Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно не ги купуваат само Охриѓани, ама искрено не знам кој ги купува, т.е кој стандард може да си дозволи толку скап м2.
Во новата зграда во билизина кај мене има по едан пар со деца од источна Македонија и Прилеп,една битолчака шо го продала станот Битола и некој си професор кој не го имаме видено имал два стана.Изглада професориве имаат високи плати!:cautious:Другите се од сопствениците на местото каде шо е изградена.

Од Албанија доста ги купуваат исто становите, претежно луѓе во близина на Македонија што живеат, и исто 40% ги купуваат фирми бидеќи перат пари преку недвижностите ама тоа никој не го зборува.

Изгледа сите се богати, немам друго објаснување :D
Абе сега земаме минимум 600е, двајца 1200е.
На памет вака, млад брачен пар може да си дозволи да инвестира во стан или куќа.

Абе сега земаме минимум 600е, двајца 1200е.
На памет вака, млад брачен пар може да си дозволи да инвестира во стан или куќа.
Плус Мој ДДВ ак скенирет двајца му идат по 70 евра, 280 евра годишно пЉус :D

Од Албанија доста ги купуваат исто становите, претежно луѓе во близина на Македонија што живеат, и исто 40% ги купуваат фирми бидеќи перат пари преку недвижностите ама тоа никој не го зборува.
Ne e tocno deka albanci kupuvaat, cesto proveruvam na stranata na katastar civi se stanovite vo Ohrid (bidejki kruzat prikazni za nekakva albanizacija ili ti ne znam sto) i premnogu retko se naogjaat albanski iminja i od niv 99% se so mesto na ziveenje vo Sk, Tetovo ili Gostivar. A ne kako sto kruzat muabeti deka kupuvaat od Albanija ili Kosovo.
No mnogu cesto se srekjavaat iminja kako Bill Trajceski, Amanda Markoski ili Josh Stojcevski. Taka da eve odgovor koj gi kupuva golem del od stanovite vo Ohrid. Primer ova leto od kraj na juni do kraj juli mislam deka bese leto so najmnogu dijasporci vo Ohrid od USA, Avstralija i Kanada. Duri dijasporci koi ne se po poteklo od Ohrid i Ohridsko kupuvaat stanovi vo Ohrid, kako Bitolcani, Kicevcani i onie od Prespansko (a se premnogu vo prekuokeanskite zemji).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom