Сега за другите два дела. Кур ме боли дали Турција ќе беше втора Украина и дали ќе беа топовско месо.
Се надевам дека нема да изгледа како да те вадам од контекст што го издвоив само ова - но ова е суштината на тоа за што редовно не се согласувам со тебе... Ти на работите гледаш како можеш да си дозволиш идеалистички да носиш одлуки, како да не те засегаат последиците од х акции/реакции. Но не е така, треба на друга планета да живееш па да не те засегаат работите.
Судбината на Иран те засега повеќе одошто мислиш. Тоа што не разбираш зошто е тоа така, не ја менува вистинитоста на таа теза.
Судбината на Турција те засега од истите причини, и од истите причини не разбираш зошто.
Е сега зошто не разбираш... Затоа што не посветуваш повеќе време да читаш и да научиш. Се задоволуваш со тие некои малтене тинејџерски ставови како „мусли = лошо“ или „ништо не е полошо од мусли“. Ама реалноста не е таква црно бела, бинарно едноставна.
Прво и примарно: Има корисници и искористувани. Мисли на ова како на ракувач (мајстор) и алатка.
Најконкретно:
- алатките се обично се Муслиманите... религијата им е најподесна за создавање фанатици, тука Сунитите предничат
- мајсторите или ракувачите се елитата/банкарите/олигархијата, они скоро сите се Евреи
Значи ако елитата (Евреи) со умисла ти носат муслимани во Европа, тука муслиманите се алатката на Евреите. Е сега ова секако го разбираш. А ако го разбираш, тогаш зошто во сегашното сценарио би ги поддржувал Израел? Ендгејмот на Израел/еврејската олигархија е културно убиство на белците и Христијанството. Ова е толку јасно и познато да не можам да разберам како толкумина се немате соочено со ова нешто.
Еве ги мрзиш Турците. ОК, исто и јас. Но што ќе се деси ако направат украинско сценарио со нив?
Ќе почнат да водат војни преку нив, со Русија, со Иран, Кина, итн. И си викаш што те засега тоа? Епа зошто уствари сакаат да ги сјебат Русија, Иран, Кина... Затоа што сакаат да го владеат целиот свет.
И сега нормално се мислиш - како ова мене ме засега?
Те засега, затоа што кога ќе имаат ултимативна, целосна власт - тогаш и нивните побарување до тебе и до сите ќе бидат ултимативно позаебани. Не заборавај кои се тие, педофили, канибали, фрикови од налош вид и замисли што ќе прават такви луѓе со целосна власт.
Не знам дали си го читал Орвел, 1984-та конкретно... Ама таа дистпија ќе биде весела проза за тоа овие психопати што би правеле кога би можеле... Ова е тоа што не го разбираш. Или не го земаш за озбилно, што значи дека не го разбираш.
Размисли малку повеќе... И еволуирај со размислувањата, не е дека не можеш.