Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 35: @Ванчос Z - Секоја Македонка која има врска со маж од друга националност да биде осудена за предавство)

Дали се согласуваш со прашањето на Ванчос Z од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Би гласал ЗА да бидеме протекторат на САД.

ЗА! Да.Ни.Ги.Силуваат.Децата?

Сите чинат. Само ние не. Соседи? Ѓупци. Глобална политика - сатанистичко дувло.
Ама се нешто ние не сме чинеле.

Хахаха темава е Оксиморон на постоењето.
Ќе се соберат 4 бугарофили и ќе го тупат дали Македонците биле државотворен народ. И дали положиле жртва. ДНО.
Јас не сум бугарофил, барем ти тоа многу добро го знаеш. Ја сакам Македонија повеќе од што се сакам себеси. Ама реков - мислам дека на Македонија ќе и биде многу подобро да ја управува некој од надвор, да бидеме под управа на САД, на пример.

И предупредување до тебе - припази малку на речникот, те молам.

ЗА! Да.Ни.Ги.Силуваат.Децата?

Сите чинат. Само ние не. Соседи? Ѓупци. Глобална политика - сатанистичко дувло.
Ама се нешто ние не сме чинеле.

Зошто не живееш и работиш во Македонија?

Ја сакам Македонија повеќе од што се сакам себеси.

Човек што ја сака Македонија, а особено себеси, неможе да тврди дека посакува да е протекторат на други.
It doesn't add up, целото.

Човек што ја сака Македонија, а особено себеси, неможе да тврди дека посакува да е протекторат на други.
It doesn't add up, целото.
Може, затоа што е сигурен дека така ќе биде подобро и за Македонија, и за сите нас. Добро, за тебе не, зашто ти не живееш во Македонија.

Зошто не живееш и работиш во Македонија?

Од економски причини. Тоа незначи дека мојата земја треба да се укини. Сиромашни земји во соседството имаме многу, пак нема да видиш Шип да напиши вакво нешто - ил да плука по негов дијаспорец, изповрзани се ко црева. Пак нема да видиш Грк да напиши и да се залага за вакво нешто. Па ни Србин ко најголем губитник.

Ама битно Македонци биле тие, си ја сакале земјата повеќе од себе. Не ми чини економски, па ајде да ја укиниме.

Не. Сиромашни се сите во соседството и имаат иселеници исто ко и ние. Ама од нив не сум слушнал да си посакаат да им се укине земјата.
Тоа е она што е стварно труло овде.

Не и глагол се пишуваат одвоено во сите случаи освен во еден - ако си неписмен.

Вчера беше меѓународен ден на мајчиниот јазик. Јазикот е нашата татковина, ако го чуваме, негуваме и сакаме, секогаш ќе ја имаме татковината. Ама патриотите на батерии пишуваат на латиница, не почитуваат основни правила. Важно - тие ја сакале Македонија, а јас не. Важи!

Од економски причини. Тоа незначи дека мојата земја треба да се укини. Сиромашни земји во соседството имаме многу, пак нема да видиш Шип да напиши вакво нешто - ил да плука по негов дијаспорец, изповрзани се ко црева. Пак нема да видиш Грк да напиши и да се залага за вакво нешто. Па ни Србин ко најголем губитник.

Ама битно Македонци биле тие, си ја сакале земјата. Не ми чини економски, па ајде да ја укиниме.
Се потруди тука нешто да промениш, во твојата сакана Македонија? Или зеде бугарски и кидна Швицарска?
Освен да провоцираш по форумов и да создаваш тензии, да лажеш и релативизираш мислења, за што друго си тука?
Од економски причини. Темата зададена од Муд не е да си укине државата од економски причини. Ама читаш што ти одговара се со цел да изиграваш жртва, да си ги оправдуваш постапките.

А и бајдавеј:
Стегам игнор на темава, а богами и на форумов бугарофилски наредно време.
Што се деси? Од постов имаш испишано уште 20 мислења на темава.

Исто, можам да се кладам дека ти си со бугарски пасош и на форумов и само за провокации. Исто како што лажеш дека си педерчина.

Срам ме изеде кога го прочитав насловот на темата :facepalm:
Порано во затвор се лежеше за вакви размислувања против својата држава, а сега дочекавме пилиштарци кои не биле ни родени кога Македонија стана независна држава да шират вакви мислења. Срамно:facepalm:.

Јас не сум бугарофил, барем ти тоа многу добро го знаеш. Ја сакам Македонија повеќе од што се сакам себеси. Ама реков - мислам дека на Македонија ќе и биде многу подобро да ја управува некој од надвор, да бидеме под управа на САД, на пример.

И предупредување до тебе - припази малку на речникот, те молам.

ти си како што се јавува еден од сабајле на контакни и со години го повторува тоа само 10 словенци да дојдат да не управуваат :kafence:

Иначе, да бидеме реални, никој странец нема да те управува. Нив ги интересира само профит. Крадење и правење богатства, експлоатација на природни ресурси и слично. Само без емоција пошто не ги боли цев за народот. Ко Калигула во Венецуела кога јавно излезе ќе им ја земаме нафтата со сила и ќе им даваме нешто да ќутат.

Не и глагол се пишуваат одвоено во сите случаи освен во еден - ако си неписмен.

Вчера беше меѓународен ден на мајчиниот јазик. Јазикот е нашата татковина, ако го чуваме, негуваме и сакаме, секогаш ќе ја имаме татковината. Ама патриотите на батерии пишуваат на латиница, не почитуваат основни правила. Важно - тие ја сакале Македонија, а јас не. Важи!
На латиница не сум пишувал. За граматика не ми е гајле, пошто секако и приватно зборувам на дијалект.

Тоа што од економски причини сум исселен незначи дека мајка ми и татко ми не биле Мариовци, а со тоа и јас самиот.
Впрочем таткоми, баш сега последно во Македонија ми рече дека сум личел на Сокле - прадедо кој се борел на Кајмакчалан против бугарите. Пошто не личам на никој во фамилијата и секогаш беше енигма на кој сум личел.
И штом ми го кажа ова, ми текна ко бев дете прабабами беше уште жива. Беше тивка и не зборуваше со никој, над 90ет години. Кога ме виде мене, прво ми речи биди мирен опинок (немирен по мариовски). Сите се чудеа дека зборна. А после се насмевна и ми рече - калеш. (убав по мариовски).

Ова ме чини Македонец. Моите гени. Ако не ти чини економски, иссели се и ти. Запознај овде исселеници од соседните земји. Па тогаш ќе дознаеш зошто нашите исселеници како и секогаш за се биле најгласни.

Однапред се извинувам за секоја печатна грешна која ве навреди. Постовите не ги ни препрочитувам за да видам дали се точни ил не.

Па тогаш ќе дознаеш зошто нашите исселеници како и секогаш за се биле најгласни.
Е така де. Најгласни. Нашите иселеници. Нашите иселеници 80% се со бугарски, како тоа ги погледнуваш во очи? Дали твојот дедо Сокле сега се врти ко рингишпил во гробот. Башка и педер. Ех, Сокле, што дочека..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom