Се слагам со
@курајбер дека имаме многу неработни денови.
Кипар има највеќе во цела Европа. Пред нас се и Бугарија и Малта.
Ама економски ние сме најслаби.
Плус со тие споени викенди се изгуби чувството за празник.
И кај мене сум го приметила тоа. Поготово ако сум со друштво, а не со моите. Моите се постари и си тераат празник кај и да сме. Да не зборам што за споени викенди пуниме каси на грчиштата. Место да оставаме пари низ државава, Евзони и паљба.
Сеа за Бадник и Божиќ беше празно. Гледам сториња журки на Водно (прокоментирав на друга тема), просидби тој ден, патувања. Се губи осетот, на 6ти и 7ми се знае фокусот на кој/што е.
На Први Мај се знае што се слави, на 24ти Мај исто се знае што се чествува. Плус како за сиромашен народ, многу бе чекаме споен викенд да се иде негде.
Не викам дека и мене не ми се шета.
Дур почнам да работам, сум шетала колку сум можела. По три месеци ме немало дома. Сеа работата ми е сезонска, од јан до јуни скапаваме од работа.
Лани од март као шо останав сама, сите споени викенди дома ги преседав. Не ми беше проблем. Ама и мене некад ми бара душата одмор. Ја не идам ко шо реков по Грчка за празници, или сум дома, или Охрид или нагоре нешто.
Сеа за Бајрам ден не можам да земам, ќе има работа еден тон. Ние за Бугарија што работиме, ни е сезона до 30.09, ја и летно време иам доста работа.
Епа ако можам на Први Мај да се одморам, ќе се одморам. Или за 24ти.
Ги зиам за психички одмор.