Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 26: @Mud - Македонците не заслужуваат самостојна држава)

Македонците не заслужуваат самостојна држава!

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Na forum kade mnozinstvoto chlenovi se dosta konzervativni, mislenja od topot deka pederite se bolni ili deka pederluk treba da se kriminalizira voooshto ne se kontroverzni, naprotiv dominantni se.
Toa go pokazhuvaat i rezultatite od anketata

Kontroverzno bi bilo nekoj da tvrdi deka treba da se legaliziraat istopolovi brakovi.

Не верувам дека има медицински лек/успешен третман за таа болест, не верувам дека се лечи ниту една сексуална болест/парафилија, може да се инвестира во причините зошто мал дел од луѓето се оболени и дали сексуалното злоставување на деца има улога во развивање на таа болест (хомо се група што е повеќе злоставувана за разлика од стрејт луѓето)
Менталните пореметувања, криминалот и злоупотребата на дрога е поголема кај таа група на луѓе (посебно кај лезбејките) во споредна со нормалните и треба да се испитаат причината зошто е тоа така.

Сеа за некој да ти докаже дека не е латентен хомосексуалец треба да биде отворен и да дозволи црнец да му го закачи? Чудни дефиниции имаш некако, тие што се контра ги правиш геј, као мора да си педер за да не сакаш педери :kafence:
Тебе те погоди тоа? :coffee:

Не е погрешно, било во иста категорија додека не било тргнато од истите психијатри што и травеститиве/трансексуалци кои имаат аутогинефилија ги тргнаа од ментални болести, хомо е најчестата сексуална болест а овие другиве се поретки сексуални парафилии/болести, иста категорија се мисли на поимот "сексуални болести" а не на степенот на болеста.
Хомосексуални лица има од пред илјадници години. Исто ко проституција, инцест. Да не одам оф. Мене и тие ми се болни па постојат.

Ајде пиши што мислиш дека ќе пишам, ако погодиш барем 50% нема да те замарам :D
250% ќе погодам, не 50%. Дека не се согласуваш со мене, не е болест, кој што сака нека си прави, нешто у тој фазон.
Автоматски споено мислење:

Само допиши кога си веќе контроверзен каков би бил тој соодветн третман што го имаш на ум? Хемиска кастрација, лоботомија, литургија или можеби државата ќе им мести пиќина секој викенд? Да не е геј оти ти реков те сакам сега, да се пазам од бело комбе?
Абе како што паметњаковичите измислиле промена на пол, пресадување срце и ред други работи, така и за ова ќе измислат "лек". Првенствено за тие во поблага форма да биде со посета на психијатри и стручни лица од таа област, а секако и доколку треба нека има хормонски терапии, апчиња, ватева.

Ти и без да ми кажеш те сакам си педер, не геј.

Факт е дека е болест, до неодамна и се сметаше за болест, меѓутоа под дејство на еврејските владари се тргна како болест и се пропагира со децении како нормално заедно со другите настраности.
Овие изродите одат спроти законите на природата, во физиката позитивен полнеж се привлекува со негативен, плус со минус и минус со плус, плус со плус и минус со минус се одбиваат, исто и во хемијата позитивно наелектризираните честички се привлекуваат со негативно наелектризираните, односно протони со електрони и обратно не протони со протони и електрони со електрони. Така што нема сомнежи дека тие со нагони кон било што освен спротивниот пол се болни и пореметени. Овие глупи термини хомо хетеро треба да се искоренат, на една страна има нормални луѓе и на друга ненормални, односно психички, био физички пореметени кои имаат нагон кон лица од ист пол, деца, умрени, животни, дрва, предмети итн. сите тие влегуваат во категоријата на ненормални.
Класика ционистичка игра со цел дегенарација на најголемите непријатели на евреите - христијаните и белата раса и секако за уништување на нивните семејства и заедници. Сосема случајно зад нормализирањето и пропагирањето на ова се евреи, како и зад сите други гнасотилаци.
Светот по короната како генерална проба за она што следува влезе во нова доба, стариот систем се руши и се воспоставува нов каде ненормалното ќе биде нормално и обратно, и веќе е така во голем број држави на западот. Нормалните се понижувани, отфрлани, се етикетираат како фашисти само затоа што ги привлекува спротивниот пол, додека другите, ненормалните се ставаат на пиедестал, се промовираат како нормални, позитивни, права треба да им се дадат итн. Само за секое рушење на систем треба голема војна или две, како во 20-от век, кога сосема случајно најголеми финансиери за првата светска за двете страни биле еврејските браќа Макс и Пол Варбург, едниот со неговата банка во Германија кој бил и советник за финансии на царот Вилхелм втори, а другиот бил круцијалниот од креаторите на системот на Федерални резерви во САД една година пред почетокот на војната и во управата на Федералните резерви за време на војната. Исто така случајно најголемите банки финансиери на двете страни за време на Втората светска војна биле со мнозинство еврејски капитал. По првата не беше успешно воспоставувањето на основата на новата светска влада преку лигата на нации, со втората донекаде успешно со обединетите нации, а сега со третата изгледа до крај ќе ги завршат вековните планови.
Ама ова е друга тема, поентата е дека за претстојната војна нема да ги мобилизираат изродите да се борат, ниту црнците, ниту арапите во Европа и Америка, туку се разбира пак како претходните светски војни војници ќе бидат белците, христијаните, непедери кои пак масовно ќе гинат за интересите на оние кои го промовираат педерлукот и затоа малку ќе ја свртат приказната, ќе се фокусираат на националната и верска гордост на белците за да ги привлечат и да ги мотивираат да се борат и да гинат, бидејќи овие другите немаат никаква гордост освен педерска, црнците и арапите по дифолт се против нациите кои ги примија и ги ранат и имаат омраза кон белците и поверајтно ќе продолжат со колежи и силуања на жените и децата кое сега ќе биде уште понепречено.
Веќе милиони белци изгинаа во војната во Украина, по следната или уште една ако не е доволна со Европа и белата раса ќе биде готово, ќе останат црнците, арапите, слугите на ционистите и пешљаците и другите изроди. И новата измешана раса секако, со деца генерации од црнци татковци и бели мајки.

Na forum kade mnozinstvoto chlenovi se dosta konzervativni, mislenja od topot deka pederite se bolni ili deka pederluk treba da se kriminalizira voooshto ne se kontroverzni, naprotiv dominantni se.
Toa go pokazhuvaat i rezultatite od anketata

Kontroverzno bi bilo nekoj da tvrdi deka treba da se legaliziraat istopolovi brakovi.
Конзервативни е understatement кога се зборува за мнозинството на членовите на форум Кајгана. Најголемо дувло на расисти, сексисти, бачиња, тупинарија и остала боранија без конкуренција. И не, не се buzzwords карактеристикиве, прошетајте по темите како се дискутира за црнци или други не бели "раси". Повеќе вистина ќе најдеш на Редит кој што е без конкуренција најголема платформа на либерални морони и ботови. Тоа кажува многу за форумов.

Последно уредено:
Хомосексуални лица има од пред илјадници години. Исто ко проституција, инцест. Да не одам оф. Мене и тие ми се болни па постојат.
Никој не вика дека не постојат, ги има и во библијата преку озогласените Содом и Гомор, него работава е до 1973 година се води како болест а после е избришана од прирачници.
Аутизам и адхд не се нови поими, но еве се рампантни во твојата генерација каде неретко сами се дијагностицираат младите за нешто што е спектар на симптоми.

Ако бил Сигмунд Фројд евреин, дали знаеш дека сите негови теории се отфрлени денес од медицинската фела?
На пример неговата теза дека бебе кога цица од дојка го прави тоа од сексуален стадиум, ти има смисла?
Не се отфрлени, далеку од тоа.
Фројд за некои работи самиот се има корегирано или ,,ажурирано" да речам, мое субјкетивно мислење е дека он за повеќето е во право отколку во ,,криво". Неговите мисли за сонови, цивилизацијата, ерос и танатос, човековата психа, поврзувањето на несвесното со абиогенезата итн се маестрални за времето и околностите кога биле пишувани.

Самиот Фројд се подбива со еврејството, викајќи дека Мојсеј е Египќанец, а јудеизмот како религија, реликвија на атенизмот.

Не треба да се наседнува на интернет фори поврзани со него, дека сакаме да се дупиме со нашите мајки и татковци, тоа се извадени работи од контекст.

Генерално сум позади затворени врати да си прават што сакат, ама кога сме веќе на темата, почнав да размислуват што би бил лекот.

И седам така си размислувам, лекот не мислам дека ќе е психијатар, туку треба да е преку хемии. Сигурно може да се состават некој хемиски елементи, што би делувале и макар како дрога, и барем привремено ќе го поттикнува тиа сексуален нагон за жена кај педерите. Слично и кај лезбејките, макар што они не ми сметат толку колку педерите можам да кажам.

Друг лек што би можело да биде, е секој од педерите да биде затворен во некој затвор/болница, каде што секој ден ќе му се дава вијагра и ќе го поседува различен тип на жена што ќе го силува, се дур не си го најде типот на жена што му се допаѓа ваљда. Реков вијагра, пошто чим не може да го запале жена, нема да може да добие ерекција педерот кој што ќе се лекува. Воа иде со мала опасност на тоа да ногу стрејт се изјаснуват како геј поради бенефитите што ги нуде ваа опција за стрејт луѓето.

Стварно не можам да замислам како на некој што е педер, ако му дојде некоа Колумбијка истегана јака, како може да не се напале и да не добие желба за да а ебе, како прво тешко ми е да замислам дека они не чуствуват сексуален нагон кон жена.

Ептен ми е мило шо не се горливи темиве како што очекуваја некој. Дури и на мене ми беше досадно да склопам 2 поста
Автоматски споено мислење:

Факт е дека е болест... под дејство на еврејските владари се тргна како болест
Класика ционистичка игра со цел дегенарација на најголемите непријатели на евреите - христијаните и белата раса и секако за уништување на нивните семејства и заедници. Сосема случајно зад нормализирањето и пропагирањето на ова се евреи, како и зад сите други гнасотилаци.
Светот по короната, стариот систем се руши и се воспоставува.
Веќе милиони белци изгинаа во војната во Украина, по следната или уште една ако не е доволна со Европа и белата раса ќе биде готово, ќе останат црнците, арапите, слугите на ционистите и пешљаците и другите изроди. И новата измешана раса секако, со деца генерации од црнци татковци и бели мајки.
Каква салата од зборови.
Евреите се криви дека јас чистокрвен Македонец сум роден Хомо од два здрави стрејт родители. Преполн си параноја.

Последно уредено:
Ти си роден како машко од два родители, маж и жена
Ти не си хомо, ти си болен

Сексуалната ориентација е биолошка особина и ниеден Фројд не им помага на тие што делат правда овде и само ве подржуваат

Ако нешто те теши, јас нив ги сметам за поболни од тебе

Дечки мислам дека дискусиите треба да бидат малку поразлични. Ако до сега сме збореле за хомосексуалци, пожелно е следниот што ќе пише контроверзно мислење да не биде за хомосексуалци. Не знам што ќе кажат @Io Sono Interista и најдобриот модератор @Zlatikevichius . Зошто малку е монотоно тоа па тоа да го збориме.

Инаку сакам да ја пофалам темата за тоа колку го размрда форумот и форумџиите воопшто.

Што се однесува до новото контроверзно мислење имам да дадам црн бумбар затоа што хомосексуалноста не е класифицирана како болест и не треба да биде медицински третирана. На 17 мај 1990 годима СЗО и официјално ја отстрани од листата на болести, така што кога би се враќале со ставови и размислувања децении наназад тоа би значело само дека се уназадуваме и ништо повеќе. Обидите за лекување што се спроведувле порано се покажале како целосно неуспешни и штетни.

Така што, јас мислам дека ние треба да се фокусираме на унапредување на општеството и лекување на предрасудите кои не прават слепи за вистинската вредност на луѓето околу нас, а не да бараме лек за нешто што не е болест.

Гласам за НЕ.

Првенствено за тие во поблага форма да биде со посета на психијатри и стручни лица од таа област, а секако и доколку треба нека има хормонски терапии, апчиња, ватева.
Можеби тогаш конечно ќе престанете да се влажнете на голи мажи во UFC во сред ноќ и ќе ви го средат хормоналниот дисбаланс кој ве прави хистерични како во циклус оти Џамал бил или не во офсајд, после 4 часа гледање во мажи секој ден. Ако паметњаковичите измислат апче наречено ватева, и јас се согласувам да се препишува на секој маж со хомо па и хетеро проблем кој не може сексуално да перформира со жени, поради често плакнење очи по мажи. Некој треба да напише контроверзно мислење за тоа.

Треба да се темите различни.
Така беше и за Бугарите. Сеа и оваа е слична на прошлата. Подосадно е ако се става тема колку да се продолжи муабетот. Треба да бидеме креативни.
Сигурно не е само тоа проблем и муабет овде, имаме многу друго за решавање исто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom