Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 26: @Mud - Македонците не заслужуваат самостојна држава)

Македонците не заслужуваат самостојна држава!

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Мариово е повеќе делот одма над Грчка, над Меглен во Егејска. Помеѓу Прилеп, Битола и Кавадарци се оцртува.

Се собираат луѓе од Меглен уште во Витолиште.
Да ама тоа не го менува фактот дека се Брсјаци заедно со Битолчани,Прилепчани,Охриѓани,Кичевчани,Ресенчани,Дебрчани и Демирхисарци.

Последно уредено:
Не е само битолски, има и прилепски и охридски. Миксам ги глупи зборови од тија дијалекти.

Не си гу читала дискусију од погоре.
:icon_mrgr:
Се прам слепа за прилепскио и охридскио. :D

Да ама тоа не го менува фактот дека се Брсјаци заедно со Битолчани,Прилепчани,Охриѓани,Кичевчани,Реснчани,Дебрчани и Демирхисарци.
Мислев дека брсјаците повеќе се оцртуваат кај Ресен, Охрид, Преспа. Мислев дека скроз за свое се водат ко Мијаците. Иако и во Пп доста сум чул Брсјакот за прекар. Така да, во право ќе си. Ја сум апла Мариовец затоа го оцртувам регионот само со трите споменати градој. Пошто реално то е правото Мариово, ко ќе влезиш во планините.

Да ама тоа не го менува фактот дека се Брсјаци заедно со Битолчани,Прилепчани,Охриѓани,Кичевчани,Реснчани,Дебрчани и Демирхисарци.
...и Поречани. ;)

Мислев дека брсјаците повеќе се оцртуваат кај Ресен, Охрид, Преспа. Мислев дека скроз за свое се водат ко Мијаците. Иако и во Пп доста сум чул Брсјакот за прекар. Така да, во право ќе си. Ја сум апла Мариовец затоа го оцртувам регионот само со трите споменати градој. Пошто реално то е правото Мариово, ко ќе влезиш во планините.
Има и во Битола такви прекари.Ама таму е Брсјако!:D

Се ок, ама зошто збориш битолски? Што бидна со кумановскиот? :D
Pomina to negovoto pokraj bitolskiot :D
Автоматски споено мислење:

Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.
И ја мислам дека треба да се
кладе нова тема.
Io se praj sankure, nejki da menva tema, a mozi .
I jas mislam deka treba da se klaj nova tema ;)

Последно уредено:
Гледам нема некако идеја за следен, да му дадеме шанса на @Sladoledzija кој сам сакаше едно време а беше сурово одбиен. Верувам нема да разочара.

Ио се праит шанкуре, нејке да менвит тема, а можи.
И ја мислам дека треба да се
кладе нова тема.

Еј ама дај више да не биде тема политичка и да си вадимо очи овдешни vs иселеници.
клај*

Гледам нема некако идеја за следен, да му дадеме шанса на @Sladoledzija кој сам сакаше едно време а беше сурово одбиен. Верувам нема да разочара.

клај*
Abe Shankurevo poliglotsko probuva da zboruva i bitolski , aj ce go nauchime deka ne e cel svet kude tri bandere
i zatoa Klade ne postoi vo Bitola, ima klaj

Abe Shankurevo poliglotsko probuva da zboruva i bitolski , aj ce go nauchime deka ne e cel svet kude tri bandere
Kako ne postoj klade ? :cautious:

Ио не менува тема, @Комита Ултрас треба да предложи нов „темаџија“.
Mu prevedvav na bitolski, to so @парва videte si koj so kako :D

P.s jas mislam na @Aceso da mu se daj uste edna sansa. Osekjam deka ima nepartiska, neisselenicka kontraverzna tema .

Io se praj sankure, nejki da menva tema, a mozi .
I jas mislam deka treba da se klaj nova tema ;)
Ио се прајт лингур, нејќит да сменит тема, а мојт.
И ја мисла оти требит да се клајт нова тема.

Ова на кој дијалект е? :P

Pojma nemam :cautious:
Ona tvrdo T na krajot mava na kaj resensko ohridsko struski region .

P.s jas mislam na @Aceso da mu se daj uste edna sansa. Osekjam deka ima nepartiska, neisselenicka kontraverzna tema .
Ноууу, Емка(а) е на ред. За добрите стари времиња, едвај чекам да и контрирам...а верувам и ти. :love:
Нели ја менуваме темата, сте заглавиле тука :)
Они тука, а јас во средниот век. :sleep:

Pojma nemam :cautious:
Ona tvrdo T na krajot mava na kaj resensko ohridsko struski region .
Ресенски дијалект не постои. Ресенското наречје (говор) е дел од прилепско-битолскиот дијалект. Има свои особености, да, ама е дел од истиот дијалект како твојот.

Ти си тафтабита, нели @Erikson :icon_mrgr:

Еве Владе ти вика
дека постои кладе
Или ти како и увек
Мора да драпаш маде?

Хаха

Кичефски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom