zenata pravela sceni i problemi, a mazot sedel laden ko pokeras. Toa krsenje, lupanje, vreskanje, pritresvanje, isklucvanje.
Cudno be kako za takvi primeri ne znaes, samo za vakvi znaes ? :cautious:

Koga sakas.
Ela Bitola i pisi mi vo pp, za 5 min tamu sum.
P.s gledaj porucek, od sabajle na rabota sum ;)
P.s.s odma da ti kazam deka eden ke odi pritvor, drug na urgentno. Ne znam koj kade, ama ishodot toj ke bidi.
Rezerviraj krevet za tvoite 60 kila na urgentno.
Pritvor nema shto da odam, sekoj e nevin dodeka ne se dokazhe sprotivnoto, valjda pamtish shto si pishal pred nekoja strana.

1. Жената извршува убиство врз детето.
2. Жената се самоубива.

Тоа дека ебачот и бил наркоман, коцкар што ти ја знам, не се сомневам дека е така ама ....жената го убива детето, не тој, жената се самоубива, не тој.
Полицијата и цср не реагираат правилно, не се сомневам, ама тоа нема врска сега со овој случај конкретно.

Друга работа, нормална жена со наркоман не прави дете. Се кладам дека и таа е шлакната исто ко него.

... ќе може да го видиме членот од тој закон за што тврдиш?

... во кој член на закон го пишува тоа или тоа е според твоја логика, (а богами и моја).
Не е тоа моја логика, туку е обврска на секое службено лице. Прочитај го законот за спречување и заштита од насилство врз жените каде јасно стои дека институциите мора да постапуваат со должно внимание. Тоа значи дека штом имаат индиции за насилство, мора да дејствуваат превентивно за да го заштитат животот, а не да чекаат докази на послужавник од преплашена жена.

И полицајците исто како докторите полагаат заклетва.

Веројатно и во кривичниот законик го пишува тоа.

Covek e nevin duri ne se dokazi sprotivnoto.
Od kaj znaes za sto bile tie 10 krivicni prijavi i dali bil vinoven voopsto. Prijava e, ne e osuden.
Mozi vo samoodbrana ja turnal i taa padnala po skali, go napadnala. Ocigledno bila nestabilna i sklona na nasilstvo.
Објавено е и потврдено дека е осуден за тешки кражби, загрозување со нож при тепачка, насилство, напад на службено лице (ова се само пресуди) и секоја казна е условна. Со други зборови, секој пат судии во кривичен му простуваат со што го охрабруваат да прави што сака пошто знае дека државата нема да го казни. Во нормална земја, во најмала рака би лежел после второто дело, али овде има судии што после секое дело му викаат "немој така сине, не е убаво со нож да бодеш луѓе" наместо да го пратат да лежи. Да си ја вршеле судиите работата и да лежел затвор, ни девојчето, ни жената ќе беа починати. Да реагирала полицијата и центарот за социјални како што треба, може ќе биле живи. Фактот е дека се починати за жал, голема трагедија е, и институциите имаат делумна одговорност за тоа.

На девојката и детето, лесна им земја. Единствена работа што е очигледна овде е дека имаме култура на обвинување на жртвата по фемицид, наместо сторителот, има луѓе што ја криват жената што е убиена/доведена до степен на самоубиство, со прашања или тврдења дека таа „предизвикала“ или „можела да го избегне“. Како после силување некој кога ќе каже "што мајка барала така да се облака" или "што мајка барала да искача со него". Во вакви моменти, треба да сме помалце ретардирани како друштво и да се биде едногласен дека насилство кон жена, дете, па на крај краева било кого е неприфатливо и крај.

Не е тоа моја логика, туку е обврска на секое службено лице. Прочитај го законот за спречување и заштита од насилство врз жените каде јасно стои дека институциите мора да постапуваат со должно внимание. Тоа значи дека штом имаат индиции за насилство, мора да дејствуваат превентивно за да го заштитат животот, а не да чекаат докази на послужавник од преплашена жена.

И полицајците исто како докторите полагаат заклетва.

Веројатно и во кривичниот законик го пишува тоа.
Prasanjeto tuka koe se vleci celo vreme e kako toa bi sprecilo samoubistvo. Tuka se krsat kopjata ?
Znaci ne ubistvo, samoubistvo.

... ќе може да го видиме членот од тој закон за што тврдиш?
Од кога престана да пребаруваш на нет? Има и AI сега, ако те мрзи тебе да бараш, него прашај го. Бујрум:
Screenshot_20260305_181224_Chrome.jpg
Screenshot_20260305_181302_Chrome.jpg
Screenshot_20260305_181318_Chrome.jpg

Објавено е и потврдено дека е осуден за тешки кражби, загрозување со нож при тепачка, насилство, напад на службено лице (ова се само пресуди) и секоја казна е условна. Со други зборови, секој пат судии во кривичен му простуваат со што го охрабруваат да прави што сака пошто знае дека државата нема да го казни. Во нормална земја, во најмала рака би лежел после второто дело, али овде има судии што после секое дело му викаат "немој така сине, не е убаво со нож да бодеш луѓе" наместо да го пратат да лежи. Да си ја вршеле судиите работата и да лежел затвор, ни девојчето, ни жената ќе беа починати. Да реагирала полицијата и центарот за социјални како што треба, може ќе биле живи. Фактот е дека се починати за жал, голема трагедија е, и институциите имаат делумна одговорност за тоа.

На девојката и детето, лесна им земја. Единствена работа што е очигледна овде е дека имаме култура на обвинување на жртвата по фемицид, наместо сторителот, има луѓе што ја криват жената што е убиена/доведена до степен на самоубиство, со прашања или тврдења дека таа „предизвикала“ или „можела да го избегне“. Како после силување некој кога ќе каже "што мајка барала така да се облака" или "што мајка барала да искача со него". Во вакви моменти, треба да сме помалце ретардирани како друштво и да се биде едногласен дека насилство кон жена, дете, па на крај краева било кого е неприфатливо и крај.
Abe se to vo red, trebalo da bidi vo zatvor za delata za koi bil osuden ( ke recime deka bil osuden pravosilno ), drugo e poentata tuka.
Pravime muabet za konkretniot slucaj, dali e kriv za samoubistvoto i dali toa mozelo da se spreci. Nikoj ne znae sto bilo pricina za samoubistvoto, se e spekulacija i pretpostavki. Mozi bilo toa, mozi vrska nemalo, taka i doslo. Pa na kraj mozi ne mozela da go podnesi faktot deka se razvedvale i deka toj bil vekje so druga.
I aj sega kazi mi ti mene kakva krivica ima toj vo toa scenario. Trebalo da ostani so nea vo brak za da ova ne se samoubie?
Oti i taa opcija nikoj ne ja zede vo obzir. Ete vekje vodele brakorazvodna parnica i toj imal druga.

Sakas jas primeri da ti kazvam kade zenata pravela sceni i problemi, a mazot sedel laden ko pokeras. Toa krsenje, lupanje, vreskanje, pritresvanje, isklucvanje.
Cudno be kako za takvi primeri ne znaes, samo za vakvi znaes ? :cautious:
Ќор си ? Во истата реченица наведив пример кај шо мажот трпи насилство

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom