Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Ама @vouager , сега правев споредба на Omron M3 Comfort и Omron M7 Inteli и разликата е што M7 има блутут и 100 места за меморирање на притисоците, а M3 нема блутут и има 60 места за меморирање. А цо цена М3 = 4 200, М7 - 7 100. Не знам дали вреди за толку ситна разлика да го купам M7. Мене блутут не ми ни треба, ниту пак меморија за да меморирам притисоци.

Прегледај го приврзокот 466911
Прегледај го приврзокот 466913

A i ovaj glupiov primer so Thermometer nema vrska, zhiva vo EU e zabraneta 30 godini. A deka treba silno da gi maftash veruvam zatoa shto i mojot Thermometer e takov.
Zatoa si kupiv digitalen, nema pajgajne rakata od maftanje.

A kvalitetot e ist
Zatoa shto tie niz Makedonija se importirani od EU.
... со телесна температура ниту мафкам со живин термометар, ниту пикам дигитални во уста или под мишка, сензор ми се очите, кога тие ми горат тогаш знам дека имам покачена 37.5 и потоа проверувам со безконтактен термометар, измислена работа, за секунд мериш, последователно колку сакаш, останува чист.

Абе не е до парите, ми треба да купам некој итно, сега, утре, задутре. А не да чекам со месеци да ми стигне. Не е битна цена, само да го има кај нас за брзо да го купам.
Ја го имам тој од Зегин, м2 или м3 беше.. (да проверам ќе едитирам)
Гром од апарат!
Зимај и не слушај многу прикаски за блутут и остали глупости!
Се знае за што е тој апарат. А овој е точен и ефтин, така да..

едит: м2 плус сум имал..
зимај и не се мисли, и најефтин да е, Омрон е!

Ја го имам тој од Зегин, м2 или м3 беше.. (да проверам ќе едитирам)
Гром од апарат!
Зимај и не слушај многу прикаски за блутут и остали глупости!
Се знае за што е тој апарат. А овој е точен и ефтин, така да..
4200 е М3. М2 е поевтин.

Ама @vouager , сега правев споредба на Omron M3 Comfort и Omron M7 Inteli и разликата е што M7 има блутут и 100 места за меморирање на притисоците, а M3 нема блутут и има 60 места за меморирање. А цо цена М3 = 4 200, М7 - 7 100. Не знам дали вреди за толку ситна разлика да го купам M7. Мене блутут не ми ни треба, ниту пак меморија за да меморирам притисоци.
Ti pishav koja e razlikata.
Ti kako sakas.
M3 nema 6 merenja vonedno pumpanje
Za pojasno, ima glaven i kontrolen Senzor i meri dodeka pumpa, dodeka e napumpan i koga tischi Znachi 3x2 merenja.

ne e so,Атријална фибрилација,
klinicki proveren, posebno namenet za lica so shejkrna bolest,

I djabe ne e M7 a drugiot M3
I toa so Bluetooth e ubava rabota na toj shto mu e vazhno da meri 3-4 pati dnevno, se povrzuva so mobilen i samiot gi memorisuva rezultatite namesto da zemash tefterni da zapishuvash.
Jas imam M300 i sega zasega mi e ok inache vednash bi zel M7

Најдобар апарат за притисок е Живин апарат. Тука нема грешка.
Следно после живин, е Омрон. (И јас имам омрон м3, толку ни се можностите)
Апарат на зглоб е непрецизен. Впрочем ако работиш во болница или ако знаеш како се мери притисок, "сондата" се поставува на вената на лактот.

Препорака за Аурон, тука малце цената е повисока (јас го зедов за 1.400), мери крвен притисок и срцеви отчукувања (памти се што е мерено предходно). Имам направено споредба со други апарати, мерењата се идентични. Имај во предвид дека е апарат за притисок а не лекар, нема да мериш секој ден (освен ако не си во некаква здравствена состојба) немаш потреба од незнам какви податоци освен тоа да измериш моментална состојба. За се друго постои матичен лекар кој ќе те насочи ако континуирано е притисокот висок.

Земи си го поефтиниот. Нема смисла тој шит со блутут и меморија.
Автоматски споено мислење:

ne e so,Атријална фибрилација,
klinicki proveren, posebno namenet za lica so shejkrna bolest,
Не ти треба тој булшит со атријална фибрилација или шит смартуоч фор даммис.

Двата прста се поосетливи од било кој апарат за притисок за атријална фибрилација.
Screenshot_20260115_213211_Google.jpg
Ако пулсот не е ритмичен и со ист интензитет, најверојатно имаш аритмија и ти треба консултација со лекар.

Последно уредено:
Земи си го поефтиниот. Нема смисла тој шит со блутут и меморија.
Автоматски споено мислење:

Не ти треба тој булшит со атријална фибрилација или шит смартуоч фор даммис.

Двата прста се поосетливи од било кој апарат за притисок за атријална фибрилација.
Прегледај го приврзокот 466929
Ако пулсот не е ритмичен и со ист интензитет, најверојатно имаш аритмија и ти треба консултација со лекар.
Ne e do toa dali "Mu treba " rabotata e shto se raboti za 2000 Denari a covekov rece deka ne mu se bitni parite.
I kako shto napishav vejche nekolku pati M7 e Klinicki validiran i najvazhnoto e shto dava Mnogu precizni rezultati zatoa shto vrshi 6 merena
istovremeno, znaci pritiskash na START kopceto i posle 30-40 sec ti pishuva rezultat na ekranot i pri toa 6 pati izmeril. I toa e toa shto go pravi posebno.
A inache M3-M4_M5 site se gore dolu odlichni vo merenjata ama jas za tie sitni pari ne bi se zamaral so poevtiniot.

E sea ako nema pari neka si zemi nekoj i od 1200 denari i toj che mu brka rabota za da znaj dali pritisokot mu letnal okolu 200 ili precizno kazhano 196

Ne e do toa dali "Mu treba " rabotata e shto se raboti za 2000 Denari a covekov rece deka ne mu se bitni parite.
I kako shto napishav vejche nekolku pati M7 e Klinicki validiran i najvazhnoto e shto dava Mnogu precizni rezultati zatoa shto vrshi 6 merena
istovremeno, znaci pritiskash na START kopceto i posle 30-40 sec ti pishuva rezultat na ekranot i pri toa 6 pati izmeril. I toa e toa shto go pravi posebno.
A inache M3-M4_M5 site se gore dolu odlichni vo merenjata ama jas za tie sitni pari ne bi se zamaral so poevtiniot.

E sea ako nema pari neka si zemi nekoj i od 1200 denari i toj che mu brka rabota za da znaj dali pritisokot mu letnal okolu 200 ili precizno kazhano 196
Професионален ЕКГ апарат во својот извештај (во кој Биџи се колни) често знае да згреши атријална фибрилација со синусов ритам, ти тука на М6, М3 или не знам кој ти М ќе му веруваш.

Кој те излага дека со едно кликање мерел 6 пати?

Кој те излага дека со едно кликање мерел 6 пати?
Citaj be druzhe , barem tebe ne ti e problem germanski

M500, X7 i M7 modelite merat 3 Pati so po dva senzori! Znachi 6 rezultati i ja dava srednata vrednost.
Klinicki validiran aparat. Jas ne pametam samo ti kazhuvam toa shto go napishal proizvoditelot. A textov od stranava podolu e kopija od nego.

Стар лек против притисок:
Неколку парчиња жив лук, ставете во залче леб. Го спушта притисокот за неколку минути.

Имам апарат на некоја "шкарт" фирма дигитален,ама ми се скина делот што стои горе на раката,фактички на вената..има пукнатина и дише. Дали може да пронајдам некаде само таков дел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom