Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 29: @мкд владе - Неверството треба да се третира како психичко насилство.)

Неверството треба да се третира како психичко насилство.

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Нашите иселеници носат/носеа просек 2 милијарди, 15% од бдп. И за колку ќе ги уценуваме, дури и 500 илјади годишно да дојдат. За 5 милиони? 12 милиони?
А ние само ќе си лежиме и ќе се дембелееме. Уште една поделба ни фали.

Како тоа ја не сум приметил купишта ѓубре на патот Прилеп Битола не можам да си објаснам.

Освен ако примеров не ти е од сега додека траат градежните активности од Бехтел и Енка каде има купишта Индијци, Турци и разноразни работници па може се дешава да не се замараат толку за хигиена, а и на градилиште е нереално и да нема градежен шут.

Ама пред да почне работата со патот, воопшто немам слика за Пелагонија дека била депонија. Едно 50-60% од нивите околу од секогаш биле засадени со разни култури.
Преминот Ѓавато одамна е преполн со ѓубре.Сигурно Индијци и Турци не го направиле.Секоја година во Охрид се поставуваат клупи и се поставуваат детски реквизити,за после извесно време истите да бидат демолирани.Не можиме стално виновниците да ги бараме во други,кога виновниците најчесто се меѓу нас.

А океј, ако Баир е дел од Пелагонија тогаш во ред.
Па тоа е кај обиколницата на Битола. Иначе и Тризла е дел од Пелагонија.
Пелагонија не се само нивите и тутунот, туку и градовите и влезовите во нив. Како и да е, поентата е дека ѓубрето постои, а нас како држава полесно ни е да го замаскираме отколку да го исчистиме и да ги дислоцираме проблематичните категории граѓани од места покрај кои секојдневно поминуваат туристи.

Не си приметил сега затоа што има ставено ѕид таму кај циганите за да не ни го гледаат туристите срамот. Наместо да го исчистиме, полесно е да го скриеме.
Како е можно тој народ каде и да оди, неговите населби личат на депонии, и се жалат на дискриминација.
Луник е пострашно од Баиро, иако се во ЕУ.

Како е можно тој народ каде и да оди, неговите населби личат на депонии, и се жалат на дискриминација.
Ок да, може да правиме муабет за менталитетот на одредени категории луѓе, ама што е со Скопје еве? Па и на Плетвар имаш еден тон ѓубре и диви депонии таму на планините чоек. Не знам како успеваат тоа ѓубре да го расфрлаат таму.

Ок да, може да правиме муабет за менталитетот на одредени категории луѓе, ама што е со Скопје еве? Па и на Плетвар имаш еден тон ѓубре и диви депонии таму на планините чоек. Не знам како успеваат тоа ѓубре да го расфрлаат таму.
Лага

Нормално е дека тоа нема да се каже, попрво ќе се збори за мочките во ГТЦ, него ли за циганите кои мамето мамино ебаа под заштита на хуманитарните

Па тоа е кај обиколницата на Битола. Иначе и Тризла е дел од Пелагонија.
Пелагонија не се само нивите и тутунот, туку и градовите и влезовите во нив. Како и да е, поентата е дека ѓубрето постои, а нас како држава полесно ни е да го замаскираме отколку да го исчистиме и да ги дислоцираме проблематичните категории граѓани од места покрај кои секојдневно поминуваат туристи.

За нив одамна мислам дека треба да се соберат од цела држава и да се стават на одредена територија од 5-6км квадратни, да се оградат со огромни ѕидови и бодликава жица и да им се дава храна и вода колку да преживеат, а во таа територија да работат тоа што може да се работи. На пр. да берат памук. :icon_lol:

Супер, транзитна екстерналија, форма на комунална такса, 25 евра.

Како и да го свртите наративот, постои аргумент зошто треба да инкасираат 25 евра. :vrtioci:

Не е лага, тргни си ги наочарите кога го возиш патот или кога те возат. Ај нареден пат ќе сликнам па ќе ти пуштам слики.
Ај жити се не трескај, во вторникот го возев патот, никаква депонија нема кај Плетвар. Има каменолом, да не мислиш за тоа дека е депонија?

Ај жити се не трескај, во вторникот го возев патот, никаква депонија нема кај Плетвар. Има каменолом, да не мислиш за тоа дека е депонија?
Јас од 2019 го возам 8-10 пати месечно. Ете изглеа јака наочара имам и не успевам да забележам депонија.

Не. Те молам малку респектирај ме мене како човек. Жена сум, ама не сум глупа и знам што е каменолом. Зборувам за тоа што се случува на секое проширување кај што возачите прават одмор од возење. Циганите не го возат патот. Застани на чешмите на Плетвар, застани на видиковците и погледни надоле по падините и под патот. Ќе видиш и пластични шишиња, и лименки и ќесиња отпадоци што се таложат со години.

Не. Те молам малку респектирај ме мене како човек. Жена сум, ама не сум глупа и знам што е каменолом. Зборувам за тоа што се случува на секое проширување кај што возачите прават одмор од возење. Циганите не го возат патот. Застани на чешмите на Плетвар, застани на видиковците и погледни надоле по падините и под патот. Ќе видиш и пластични шишиња, и лименки и ќесиња отпадоци што се таложат со години.
Како заклучи? Имаат забрана или?

И зошто девијантно однесување на 3-5% од народот во Македонија се поистоветува со целиот народ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom