Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
G_exFk4b0AACVoB

Да се потстеиме; во текот од ВСВ, американските власти ги затвораа своите сограѓани од јапонско потекло во „оградени„ простори (познати и под друго име...) така да монтираната фотка погоре не е мајтап, туку дел од американската понова историја...

Kako hrončar na nastanite samo da potsetam deka ICE ne može da gi izbrka Somalicite, tie veke imaat državjanstvo, zadocnija so taa akcija. Se obiduvaat da im prišijat kriminalni dejanija, ne znam kolku ima vistina vo toa, nema dokazi dodeka ne počne sudski proces. Da počekame.
Ona što ja mati vodata e što ICE, barem dosega, ne vodeše kriminalni postapki, znači treba nekoj drug da se pozanimava so toa.
Eto, samo da vleze ova vo dosieto.
Хаха ти „како хроничар“ не знаеш дека Сомалијци годинава се осудени (значи докажано, а не „пришиено“) за проневера на милијарди долари социјална помош. Се разбира со целосна подршка на демократите на власт на чело со тој Тим Волц никаквецот (пошто лапаат лавовски дел од колачот).

Пошто таму на власт се демократите и прават сопки во скоја можна прилика, Трамп користи loophole и интервенира со ICE а не со државните органи на Минесота. Тоа што не ги користи ФБИ кажува колку се инфилтрирани овие со истите елементи. ICE како релативно нова агенција (ново проширена со ингеренции и величина), е помалку инфилтрирана со петтоколонаши.

Тапа хроничари си. :)

Хаха ти „како хроничар“ не знаеш дека Сомалијци годинава се осудени (значи докажано, а не „пришиено“) за проневера на милијарди долари социјална помош. Се разбира со целосна подршка на демократите на власт на чело со тој Тим Волц никаквецот (пошто лапаат лавовски дел од колачот).

Пошто таму на власт се демократите и прават сопки во скоја можна прилика, Трамп користи loophole и интервенира со ICE а не со државните органи на Минесота. Тоа што не ги користи ФБИ кажува колку се инфилтрирани овие со истите елементи. ICE како релативно нова агенција (ново проширена со ингеренции и величина), е помалку инфилтрирана со петтоколонаши.

Тапа хроничари си. :)
Kako hroničar jas moram da notiram samo dokažani raboti, a ne rekla kazala

Kako hroničar jas moram da notiram samo dokažani raboti, a ne rekla kazala
Осудени на суд (за проневера на социјални пари) се дејуре докажани „работи“, пардон - пресуди... Ти велам јас тапа хроничар си, најди нешто што повеќе ти прилега. :)

Мене целава ситуација со Гренланд, ICE, ми изгледа на 5D chess на Рубио...

Трамп е ретард и нема теорија да тепаат на изборите или ќе заврши како првиот импичд и осуден претседател или сам ќе се повлече ради здраствени причини.

Ванс ќе го наследи што изгледа на поголем ретард од Трамп и тука ќе има кланица, Рубио ќе игра да се огради и да ги осуди Ванс и Трамп за се.

Ми изгледа на далеку попаметен и позаебан лик од Ванс и ќе игра на картата да биде нов кандидат за претседател на следните избори.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Рубио е можеби и единствен од потесниот круг на соработници на Трамп кој е од естаблишментот на Републиканската партија. И да, заедно со Ди Џеј(што рекла гога фри шоп сорос) Венс се најсериозни кандидати за негов наследник. Кој ќе надвладее тука зависи и од самиот Трамп, но и од тоа дали ќе има успешен претседателски мандат.

Нека проба некој да ликвидира ајс агент, одма ќе му следува смртна казна

Инаку колку треба мозокот да ти е исКојперен од соросоидна пропаганда па да носиш пиштол на себе додека се туркаш и спречуваш полиција да си ја врши својата работа? Кој
2001 индијанецот фрли кашикара кон полицискиот пункт во Тетово, беше елиминиран, а неговите пласираа лаги дека фрлил на пунктот мобилен телефон :mad:

2001 индијанецот фрли кашикара кон полицискиот пункт во Тетово, беше елиминиран, а неговите пласираа лаги дека фрлил на пунктот мобилен телефон :mad:
На тоа и мене ми текна кога го видов видеото, сепак кај нас беше војна, или еуфемистички кажано конфликт. Сепак, колку и да се ретардирани овие Ајс - а според видеата се, треба да си дамбетер од нив да даваш отпор кога те апсат под оружје посебно во Америка. Многу глупи луѓе се овие што загинаа.

. ICE како релативно нова агенција (ново проширена со ингеренции и величина
baš taka, dobro zabeležuvaš - prošireni ingerencii. Vo SAD inače točno se znaat (znaeja) ingerenciite. Da vidime do kade ke odi proširuvanjeto i što na krajot ke bide od toa ICE. Imam teorija...., no da počekame i da vidime dali istorijata navistina se povtoruva

Нема потреба од чекање за нешта кои тековно се случуваат.

Од „намештаљката„ позната како „9/11„, која на бушавиот (Џ.Буш) и неговата администрација им беше причина за воведување патриотски закони, со кои државата САД си даде за право да го контролира своето население во „широк опсег„ секако ради негова „заштита„, не е случајна „појавата„ на (пара)државни структури како ICE, кои од некоја почетна надлежност, преоѓа на „проширена„ надлежност до степен во кој агените можат да пукаат штом „проценат„ дека за тоа има(ат) потреба...

Замислете во Македонија има мигранти, постои некоја специјална единица што ги лови да ги депортира, и ние како македонци излегуваме да се противиме и спротиставуваме на специјалци.:LOL:

Мислам дека не постои поретардирана нација од американците.

Од друга страна овие ајс се невидена катастрофа. Буквално неспособна багра собрана од улица и со никаков тренинг им е дадено ваква одговорност. Погледнете им само движење и говор на телото кога се во акција, како некои дебели пијани да се тепат у 4 саат сабајле пред кафана.

Како шо реков фул ретард нација, ретко нормален таму.
Отворен санаториум е правилен опис за таа земја, зомбињана од The Walking Dead се посвесни од нив. Мене се уште најчуден настан ми беше со тој дечкото што во самоодбрана уби тројца луѓе, значи гледаат дека има пушка и трчаат кон него да го нападнат :pos:, како ботови во CS. И после плачеа либтардите кога судот пресуди дека е убиство во самоодбрана. Значи замисли гледаш дека некој тип има м-16ка и трчаш кон него да го нападнеш. Лудница од општество и држава.
Објаснете ме то на @Justae Verum и @A__

Немаат А од агент, ги прекршуваат законите, 0 тренинг, сите ретарди собрани од улици. Само шо ова не е крадци полицајци, имигранти нелегални - агенти.

• Хаха
Објаснете ме то на @Justae Verum и @A__

Немаат А од агент, ги прекршуваат законите, 0 тренинг, сите ретарди собрани од улици. Само шо ова не е крадци полицајци, имигранти нелегални - агенти.
Ако немаш LEO (Law Enforcement Officer) позадина, 6 месеци тренинг имаш пред да почниш со работа. Ова го знам затоа што со другар сакавме да одиме да работиме во CBP (Customs and Border Protection) и имаше 6 месеци задолжителен тренинг.

Провери си други извори затоа што овие што ги користиш се тешко сороспијски, и блага веза немаат со реалноста. Многу од нив се полицајци и воени ветерани.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom