Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 24: @Io Sono Interista - Kомерцијализацијата на празници е добра работа и треба да ја практикуваме)

Kомерцијализацијата на празници е добра работа и треба да ја практикуваме

• Вкупно гласачи
    30
Така а ??

Ај ќе видиш ја како ќе ти честитам роденден. Со изнајмено рекламно пано сред чаршија, со твоја слика, некој блам пост од темита за Украина каде што се расправавме и одоздола ќе пишува " Sreken rodenden brate Vartolomej, da dozivejs pojke godini od Carigrad " .
Bez AI fotka gushnat so gospodinot Lukashenko, ne priznavam :pos: :pos:

Славете дури славите за брзо доаѓа лоша реприза на корона периодот, на никој нема да му е до славење, ни зготвија нов вирус елитите, сега од Индија почнува, а пропратно со тоа и економски и финансиски кризи.

Порано се радував, сега не. Дури и не ми е мило што ми иде роденден, со душа чекам да помине.
Годините си го прават своето, приоритетите се менуваат, а радоста некако се губи. Родендените на моите родители ги спомнувам само од почит и сеќавање, не од славење. Не е дека не сум благодарна за уште една година, туку едноставно доаѓа фаза кога тишината ми е поважна од свеќите и честитките.

Премного идеш у крајност и генерализираш. Славење педерски роѓендан сс розе балони, за педери е, да.
Јас одам во крајност и генерализирам, а ти сметаш ако веќе некој решил да си прослави роденденот со розеви балони бил педер? o_O Црвени во ред се за роденден иако женска боја? Или само црни можеби? Значи роденден смее да се слави, но сите фестив додатоци кои го прават сили и од секогаш се поврзувани со родендени се геј? Конфети? Прскалки? Значи само да се најадеме квалитетно одбележува таков битен ден? Само добра мрвка? Како сум јас брдеј гринч кога велам возрасен маж не треба да има желба да слави, а ти викаш дека океј е да се слави само на предодреден начин кој тебе ти е убав - мрвка? Јас реков дека немам проблем со начинот, розеви балони подеднакво ме кринџат како и секој маж со очекувања за тој ден.

Мерак не бира дали си мушко, женско, транс или техно. Еноставно мерак им е бе да си се собереф и почастиф.
И ја не сам едн од тија, ама не ги осудују.
Меракот е меч со две острици. Ќе те поштедам од хипокризијата и недоследноста во тој аргумент, понекогаш попуштам заради имиџ. Многу фудбалери губат аура кога прават финти пред гол а резултатот е 6:1.

Е ај ск да не ни славимо Нову годину, роѓендан на планету.
Немам проблем со колективно договорени денови кога дури државата ги ослободува сите од работење за славење. Имам проблем со мажи кои се радуваат на роденден бидејќи тоа било ~*нивни*~ ден. Grown man with daddy issues.

Тебе како ти е мерак да пишуеш овакфи постови како овј емотикон o_O
Буквално овакфи су ти постови задњи неколко месеца.
Признај бе дека ти пречи уште што не бев кул пред неколку месеци со тебе, не е коинциденција тајмингот. Знам да оставам подолг впечаток, но никогаш за мене лично. Ама цел квартал веќе си фасциниран од мојата трансформација, или како и да ми го доживуваш постовите, downgraded. Ако сакаш да продолжиме ментални гимнастики и да се заебаваме во ред, тука сум секогаш за тоа. Ако не, имаш теми како форумски психоанализи, сметај се повикан да ме разглабаш колку сакаш без рестрикции, само те молам помири се некако со моето форумско рераѓање еднаш засекогаш или рокни ми игнор. Aceso ми опрости во 10 минути денес кога бев некул, ти цел Q4 се туфкаш. Eве и емоти, омекни малку:

:);):(:mad::confused::cool::P:D:eek::oops::rolleyes:
:noze::cautious::cenzura::coffee::place:o_O:giggle::LOL::love::ROFLMAO::notworthy:

Последно уредено:
Јас одам во крајност и генерализирам, а ти сметаш ако веќе некој решил да си прослави роденденот со розеви балони бил педер? o_O Црвени во ред се за роденден иако женска боја? Или само црни можеби? Значи роденден смее да се слави, но сите фестив додатоци кои го прават сили и од секогаш се поврзувани со родендени се геј? Конфети? Прскалки? Значи само да се најадеме квалитетно одбележува таков битен ден? Само добра мрвка? Како сум јас брдеј гринч кога велам возрасен маж не треба да има желба да слави, а ти викаш дека океј е да се слави само на предодреден начин кој тебе ти е убав - мрвка? Јас реков дека немам проблем со начинот, розеви балони подеднакво ме кринџат како и секој маж со очекувања за тој ден.

Меракот е меч со две острици. Ќе те поштедам од хипокризијата и недоследноста во тој аргумент, понекогаш попуштам заради имиџ. Многу фудбалери губат аура кога прават финти пред гол а резултатот е 6:1.

Немам проблем со колективно договорени денови кога дури државата ги ослободува сите од работење за славење. Имам проблем со мажи кои се радуваат на роденден бидејќи тоа било ~*нивни*~ ден. Grown man with daddy issues.

Признај бе дека ти пречи уште што не бев кул пред неколку месеци со тебе, не е коинциденција тајмингот. Знам да оставам подолг впечаток, но никогаш за мене лично. Ама цел квартал веќе си фасциниран од мојата трансформација, или како и да ми го доживуваш постовите, downgraded. Ако сакаш да продолжиме ментални гимнастики и да се заебаваме во ред, тука сум секогаш за тоа. Ако не, имаш теми како форумски психоанализи, сметај се повикан да ме разглабаш колку сакаш без рестрикции, само те молам помири се некако со моето форумско рераѓање еднаш засекогаш или рокни ми игнор. Aceso ми опрости во 10 минути денес кога бев некул, ти цел Q4 се туфкаш. Eве и емоти, омекни малку:

:);):(:mad::confused::cool::P:D:eek::oops::rolleyes:
:noze::cautious::cenzura::coffee::place:o_O:giggle::LOL::love::ROFLMAO::notworthy:
o_O

Мизерни се можеби девојките што ги пишуваат тие статии инспирирани од немање повеќе џентлментство и слични наративи. Но, да не ја целосно дискредитирам појавата, бидејќи ќе се фатиш за тоа како за роденденски поклон. Маж кого не го интересира својот роденден е маж кој нема проблем со осаменост, напротив, маж што брои денови до нивниот специјален ден за да имаат некоја социјализација и конекција е тој којшто најмногу страда од таа епидемија, бидејќи ваквите обично сметаат дека светот се врти околу нив и не сакаат никогаш тоа да престане. Ова мора да е најбруталниот еџинг што постои, да чекаш роденден за да се видиш со тие што сакаш да се видиш за да не си осамен.
Какви девојки, тоа се термини и работи испаднати од анкети и од машки форуми.
Гледање спорт било геј, славење родендени било срамота, битно гејмање е океј по некоја логика.
Пак ќе повторам, староста и изнемоштеноста ќе си го направи своето, кога нема да се осеќаш дека можеш се сам.
Нема побрутално од годините.

... ве читам и морам да искоментирам, за возраст над 30 год, за маж, значи е некаде ,,паркиран" или има женска или вереница или жена или швалерка, па на негов роденден по правило најважен поклон ќе биде токму од неговата друга половина, а тоа значи црвен чипкани долни веш и целоноќен секс со исполнување на сите желби кои во текот на годината многу ретко или ич не ги добива, оти нели ,,многу ја боли глава и е уморна" или се спојуваат од навика што се вели ,,ради реда", каква торта какви собиранки, тоа се неделни вообичаени активности, но роденденскиот секс, еееее тука нема промашај, напротив ќе се зголеми желбата кај мажот за славење на повеќе родендени во текот на годината, а не само еден.

... ве читам и морам да искоментирам, за возраст над 30 год, за маж, значи е некаде ,,паркиран" или има женска или вереница или жена или швалерка, па на негов роденден по правило најважен поклон ќе биде токму од неговата друга половина, а тоа значи црвен чипкани долни веш и целоноќен секс со исполнување на сите желби кои во текот на годината многу ретко или ич не ги добива, оти нели ,,многу ја боли глава и е уморна" или се спојуваат од навика што се вели ,,ради реда", каква торта какви собиранки, тоа се неделни вообичаени активности, но роденденскиот секс, еееее тука нема промашај, напротив ќе се зголеми желбата кај мажот за славење на повеќе родендени во текот на годината, а не само еден.
Mislev ke postirash nekoja "seksi torta" kako tie od tvojata tema.. a ti bla bla referati :kafence:

Ако мажот добива секс само за роденден е.емти врската.Раскини и и нема појке да ја боли главата.Вие жените многу почнавте да манипулирате на темата секс.Не случајно многу членови овдека ја воспеваат машката мизерија.

Зборот не смеат не ми се допаѓа. Секој треба да се смее, да биде среќен, камо да имаме повеќе причини за славење.
После одредена возраст, за ДВАТА пола, не ми е нормално трескање од земја. Плус, сеа со секоја година плус, ја викам дека стареам :D.
Нема да се мавам од земја што стареам.
А секој ден сум благодарна на Господ што сум овде секој нов ден. Не мора и роденден да чекам да кажам фала што ме одржува у живот.
Не ми се допаѓа ни мене претерани фешти и кич. На јубилеи океј.
50ка пример. Пола век си жив/а.
Јас после 18ти не славам нешто спец.
Ќе почастам најблиски, и моите.
За 18ти претерав, тогаш мислевме после полнолестство кузнае што ќе се деси. Тоа само одговорности дојдоа.
Секој ден треба да се живее на макс.
Небитно дали роденден, празник, делникџ

Горе ќе гласам ,,воздржано” само ради зборот ,,не смее”. Малце преригидно.

Ако мажот добива секс само за роденден е.емти врската.Раскини и и нема појке да ја боли главата.Вие жените многу почнавте да манипулирате на темата секс.Не случајно многу членови овдека ја воспеваат машката мизерија.
... аааа па добро ако другата половина во секој секс со мажот си има провокативно долни веш и му ги исполнува моментални сите пози со се пушење што жените највише мрзат, тогаш нема да има никакви кризи во врската, било брак било љубовна, но не е баш така, нели напишав секс ради реда не се признава и е монотон колку да се стави цртка, а за роденден онака бурна ноќ со комплет секс лудории, следниот ден да се тресат нозете од што цунами поминало синоќа, е за таков поклон од секс за роденден на мажот мислев.

... аааа па добро ако другата половина во секој секс со мажот си има провокативно долни веш и му ги исполнува моментални сите пози со се пушење што жените највише мрзат, тогаш нема да има никакви кризи во врската, било брак било љубовна, но не е баш така, нели напишав секс ради реда не се признава и е монотон колку да се стави цртка, а за роденден онака бурна ноќ со комплет секс лудории, следниот ден да се тресат нозете од што цунами поминало синоќа, е за таков поклон од секс за роденден на мажот мислев.
А за роденден на жената генералка по дома :D

Ја неколку пати имам така прославено и неколку пати торта купено по дома и неколку пати у гостилница, частам на работа редовно. Не го гледам како нешто специјално.
Кога има со кого да славиш секоја можност треба да се искористи. Е сега, мразам тоа торти, свеќи и процедури....лабаво, никој да не знае.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom