A Knight of the Seven Kingdoms

Не сум задоволен. Понатаму може повеќе ќе сере. Ќе видеме.:гомце:

Серијава е по R-rated од книгата, што ме зачуди.
Сцената со серењето, ставена на сам почеток, нека им служи да сфатат одма гледачите за кого е, а за кого не е серијава.
Немам никакви замерки за сега, што ме зачудува, повторно.

Единствено, што малку поефтино личи од GOT. Али добро е све. Све е на место.
Ваљда ќе експлодираат срањата понатаму, одеднаш, не знам. Се надевам - не.

8 од 10, од аспект на некој кој го интересира lore-от. Од тој аспект, баш видов и чув милион ствари (easter eggs ваљда ги викаат), кои си се повикав да и ги објаснувам на жена ми у сред гледање, со мало паузирање.

Последно уредено:
Глуп беше само изборот на музика и танц, кореографијата, стилот....

Све тоа ми личеше на некаков источно-европски цигански мелос, баш ко да беше земено од Адамс Фемили, кога Гомез и Лурч играа Мамушка. Баш истото.

IMO не ми личи на средновековна музика и танц, која би ја играле Стормлендери у Рич.

Глуп беше само изборот на музика и танц, кореографијата, стилот....

Све тоа ми личеше на некаков источно-европски цигански мелос, баш ко да беше земено од Адамс Фемили, кога Гомез и Лурч играа Мамушка. Баш истото.

IMO не ми личи на средновековна музика и танц, која би ја играле Стормлендери у Рич.

Мене музиката ми влечеше на Дорне.

Остатокот е ОК за сега, може дека другите филмови, серии ми ги намалиа очекувањата.
Автоматски споено мислење:

Парите:
1769431911051.png

Последно уредено:
Screenshot_20260127_210246_TV Time.jpg

:pos:

Не сум читал многу за овој дел од историјата на Вестерос: зошто Ег бега од татко му? И кое е второто дете што го нема, Maester Aemon?

Не е Мастер Емон.
Па кое е? Другите двајца ги видовме, тука се, Емон ако не е, колку деца има овој, 15? 4 се машки, ко што знам јас.
Автоматски споено мислење:

ОК, прочитав, на Даерон мислел.

И двете епизоди со одвратни интроа. ОК е тоа.

Не е ОК бутањето црнци кај што не може да ги има. Почнаа поише оваа епзода.

Прошлата имаше двајца и тоа беше ОК. Едната беше глумица путујучи театар, другата курва.
Да речеме дека од Летните острови (кои се дел од Седумте кралства) дошле некако. Одговара тоа што е едната курва, пошто често борделите во тој свет (а и во многу други средовековни светови) имаат егзотични прмероци. Исто е логично у скупина ко путујучи театар да има некој егзотичен лик.

Али сеа почнаа да ги бутаат у обичен народ. Од кај курац населени таму црнци?
Очекувам, ко што веќе напоменав у некој претходен пост, ескалација на гомна. Одеднаш имигранти, педери, црнци и арапи... како у Рингс оф Пауер.

ОКеј ми е сеуште серијава, али почињам да се љутам.

@Zlatikevichius , спремај се да ме банираш и од оваа тема, пошто нема да се праам на удрен и да не ги приметувам овие идеолошки изливи у lore-от.

WOW, Egg! :cuc: Момчево ќе биде најдобриот крал од Таргарјените ever! Го обожавам!
Не е баш веројатно, вака, како што стојат работите сега.
Крал е Даерон Втори, после него е син му Белор Брејкспир (кој ATM е Hand и нема деца), па после иде брат му Маекар, па син му Даерон, па помалиот Аерон, па Емон (кој нема да го сметаме, пошто тој веќе е во Цитаделата на обука, што значи не може да биде лорд, крал, било што друго, освен маестер). Тек тогаш е на ред Ег, односно Егон.

Не е баш веројатно, вака, како што стојат работите сега.
Крал е Даерон Втори, после него е син му Белор Брејкспир (кој ATM е Hand и нема деца), па после иде брат му Маекар, па син му Даерон, па помалиот Аерон, па Емон (кој нема да го сметаме, пошто тој веќе е во Цитаделата на обука, што значи не може да биде лорд, крал, било што друго, освен маестер). Тек тогаш е на ред Ег, односно Егон.
ОК, де, знаеме. Ама знаеме и дека на Вестерос многу неверојатни работи се случуваат, па сепак ќе стане крал.

Како џуџињата у Хобит, кога на етапи се појавуваа кај Беор, за да не му дојдат одеднаш многу, така и овие - у првата двајца, у втората 3-4 црнци, у третата више 5-10. И плус, латино фаци, а богами и Кинези.
Немој некој да си помисли дека Reach у тоа време не била со ист расен состав како денес Лос Анџелес.

Последно уредено:
Како џуџињата у Хобит, кога на етапи се појавуваа кај Беор, за да не му дојдат одеднаш многу, така и овие - у првата двајца, у втората 3-4 црнци, у третата више 5-10. И плус, латино фаци, а богами и Кинези.
Немој некој да си помисли дека Reach у тоа време не била со ист расен состав како денес Лос Ангелес.
Ти си толку опседнат со нив, што наместо да ја гледаш серијата, броиш црнци. Јас ни еден не видов. :D

Ти си толку опседнат со нив, што наместо да ја гледаш серијата, броиш црнци. Јас ни еден не видов. :D
У Reach нема црнци. Ни Кинези. Нема никаква логика сите луѓе у сите фантазиски дела, у сите светови, у сите измислени земји, градови и села, да бидат со потпуно ист етнички и расен профил како модерен Лос Анџелес.

Инаку, ја гледам серијава и затоа ги приметувам. Тие кои не ја гледаат не ни можат да приметат ништо. Или ти препорачуваш на некои ствари да се пази, а други да се игнорираат?

Ова е неспоредливо подобро од Мили Ванили или недај Боже, Rings of Power.
Значи, ми се свиѓа серијава, али газат по тенка линија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom