Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас имам работено со Иранци, далеку се од тоа што мисли западот и Европа за нив! Образовани, културни, мирољубиви соработници.
Само додека пијам кафе сабајле, земам тефтерот и фаќам белешкиGledam slabo pratis ti forumska geopolotika![]()

Стефан, Бебо е најактивен. Буквално сѐ пренесува, да некогаш и кошарка. Ама малку разбира и некогаш коментарите под видеата/настаните му се како да е паднат од Марс... Всушност кога малку ќе размислам Бебо е како тебе. Малку разбира ама многу љуби да постира.Таман тргнав да те цитирам каде без врховниот лидер, гуру и доктор по геополитика, еден и единствен, Лорд Бебович-Бебо, ама на крај од постот си се извадил.![]()

Да, додека во исто време гледаме како овие ционо-каубојските работата како саат.Гледаме и во Венецуела и во Иран овие РУСКО КИНЕСКИ воздушни одбрани некако не работат против Америка
Е па зошто избегаа од базите зошто не ги бранат, нели се најсилната армија на светот?што ебава матер брат, тоа што напаѓаат празни воени бази?
Држава се Иран со илјадници години, империја имале. Такви држави функционираат само со организација и дисциплина... За разлика од комшиите од кои повеќето до вчера (до пред век-два) биле/се племиња.Значи играл стапот пред 2000 години кога им пошол Аце...![]()
Зошто се наивни и мислат дека деескалација е можна... Овојпат барем не чекаа 2 дена за да одговорат. Лани летото 2 дена чекаа, и кога (неминовно) им го супресираат ПВО-то тогаш непријателската авијација е активна и веднаш им ги наоѓаат мобилните лансери на проектили.Edno ne mi e jasno. Koga brodovite na USA im bea na dofat na iran zosto ne im bea cel. Zosto napaga samo nivni bazi koga mozea i ovie brodovite koi ke ja oslabea amerika mnogu poveke odkolku bazite vo katar, dubai i tn.
И во втора светска војна отидоа и таму растур направија, инаку сите ќе бевме среќни во рајхот денеска.Не го убија Американците и Гадафи, па ја претворија Либија во пазар за робови? И таму носеа слобода и демократија, па гледам колку е таму денес се бајно и сјајно.
Кај и да отидат растур прават. Во Авганистан ги донесуа Талибанците. Во Ирак, Исламската држава. Косово ти е Европска Колумбија за дрога и трговија.
Во 2026 луѓето да веруваат во вакви приказни за слибида и демократија е во најмала рака трагикомично.
Браниш. Не можеш да се извадиш од тоа со зборови. Ако според тебе е подобро никој да не интервенира и оние стотина милиони да ги остават уште 50 години да ги опресираат, ти фактички го браниш шеријатот. И тоа што ти го правиш е далеку полошо од тоа што маживе на форумов го прават, затоа што 50 милиони жени се опресирани во Иран, натерани да го покриваат лицето и да живеат во машко теократско шовинистичко општество. Како жена ти треба да се солидаризираш со жените таму, многу од кои се силувани и убиени после протестите, а силувани се „за да не одат во рајот“.Не бранам шеријат, барам принцип. Вие ги напаѓате вашите браќа православни христијани.
Ги бомбардираа ли вашите православни браќа 1999година? Ете во Србија немаше шеријат.
И како може да се крстите во црква а навивате за истата сила што го уништува православието на Балканот и во Украина?
Русија е единствента што во Сирија ги спаси православните од тој радикален ислам, кој Американците го создадоа во Ирак и Либија.
Не знам кој за што навива и брани. Гледајте подалеку од CNN.
Ќе дојде и тој ден. Обврска на западното општество е да шеријатот се искорени и не постои, или за 400-500 години правнуките на Aceso ќе носат хиџаби.Заливските земји се исто шеријатски, што не ги нападне некој нив ?
Иран го финансира ХамасНе бе торко, се брани држава која не претставува никаков агресор кон никого.
Повели именувај колку држави Иран нападнал од соборувањето на шахот во 1979 година па наваму, а колку држави имаат нападнато САД и Израел, и нивните сојузници и јатаци.
Не ти се допаѓа шеријат, не ми се допаѓа ниту на мене, но јас се водам според принципот дека додека не ми се мешаат на мене во штипки тогаш не им се мешам ниту јас.
Да и после ќе зацарува, педофилија и демоНкратија!Како и да е кепецот и пичето во Кремљ е следниот
Многу се и два века...Држава се Иран со илјадници години, империја имале. Такви држави функционираат само со организација и дисциплина... За разлика од комшиите од кои повеќето до вчера (до пред век-два) биле/се племиња.
Нација на мирот бр 2
Не е некоја дилема дали ни е денес подобро под педосатанистите. Не е.И во втора светска војна отидоа и таму растур направија, инаку сите ќе бевме среќни во рајхот денеска.
„Сопствено јас“?Ваквото одење по линии го оставам на тие што одбрале страна и сега се заглавени да бранат опресивен систем од пред 1300 години, затоа што немаат сопствено јас и не можат да ги напуштат барикадите.

Хаха.торко
Не те играм, постирај видеа од Лорд Бебо и не замарај многу.„Сопствено јас“?
Човек ти немаш елеменатарни познавања за реалноста на светот во кој живееш.
Остај ме мене... Ти колега, реалноста не ја „играш“. Ја игнорираш.Не те играм, постирај видеа од Лорд Бебо и не замарај многу.
Јас колку што знам црвената армија е таа која што го уништи фашизмот, а не капетан Америка. Додека Русите губеле 27 милиони луѓе за да не спасат сите нас, Американците само чекале до последен момент да видат кој ќе победи.И во втора светска војна отидоа и таму растур направија, инаку сите ќе бевме среќни во рајхот денеска.
Ваквото одење по линии го оставам на тие што одбрале страна и сега се заглавени да бранат опресивен систем од пред 1300 години, затоа што немаат сопствено јас и не можат да ги напуштат барикадите.
Знаев дека следи ова. Како жена јас длабоко сочувствувам со секое човечко битие кое страда. Но мојата солидарност не е селективна. Солидарна сум и со народот што страда во Газа. Каде е вашата солидарност со тие луѓе? Таму секојдневно страдаат илјадници жени и деца заради теророт на западњаците. Или солидарноста со луѓето во Либија? Саудиска Арабија? Ова е секаков вид на војна само не војна за правата на жените. Премногу е провидно за да биде така презентирано од страна на чичко Трамп.Браниш. Не можеш да се извадиш од тоа со зборови. Ако според тебе е подобро никој да не интервенира и оние стотина милиони да ги остават уште 50 години да ги опресираат, ти фактички го браниш шеријатот. И тоа што ти го правиш е далеку полошо од тоа што маживе на форумов го прават, затоа што 50 милиони жени се опресирани во Иран, натерани да го покриваат лицето и да живеат во машко теократско шовинистичко општество. Како жена ти треба да се солидаризираш со жените таму, многу од кои се силувани и убиени после протестите, а силувани се „за да не одат во рајот“.
Такви луѓе браниш.
Мене ми е перфектно јасно како функционира империјалистичка сила, и дека нападите врз Србија и Либија беа злосторство, но од време на време има исправна војна и ако некоја војна е исправна, тоа е оваа и е long overdue.