Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Луис Хамилтон и Ферари со најбрзото време на Каталуња во последните минути на првата тест сесија за 2026 година.
1.16.348.

Ферари денеска со целосно вклучени перформанси на возилиото. Браво за нив. Мене ми стана интересен AMR26 ама него ќе го видам во Бахраин па ќе напишам како се однесува на стаза.

BHR2026.jpg
Еве ги компонентите за утре.
BHRTPT.jpg
Е ова е многу чудно. Од сите тимови само Мекларен и Астон имаат најмногу Ц2, а најмалку Ц3 заедно со Кадилак. Ц2 и Ц3 во сезоната 2025 беа заедно на 8 патеки, а на 11 само Ц3 без Ц2. Годинава за Мадрид како нова патека се очекува да биде Ц2, Ц4, Ц5. Ова е вистинско тестирање и се очекува дека ќе има модификации на автомобилите од тие што беа во Барселона.

Ајде ајде, после толку време пак се дешава нешто, искрено имам мала возбуда у мене у споредба со лани. Ваљда ради неизвеснота што ја има моментално и не знаеме баш точно кој до каде е со болидите. Тестингов може ќе даде мали хинтс, ама тешко дека нешто ќе се открие. Како и да е убаво е да се видат болидите на стаза.

Аудито делува најнеобично. Има вертикални side pods и многу необичен облик.

2261009226.webp

2261009226.webp
Истото го помислив и си реков, ова е апла хит ор мис. Ако го убодат дизајнот први ќе разбијат.
Тука е интересното годинава, ништо не се знае.

Уште пак ако ја замрсат работава (ФИА) со моторот на Мерцедес и банирање на трикот со компресијата, е тек тука ќе има огномети

2261009226.webp
Мора нешто ново. Браво за аеро делот на Ауди ама имам една забелешка, а се однесува на предното крило. Подигнувачите на предното крило не мора да се два на број туку еден и тоа сместен во носот, а вака делува многу несериозно. Мене искрено ми се допаѓа AMR26 и SF26. До почетокот на сезоната нема да знаеме што не очекува, а најсигурно до тоа ќе биде на последниот ден од ова тестирање во Бахраин (ама и тоа е знак прашалник). Астон Мартин и Ауди имаа радикални решенија очекувајќи да се доближат до ТОП 5. Многу интересна сезона не очекува, а звукот годивана ќе биде нешто што одамна го немаме чуено.

Мора нешто ново. Браво за аеро делот на Ауди ама имам една забелешка, а се однесува на предното крило. Подигнувачите на предното крило не мора да се два на број туку еден и тоа сместен во носот, а вака делува многу несериозно. Мене искрено ми се допаѓа AMR26 и SF26. До почетокот на сезоната нема да знаеме што не очекува, а најсигурно до тоа ќе биде на последниот ден од ова тестирање во Бахраин (ама и тоа е знак прашалник). Астон Мартин и Ауди имаа радикални решенија очекувајќи да се доближат до ТОП 5. Многу интересна сезона не очекува, а звукот годивана ќе биде нешто што одамна го немаме чуено.

Според тестов денес РБ и Мекларен се далеку напред. РБ има неверојатна брзина на правците а Мекларен подобар баланс во свиоци. Но тука се у една стотинка.

Back
На врв Bottom