Објектификација на жената

• Креатор на темата Креатор на темата YoucancallmeV
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум глуп изгледа, пошто стварно не разбирам зошто би го пријавила и би избришале за сосема нормален форумски пост.
Ок, нека стои тогаш како отворено ми пишува дека ме објективизира и ми коментира делови од телото, и ме нарекува глупа.

Мене банирај ме ако не.

Ок, нека стои тогаш како отворено ми пишува дека ме објективизира и ми коментира делови од телото, и ме нарекува глупа.

Мене банирај ме ако не.
Би се објаснил ако ти помогне. Темата е објектификација на жени. Ти си жена а јас намерно те објектифицирав за да ти доловам дека ако мажите не објектифицираат и земат предвид со кого дискутираат, дека дискусијата ќе беше многу подрска и ќе беше наречена глупа како што самиот сум го вкусил во форма на есеј од Сусарисаниот™, наместо љубов реакцијата што ја доби од него на која што си научена од… други. Во светот жените постојано се објектифицирани и тоа не е некоја навреда од мене, тоа се факти, како што и мажите секојдневно се нарекувани глупи, но не плачат ако постои обична инсинуација за тоа. Ти сакаш да го задржиш правото како жена и сите да бидат фини и учитиви со тебе, но да ти е опростено кога напаѓаш лично како што го Сусарисаниот™. И црешата на крај е глумење жртва, тебе да те банирале, кога ти објаснуваат зошто не си во право. Вистинска демонстрација на интелигенцијата што се збори на темата, можеби онаа емотивната кога треба да знаеш кога да заплачеш оn cue. По што добиваш обично што сакаш, така?

Епа извини @Aceso.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Повеќето жени се баш така, ко дете, ги третираш со фино, трпиш некои работи и глеаш да ги заштитиш од како функционира вистинскиот свет, и коа ќе затрубат дека се еднакви, земи третирај ги ко еднакви, не им се свиѓа. Па повеќето жени кои ги знам да ги изреметиме еднаш онака машки, зезантски ќе плачат а не па повеќе, зборам за стандарден машки кафански ремет, што очекувате од нив ко психа?

Повеќето жени се баш така, ко дете, ги третираш со фино, трпиш некои работи и глеаш да ги заштитиш од како функционира вистинскиот свет, и коа ќе затрубат дека се еднакви, земи третирај ги ко еднакви, не им се свиѓа. Па повеќето жени кои ги знам да ги изреметиме еднаш онака машки, зезантски ќе плачат а не па повеќе, зборам за стандарден машки кафански ремет, што очекувате од нив ко психа?
Од кога дојдоа модерните времиња и се измешаа целосно улогите, од тогаш жените со нивната психа треба да не бранат од освојувачи и криминалци а мажите со нивната психа треба да готват, перат и да чуваат деца.

И јас сум глуп изгледа, пошто стварно не разбирам зошто би го пријавила и би избришале за сосема нормален форумски пост.
Во последно време ги зафати некоја епидемија и мислат дека треба да се избрише секое мислење кое не се совпаѓа со нивното. Не знам до што е, ама некако многу свилени почнаа да стануваат сите.

Во последно време ги зафати некоја епидемија и мислат дека треба да се избрише секое мислење кое не се совпаѓа со нивното. Не знам до што е, ама некако многу свилени почнаа да стануваат сите.
Тоа се вика слаб праг на толеранција...Не се сите тврди ореви ко мене и @bijons да трпиме се.
:D

Gen Z понашањево станува вирално. И постариве генерации ги зафати, какви снегулки се луѓево последниве 10 години, не ми се верува.

Тоа се вика слаб праг на толеранција...Не се сите тврди ореви ко мене и @bijons да трпиме се.
:D

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАГ

Мене банирај ме ако не.
Не те објективизира, а те замислува, а со која цел, тоа е меѓу него и неговиот бог.

А да не ја замислев таа сигурно слатка устичка и не те изобјективизирав поради истата,
Ne znam za tebe ama mene cel film mi go skrsi koga gordo izjavi deka i na dvete racinja ima petki, znaes vekje za so.
@Aceso potpuno si me razocarala :(

Back
На врв Bottom