Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
На крај ќе испадне дека и она била психо како него и ја земала ќерката за да нанесе повеќе штета кај мажот. Дисфункционално семејство, детето жртва се друго психо.
Најчесто не се психо, туку стануваат по цел терор и страв кој го доживуваат, немајќи никаква заштита.
Единствена вина на ваквите жени е што сами свесно влегуваат во врски со вакви ропаци, надевајќи се дека ќе ги сменат.

С ким си такав си, велат Србите.

Прво тука има убиство и самоубиство.
Жената е убиец на малолетно девојче, најтешко кривично дело.

Второ, тој мажот и очигледно е дека тешка будала и наркоман ама во случајов незнам дали може некоја вина да се докаже.

И трето, шо мислеше шо мислеше кад се онадеше. Кој ѓавол ја терал со наркомани да се мота.

Јас сум бил во ваква ситуација. Девојката ја тепаа,ја одбранив,после сведочеше против мене.
Жртвите ги повлекуваат пријавите бидејќи се во друштво на психо, знаат дека ќе ги скинат ако не одат по нивен ќеиф. Ќе го истепаш ти, вечерта она дома пак ќе биде сама со него, уште толкав терор ќе изеде.
Зошто? Затоа што оние инспектори, џандари, социјални работници кои ги плаќаме, ги заболе курот. Никаков механизам нема за заштита.
Ваквите сурати дилаат/крадат за разни инспектори, за возврат добиваат заштита и пикање под тепих на пријави.

Јас спомнав сам да рипне. Што е детето должно да му се заврши животот скоро започнат?

Како немало кој да го згрижи детето? Баба ,дедо,вујко? Неможе да ми каже некој дека нема кој да се грижи за тоа дете.

Неможам ни да замислам низ каква голгота поминувала јадната жена,ама дете не си убиваш никогаш.

И братот со статусот... Пријавувале многу пати. Знаеме сите каква канализација е државава. Кога институциите не мрдаат со прст ,одиш и ќе си ја прибереш сестра ти и внуката.
Ќе го решиш проблемот на овој или тој начин.

Ејј да ја тепаат родената сестра и внуката на дневна база и да не реагираш соодветно? Ќе му ги искршам сите коски ,па ќе лежам. Подобро јас 3 години во затвор,него сестра ми и внуката два метри под земја.

А ќе видите дека овој скакулецов ќе помине скоро неказнет,за некоја година заборавен. На форумов ќе се пишува уште страна две па ќе се заборави скроз.

Животот ќе продолжи,некој ќе жали помалку,некој повеќе,ама само едно ќе е сигурно дека една кутра жена и едно детенце никогаш нема да ја видат светлината на денот,поради тоа што институциите не реагирале, пичката што тепала жени,и кукавицата од фамилија на жената што не ги заштитила.
Те разбирам, на иста страна сме.

И јас и мајка ми сме трпеле семејно насилство од чичкова, бабина и дедова страна. И ете благодарен сум што мајка ми имала своевремено сила и храбраост да почне се од 0, без финансии, само за да избега што подалеку и за да можеме двајцата да дојдеме до тој мир во кој што сме денес. Искрено и реално мислам дека да останев уште малку во таа околина, јас немаше да пишувам на форумов, веројатно казнено поправен дом па затвор би било мојата судбина, а семејството скроз распаднато. Како и да е, сега откако е задржено двочленото семејство во релативно добро психофизичко здравје, можам да кажам дека бегството е секогаш најдобро решение во овој случај и навистина го советувам како прва опција. Како секундарна е убиство на малтретирачот, ама ова може во многу правци да заврши, првенствено не секој од роднините/пријателите на убиениот ја знае ситуацијата на жената жртва, има такви што ќе сакаат да се одмаздат, понатака детето го чекаат трауми до крај на животот, советувалишта, растројство, жената исто така, да не заборавиме дека во Македонија живееме па првиот епитет кој ќе и биде закачен на жената на работа ќе биде “еј оваа е онаа што си го убила мажот, пази се психопатка е“. Во нашава држава какви што се законите за заштита само на насилникот, а не на жртвата, ти кажувам дека тоа што било обид за убиство е со пресуда семејно насилство, тоа што било семејно насилство не е со никаква пресуда. Се освен ова е катаклизмичко сценарио, така да бизарно е да наведуваме дека двојно самоубиство е полошо од единечно самоубиство + перманентно осакатено дете оставено со животни трауми и живот без мајка со насилник татко. Така е да, ама доволно се ужасни и двете сценарија за да воопшто почнеме таква дискусија и затоа мислам дека на други работи треба да оди енергијата, а не на таква дискусија.

Абе толку воинствени фаци само на темава имало, се чудам како немаше некое востание досега во Македонија. Ќе колат, ќе тепаат, ќе пукале со оружје.
Седи не се тепајте, аман.

Да не ве задеси ваква ситуација во семејство и во околината, ќе ќутите ко пички сите. Демек никој во околината немате некого што малтрерира цела фамилија, се задолжува кај сите, некој шлакнат што цело маало го малтретира итн, па гледам секој ден некој правдата во свои раце ја зема. Никој со будали не сака да си има работа, затоа што државата и законите ги штитат. И не само во Македонија, во цел свет вака функционираат работите на ова поле.

Од ситуација во ситуација се различни работите, ама едно е сигурно и 500 пати ќотек да му удриш, ако е психо, 501 пат ќе те утепа. Демек ќе го истепаме и од утре како пајче ќе биде. Во два случаи каде што таткото на жената го уби зетот и Пале од Кратово кога ги уби мажот и свекорот, беа ослободени во самоодбрана во директни напади. Со ножеви се колеа, тој во Битола им упадна дома насилно. Не е никогаш така лесно како што изгледа и не секој случај е споредлив.
Патем таткото на девојката е починат.
Исто и таткото на мажот колку што чув.
Ваква работа да ми се задеси во семејство,ќе правам многу подруги работи од ќутење.

После една случка,ако видам да тепаат жена,вртам глава и си терам. Го јадев еднаш ја пробувајќи да заштитам глупача.

Во зграда отспроти работам што гледа во барот кај шо се деси. Језиво милион луѓе се насобраа полицијата трсбаше да вика по нив за да знаат дека не треба на 5 метри да стојат.
У реалност викаа оти не завршиле работа на сите пријави

овој на амфетамини бил

Еднаш имам пиено кафе таму,само не ми е јасно како не паднала одма на терасата од барот,туку после неколку метра

Жртвите ги повлекуваат пријавите бидејќи се во друштво на психо, знаат дека ќе ги скинат ако не одат по нивен ќеиф. Ќе го истепаш ти, вечерта она дома пак ќе биде сама со него, уште толкав терор ќе изеде.
Зошто? Затоа што оние инспектори, џандари, социјални работници кои ги плаќаме, ги заболе курот. Никаков механизам нема за заштита.
Ваквите сурати дилаат/крадат за разни инспектори, за возврат добиваат заштита и пикање под тепих на пријави.

Кој механизми? Било пријавено и дошла полиција, рекла се е океј. Што требале полицијата да прават? И Панче рече дека вакви ствари има зошто пријавителите не ја тераат работата до крај.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Не бе рекол, барем за Куманово. Видливи беа низ град, иако во цивилка, и цивилна кола. Секој ги знаеше. На секоја сообраќајна расправија каде што се пишуваа казни, се појавуваа за 2-3 минути ако настане било каков инцидент. Едноставно, знаеш дека се тука.

Мој пијан другар, не сакаше да дува, и за појавија од некаде за помалку од 5 минути. Другарот дуваше, откако без било каков приговор од нивна страна, му ја акнаа главата од тоа стубчето што е меѓу двете врати, откако го видоа пијан, и кажа сообраќаецот дека овој одбива да соработува.

Знам за случаи со домашно насилство каде што секогаш беа на страна на жртвата, со ултиматуми дека ако нареден пат пак мора да дојдат, дека нема да помине со пријава. Не знам дали е тоа решение, ама барем има појдовна точка.
Ne te svakjam, tvrdis deka gi nema ili?
Alfite uste postojat, samo sto se preimenuvani odamna. Seuste pravat isto sto i pravele togas, zasto se istite lugje, so istite ingerencii. Ne samo sto retko se na stranata na zrtvata, tuku najcesto i se lugje koj se na drugata strana od stapot, i po doma i na ulica. Se silat na poslabi, zasto od nasilnici i sami mozhe da izedat kjotek.

Sluckava koja ja raskaza ti kazuva kakva bagra kriminalna e toa tamu. Po zakon smees da odbies da duvas. Mozhe da ti napise prijava i 500 evra kazna, ili da te nosi po krv/psihijatar. Vakvi slucai im se bread and butter.

Na rekord so godini albanci tepaat mladi lugje sto si odat so poslednite busevi. Sum slusnal eden kup slucai. Se imaat smeneto generacii alfi i neam cueno nekad da odbranile nekoj, iako e maltene centar na grad i e sekojdnevna pojava. Megjutoa iam cueno milion prikazni kaj sto samarale, tepale nekoj za 1 fish vo nekoj park ili rid udzum od naseleno mesto.

IMG_4191.jpegIMG_4191.jpegшо е ова луѓе?!
Што е ова ???

Posle Kocani totalno fijasko na sistemot i instituciite, iscrtanj kolapsi so Rosica, so seriskiot ubiec od kumanovsko i sega ova, a tvrdea deka ke go promenat, deka nesto ke se smeni. Abe u ELEMENTARNI raboti u ebanata 2026 vie gresite, nesto sto kaj razvieni zemji e iskoreneto u 20ti vek. Za ovaa li Makedonija imalo tepacki da se vrakaat lugje, ne gi sobiralo u avioni so spejs shatl ke gi vrakale.

Mrs be pacovi edni usrani, praete si go sea potegot so racinjata i pisuvajte si soopstenija so AI, samo za toa ve biva i onaka.

Кој механизми? Било пријавено и дошла полиција, рекла се е океј. Што требале полицијата да прават?
Доста бе глуп еден, ете 10 пати било пријавувано. За полиција правиме муабет не за Кајгана форум. Прво НЕКОЛКУ пати некој да пријавува БИЛО каков ЕДЕН ИСТ проблем најмалце што треба да направат е сами да покренат истрага дали нешто е сомнително и дали нешто навистина се случува или не.

Истото и со тој серискиот убиец, истото и со Росица, истото и со уште еден куп случаи. Толку 2 грама памет да се немало бе, полиција што требало да прави прашува.

Кој механизми? Било пријавено и дошла полиција, рекла се е океј. Што требале полицијата да прават? И Панче рече дека вакви ствари има зошто пријавителите не ја тераат работата до крај.
Вистина е ова? Ко да прочитав негде дека кажала се е ок.

Затоа,на првиот удар(шамар) жената мора да си оди,по секоја цена. Нема втора шанса,или нервозен/пијан бев.

После влегува во психа на жртвата, жената е преплашена,мисли дека и нема спас и само страда.

Вистина е ова? Ко да прочитав негде дека кажала се е ок.

Затоа,на првиот удар(шамар) жената мора да си оди,по секоја цена. Нема втора шанса,или нервозен/пијан бев.

После влегува во психа на жртвата, жената е преплашена,мисли дека и нема спас и само страда.

Па имаше соопштение од Панче го постирав погоре. Два саати претходно дошла полиција и рекла све е океј.

Не бе рекол, барем за Куманово. Видливи беа низ град, иако во цивилка, и цивилна кола. Секој ги знаеше. На секоја сообраќајна расправија каде што се пишуваа казни, се појавуваа за 2-3 минути ако настане било каков инцидент. Едноставно, знаеш дека се тука.

Мој пијан другар, не сакаше да дува, и за појавија од некаде за помалку од 5 минути. Другарот дуваше, откако без било каков приговор од нивна страна, му ја акнаа главата од тоа стубчето што е меѓу двете врати, откако го видоа пијан, и кажа сообраќаецот дека овој одбива да соработува.

Знам за случаи со домашно насилство каде што секогаш беа на страна на жртвата, со ултиматуми дека ако нареден пат пак мора да дојдат, дека нема да помине со пријава. Не знам дали е тоа решение, ама барем има појдовна точка.

Кај нас никако не смее да им се дозволи на џандари да употребуваат насилство затоа што од 10 пати што ќе размаваат некого, 9 пати ќе биде погрешно само да си ги излечат фрустрациите тоа клошарите кои единствен начин да бидат нешто во општеството е да малтретираат послаби од нив. На другар татко му едвај глава спаси после расправија на паркинг откако овие му блокирале излез и овој свирел без престан. Башка што овие не биле на смена туку си пиуцкале кафе па овој кога се напнал и им повишил тон, му ги извадиле ребрата. Човекот 40 и кусур години, скоро 50 имаше, со внатрешни крварења, скршени ребра...кога излезе од болница како дух беше. И не е само ова, милион други случки има со овие клошари. Од непотребни заушки на 17-18 годишни до светење у чмарот за забава пред 15 луѓе додека према вистинските криминалци односот е џентлменски. Работев во кафиќ каде се собираа. Буквално седеа и пиеа кафе со локалниот дилер и рекетар. Сите во населба знаеа за ова и правило беше да не кажуваш од кој си ја купил ако паднеш зашто знаеш дека утре информацијата ќе биде доставена до твојот дилер и ти ќе мораш да се криеш во населба со месеци. Мартин (измислено име) не беше свесен за ова па шеташе модар. Со пендрек го тепаа тројца зашто тастал.

Ne te svakjam, tvrdis deka gi nema ili?
Alfite uste postojat, samo sto se preimenuvani odamna. Seuste pravat isto sto i pravele togas, zasto se istite lugje, so istite ingerencii. Ne samo sto retko se na stranata na zrtvata, tuku najcesto i se lugje koj se na drugata strana od stapot, i po doma i na ulica. Se silat na poslabi, zasto od nasilnici i sami mozhe da izedat kjotek.

Sluckava koja ja raskaza ti kazuva kakva bagra kriminalna e toa tamu. Po zakon smees da odbies da duvas. Mozhe da ti napise prijava i 500 evra kazna, ili da te nosi po krv/psihijatar. Vakvi slucai im se bread and butter.

Na rekord so godini albanci tepaat mladi lugje sto si odat so poslednite busevi. Sum slusnal eden kup slucai. Se imaat smeneto generacii alfi i neam cueno nekad da odbranile nekoj, iako e maltene centar na grad i e sekojdnevna pojava. Megjutoa iam cueno milion prikazni kaj sto samarale, tepale nekoj za 1 fish vo nekoj park ili rid udzum od naseleno mesto.

Ги нема на улица како порано. Не викам дека не постојат во полиција или дека не работат. Дур официјално постоеше единицата Алфа, ги имаше насекаде по град.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom