Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 24: @Io Sono Interista - Kомерцијализацијата на празници е добра работа и треба да ја практикуваме)

Kомерцијализацијата на празници е добра работа и треба да ја практикуваме

• Вкупно гласачи
    36
Абе турист нема информација ниту можност да се качи на Водно или Матка без проблем со јавен превоз, што се во (близина на) Скопје, ама затоа Скопје имало што да понуди повеќе од било кој поголем европски град

Ние може со Босна и Молдавија сме најутепани во европа туристички, боже сачувај, 25 евра влез да плаќа тука да дојде

Ти па ти ...
50 евра за аеродром и железница годишно не ти се даваат, а не пак нешто повеќе од тоа.

Измислувате топла вода, вака можело, така можело
Еве ви кажувам како може, трошењето на тие пари законски да се изрегулира и кривична и парична одговорност ако некој ги злоупотреби со својата функција
За тие пари глас добива и дијаспората.
Тој што дава пари нека се запраша дали вреди неговиот глас или не.
За избори 100 па тој што е надвор нека одлучува дали исклучиво за избори ќе доаѓа
Тој што сака да гласа за убави работи, ни 100 евра нема да го задржат

Тебе проблем ти се 50 евра годишно да издвоиш и глеам тоа ти изгледа на некоја мафија, ама 1000 евра кирија да плаќаш не ти е мафија.

Не дај боже 100 да предложев, ќе почнеа жалопојќите по темиве :pos:

Модерна железница треба во државата која ќе служи и на иселиниците и на народот и на туристите.
Нови два аеродрома, бидејќи никој не заслужува после лет појше од саат и пол да патува до дома
За тој фонд мора да се има одговорност и парите исклучиво за јавни добра да идат.

Ама еве глеам у меѓувреме и опозиционер коментирал, како и обично само да бамбори а уствари ништо паметно не кажува
Он пари од европските радо би зел него да биде независен од нив
Ne be druzhe za takvi prisilni raboti i edno evro mi e mnogu.
Ama godishno ostavam sigurno 10000€ vo Makedonija a mozhebi i ppovejche.

Drzhvatata e beter od Vito Korleone drushtvoto i zatoa nemam ni volja ni zhelba da gi bogatam.

Inace eve pred pola saat mu kupiv na komshivcevo 2g. detence Fila cizmina 45€ i gord sum shto mu gi podariv pogotovo koga go vidov kako gi gali i kako mu svetea ochinata od radost.

Si vikam dovolno sum jasen!

Drzhvatata e beter od Vito Korleone drushtvoto i zatoa nemam ni volja ni zhelba da gi bogatam.

Inace eve pred pola saat mu kupiv na komshivcevo 2g. detence Fila cizmina 45€ i gord sum shto mu gi podariv pogotovo koga go vidov kako gi gali i kako mu svetea ochinata od radost.

Ти пре би изигравал некој напреден социолог и би кажувал кај мава промаја, него што би и дал 50 евра на државата
У кал би ги фрлил и 200, за државата не би дал, ти го сфаќам комплетно твоето мислење

Е со такви генерации си иаме работа, кафемати од по 5000 евра ќе купат ама една просечна плата нема да ја дадат на државата во рок од 10 години
Јас тебе над 50 % данок би ти наплаќал за се во државата

Ти пре би изигравал некој напреден социолог и би кажувал кај мава промаја, него што би и дал 50 евра на државата
У кал би ги фрлил и 200, за државата не би дал ти, го сфаќам комплетно твоето мислење

Е со такви генерации си иаме работа, кафемати од по 5000 евра ќе купат ама една просечна плата нема да ја дадат на државата во рок од 10 години
Јас тебе над 50 % данок би ти наплаќал за се во државата
Mozham i da ja preskoknam ako dojdi do tamo. Pa neka si napravat presmetka dali im e podobro da ostavam po raznorazni dujchani 10000€ godishno ili oko da ne mi vidat.
Na drugo mesto za tie pari i predsedatel na drzhava ce me cheka na granica :D :D :D
Kazhav , za kopitari, mafijashi, dubai proekti i slichna barga nemam ni eden cent!

I toa sum absolutno vo pravo zatoa shto ako na drzhavata sne i trebale i che ne chvala. A kolku ne chuva se gleda po bugarskine pasoshi

На што бе остављаш ти 10к годишно у Македонију. Ај да ги ставимо 5 за прилепски кебапчиња, а други 5?
Не сери.

Mozham i da ja preskoknam ako dojdi do tamo. Pa neka si napravat presmetka dali im e podobro da ostavam po raznorazni dujchani 10000€ godishno ili oko da ne mi vidat.
Na drugo mesto za tie pari i predsedatel na drzhava ce me cheka na granica :D :D :D
Kazhav , za kopitari, mafijashi, dubai proekti i slichna barga nemam ni eden cent!

I toa sum absolutno vo pravo zatoa shto ako na drzhavata sne i trebale i che ne chvala. A kolku ne chuva se gleda po bugarskine pasoshi.
Знам бе чоек, ти верувам

Ти само кажуваш како треба и чекаш пари од небо да паднат за да се почнат проекти
Или со кредити да функционира државата па ќе ги задолжуваме безброј генерации унапред

Со рацете у џеп, дроби како треба, демек илјадници евра ти трошиш и ти дошло до тие 50 :pos:

Само сркање попара е ова, за 50 евра филмови напраивте на темава, само да ви докажам каков простачки менталитет владее и дека сте најголеми цинцари.
За тоа беше мислењето

Државата утре да одлучи 25 евра да е годишно, ќе ги платиш и ќе кутиш, ако не ти се доаѓа - не доаѓај, никој не плаче по тебе
Седи во Германија, давај и 2000 за кирија и збори насекаде како Македонија е срање од држава..
Не заборавај само да кажеш дека ни 5 евра не би дал за тоа да го промениш

Никој у Европа 3 секунди не би размислувсл да плати 25 евра ако треба.

Само иселениците што дојдоа европски граѓани да глумат мрчат насекаде за пари и се ценкаат.

Ne smeshno, retardirano e, da barate iselenici da plakjaat nekoja smeshna turistichka taksa, dali 5 dali 50 evra.

Pogolemiot del od iselenicite koga kje dojdat, troshat pari vo zemjata, dali potrebno dali od chalam manje bitno. Zvoruvam troshenje od 1000 evra pa nagore.

Plus, ako ubedam jas samo eden kolega / poznanik od druga zemja da dojde, dali so mene dali sam, toj ostava barem 500 evra na pominuvanje.

Daj ne :гомце:, iselenicite / dijasporata vi se najmal problem, a vo isto vreme i najgolem neiskoristen potencijal.

Ne smeshno, retardirano e, da barate iselenici da plakjaat nekoja smeshna turistichka taksa, dali 5 dali 50 evra.

Pogolemiot del od iselenicite koga kje dojdat, troshat pari vo zemjata, dali potrebno dali od chalam manje bitno. Zvoruvam troshenje od 1000 evra pa nagore.

Plus, ako ubedam jas samo eden kolega / poznanik od druga zemja da dojde, dali so mene dali sam, toj ostava barem 500 evra na pominuvanje.

Daj ne :гомце:, iselenicite / dijasporata vi se najmal problem, a vo isto vreme i najgolem neiskoristen potencijal.
Да, трошите кд ке дојдете туја повише и од нас(за тија две недеље)нормално. Ама да сте туј цело време, ке трошите како нас.
Такој да ке си га платите данак, не е много 25 евра, за мајка Македонија.
Не се цепидлачи, место да идеш у Кете Вете слаткару у Малме, ке си платиш и оро ке играш.

Пред две недели колега од работа букираше лет, отиде една недела да одмори, кога виде колку ефтино ќе пројде не му се веруваше
За било што било каков независен фонд да се напраи ќе има одбивност од народот, научен е истиот со кредити и обврзници да живее

Пред две недели колега од работа букираше лет, отиде една недела да одмори, кога виде колку ефтино ќе пројде не му се веруваше
За било што било каков независен фонд да се напраи ќе има одбивност од народот, научен е истиот со кредити и обврзници да живее
Kaj beshe toj kolegata vo Tajland ?

Kaj beshe toj kolegata vo Tajland ?
Охрид и Скопје, кај беше
Автоматски споено мислење:

Јас денес 5000 евра дадов за користење на услуги од македонски фирми а не сум таму.
Пак ќе ги дадам тие 50, незначајни се

Значајни се за тие што сакаат да мрчат

Па да реално, кога можат толку скапи летови да плаќаат, не гледам каде е проблемот за 50 евра
Јас мислам дури и кај нив некој ќе се сложат
Ама да бидат во денарска противвредност!

Башка сум и да им се даде благо, сокче, кафенце додека да помине трансакцијата. Да не се налутат. Кафе на македонска граница, 25 евра, момент за вечно сеќавање!

Било каков фонд, за било што да се биде независен МАКЕДОНЧЕТО ќе ти каже НЕ и ќе го избере патот на кавга и на мрсење муда

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom