Omanski ministar Al Busaidi otkrio: Iran pristao na sve zahtjeve, sporazum bio u rukama — a onda su pali bombe. Detalji pregovora koji bacaju novo svjetlo na napad SAD i Izraela na Iran.
balkannewschannel.com
Автоматски споено мислење:
Уште една сомнителна случка. Во Катар и СА биле уапсени израелски агенти кои планирале бомбашки напади.
Геополитикава нешто трокира.
Србите евакуирале луѓе од цел балкан. Хрватите спрема 4 авиони за евакуација. Нашата држава ќе праќала авионче од браќа Рајт со седум места за над 500 македонски државјани.
Се брукаат до стоедно
Безбедноста на македонските граѓани е највисок приоритет на Владата. Министерството за надворешни работи и надворешна трговија и понатаму пристапува одговорно, координирано и темелно во спроведувањето на сите активности поврзани со евакуацијата на граѓаните од погодените подрачја, информираат од...
libertas.mk
Лудница сме. Ке организираат јавна набавка на чартер летови за евакуација.... ситуацијата била итна па затоа роковите на набавката ке биле скратени. Значи треба одлуката да излезе во јавно гласило, во рокот да се пријават заинтересираните компании, да се разгледаат понудите и да се одбере најповолниот... незнам, може и незадоволниот да има право на жалба... Пеш да си тргнат, побргу ке стигнат.
На стрaната си на систем во кој на рандом семејство: мајка, татко, брат, сестра... им доаѓа морална полиција, им вика ќе ви ја земеме ќерката да ја превоспитаме малку па ќе ви ја вратиме.
Kaжа некој што е на страната на систем воден од педосатанистичка олигархија која не ни крие дека се педофили и канибали.
Кога таков некој ќе ми каже дека лажам, тоа му доаѓа како своевидна пофалба - значи не сум на погрешната страна.
Дрско лажеш, затоа што тука на форум драпате мадиња со истомисленици и нема кој да ти ги посочи лагите. Како што излажа дека имало „безначајно малку видеа“ и никој тоа не го забележа, така се обидуваш да протнеш лага и за девојката, која беше брутално претепана пред „да и се слоши“.
Circumstances of death
Amini had come to Tehran to visit her brother[36] and on 13 September 2022 was arrested by the Guidance Patrol at the entry of the Shahid Haghani Expressway in Tehran while in the company of her family. She was then transferred to the custody of Moral Security.[61][62][63] Amini's brother, who was with her when she was arrested, was told she would be taken to the detention center to undergo a "briefing class" and released an hour later.[36] Amini was beaten by police shortly after her arrest, while in a police van.[64] After she arrived at the police station, she began to lose vision and fainted. Two hours after her arrest, Amini was taken to Kasra Hospital.[65][66] It took 30 minutes for the ambulance to arrive, and an hour and a half for her to get to Kasra hospital. Iranian police later denied beating Amini, claiming she had "suffered a sudden heart failure".[67] Police later stated to her brother that his sister had a heart attack and a brain seizure at the police station to which she had been taken.[65] Kasra Hospital (pictured in 2016) was the place where Amini died.
For two days, Amini was in a coma in Kasra Hospital in Tehran.[68] On 16 September, journalist Niloofar Hamedi (later arrested) broke the story of her coma, posting to Twitter a photo of Amini's father and grandmother crying and embracing in the hospital hallway.[69] Amini died in the intensive care unit later that day.[70][71][72] The clinic where Amini was treated released a statement on Instagram saying that she had already been brain dead when she had been admitted around 13 September. By 19 September, the post had been deleted.[73][74]
On 17 September, the police chief of Tehran stated that the grounds of Amini's arrest were wearing her headscarf improperly and for wearing tight pants.[75]
Published hospital pictures show Mahsa Amini bleeding from the ear and with bruises under her eyes. In an 18 September letter, Doctor Hossein Karampour (the top medical official in Hormozgan province), pointed out that such symptoms "do not match the reasons given by some authorities who declared the cause to be a heart attack... (they are instead consistent with) a head injury and the resulting bleeding."[76] This was also confirmed by alleged medical scans of her skull, leaked by hacktivists, showing bone fracture, hemorrhage, and brain edema.[10][77]
Јас одев според познати факти од ирански извори. Ако прашаш зошто ирански извори ќе ти кажам - затоа што нема други. Материјали собрани од некакви „хактивисти“ се наведуваат како основа за помијата тезата која ви сервираат како наратива а која површните ликови како тебе ја сркате со густо.
Има толку десетици/стотици репортажни видеа од Техеран каде убедливо мнозинство од жените не носат хиџаб. Имало закон? Имаме и овде хх закони кои никој не ги ни почитува ни спроведува.
На крај навистина е небитно во големата слика, не гледам како Техеран е нешто полош за живеење од еден Лондон на пример. И на едното и на другото место нема да те остават да ровариш против државата но од двата само во Лондон ќе те уапсат и ќе те казнат со затворска казна ако напишеш дека има два пола, машки и женски, и притоа ќе пуштат на слобода осуден силувач за да направат место за тебе... Во Иран имало „морална полиција“? Во Еуропска има Министерство за Вистина и ќе те јаде мрак ако јавно не се согласуваш со нивната „вистина“.
Крајно скроз се познаваат ликови кои на светскиве геополитички случувања гледаат како на утакмица фудбал, они навиваат за настанатите како што клубот, или против клуб кој го мразат. Ама тие навивања (за фудбал) немаат реална импликација по животот надвор од стадионот. Ваквите настани како војнава во Иран имаат огромни импликации по животот на сите нас. Таквите како тебе ги има многу, не разбирате ништо ама инсистирате гласно да кажувате што мислите а притоа не сте кадарни ни да дискутирате (да се согласиме дека не се согласуваме „ставот“). Најлошите меѓу вас целосно сте неспосбни да процесирате факти, како познатите примери и искуства што се случува со државите кои САД ги „демократизираат“ заради нафата. Тоа ваше навивање за страната водена од педофили и канибали, тоа одбивање за соочување со реалноста, тоа е тоа што ги прави полоши работите во светов.
Ти и таквите како тебе IO - вие ги овозможувате тие што киднапираат, силуваат и убиваат деца... Помеѓу сите други срања и страдња што ги предизвикуваат. Лагано ја лапнувате наративата па дури и ја браните без да знаете зошто. Нешо „хиџаб“ нешо „женски права“ и наеднаш милиони жртви. И нишо „хиџаб“ ниешо „женски права“. Многу пати видено, и исто толку пати лапнато - од таквите како тебе.
Ова само ти укажува на фактот какви експерти се шират по сериозни теми и колку „сериозно“ треба да се сфаќаат нивните постови и „познавања“.
Овој не знае бројки над милион колку нули имаат, друг „прогласен“ експерт за здрава исхрана во сите сфери не знае дека потасиум е калиум на македонски...
Џабе маструбирате на јуесеј и евреиве! Со секој поминат ден, ситуацијата е полоша за нивниот напад. Можат сите фрЕгати да им ги потопат, додека имаат дронови и ПВО, ќе напаѓаат и ќе се бранат успешно Иранците. А за копнена офанзива ич нека не се надеваат. Иран ако не се распадне од внатре( како што гледаме, нема скоро) од надвор никој не ги поразува, тоа да си бидете сигурни.
Не се губи , го дадов само како информација. Најнебитна е морнарицата во моментов во врска со падот на Иран. Па и од економски аспект не е толку битно што имаат слаба морнарица иранците. Вака со децентрализирана власт и со илјадници балистички и хиперсонични и мал милион дронови шо немаат појма од кај се низ Иран искачаат , трилиони ќе ги кошта ПВОто орлите и нослевците.
Сеа нема ни со кој преговори да праат , така да баш ме интересира што ќе измислат за уште еден прекин на огнот.
DOK DONALD Trump razmatra potporu oružanoj pobuni unutar Irana, u središtu nove geopolitičke računice ponovno se nalaze Kurdi. Isti oni saveznici koje je Washington prije nekoliko godina ostavio na cjedilu u Siriji.
Kaжа некој што е на страната на систем воден од педосатанистичка олигархија која не ни крие дека се педофили и канибали.
Кога таков некој ќе ми каже дека лажам, тоа му доаѓа како своевидна пофалба - значи не сум на погрешната страна.
Јас одев според познати факти од ирански извори. Ако прашаш зошто ирански извори ќе ти кажам - затоа што нема други. Материјали собрани од некакви „хактивисти“ се наведуваат како основа за помијата тезата која ви сервираат како наратива а која површните ликови како тебе ја сркате со густо.
Има толку десетици/стотици репортажни видеа од Техеран каде убедливо мнозинство од жените не носат хиџаб. Имало закон? Имаме и овде хх закони кои никој не ги ни почитува ни спроведува.
На крај навистина е небитно во големата слика, не гледам како Техеран е нешто полош за живеење од еден Лондон на пример. И на едното и на другото место нема да те остават да ровариш против државата но од двата само во Лондон ќе те уапсат и ќе те казнат со затворска казна ако напишеш дека има два пола, машки и женски, и притоа ќе пуштат на слобода осуден силувач за да направат место за тебе... Во Иран имало „морална полиција“? Во Еуропска има Министерство за Вистина и ќе те јаде мрак ако јавно не се согласуваш со нивната „вистина“.
Крајно скроз се познаваат ликови кои на светскиве геополитички случувања гледаат како на утакмица фудбал, они навиваат за настанатите како што клубот, или против клуб кој го мразат. Ама тие навивања (за фудбал) немаат реална импликација по животот надвор од стадионот. Ваквите настани како војнава во Иран имаат огромни импликации по животот на сите нас. Таквите како тебе ги има многу, не разбирате ништо ама инсистирате гласно да кажувате што мислите а притоа не сте кадарни ни да дискутирате (да се согласиме дека не се согласуваме „ставот“). Најлошите меѓу вас целосно сте неспосбни да процесирате факти, како познатите примери и искуства што се случува со државите кои САД ги „демократизираат“ заради нафата. Тоа ваше навивање за страната водена од педофили и канибали, тоа одбивање за соочување со реалноста, тоа е тоа што ги прави полоши работите во светов.
Ти и таквите како тебе IO - вие ги овозможувате тие што киднапираат, силуваат и убиваат деца... Помеѓу сите други срања и страдња што ги предизвикуваат. Лагано ја лапнувате наративата па дури и ја браните без да знаете зошто. Нешо „хиџаб“ нешо „женски права“ и наеднаш милиони жртви. И нишо „хиџаб“ ниешо „женски права“. Многу пати видено, и исто толку пати лапнато - од таквите како тебе.
Автоматски споено мислење:
Раса: Трол.
Левел: Максимум.
ММЕ, еден лапсус/мозочна прдешка ќе ти го вади низ нос додека е жив, и ќе те гања по х форуми/мрежи. Браво за истрајноста though.
За одредени вести да, ама има некои не се копираат бидејќи се слики.
Ми фаќа многу повеќе време да ставам слики од копи пејст на текст ама не можам да го извадам од сликите.
За линк не знам како од ФБ апликација преку телефон
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.