Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ја прееска земав калифорниска пастрмка, сега само што завршив со саламурење, спремни се бабушите утре дрско да влезат во рерна.
Messenger_creation_169F108D-75E7-4309-8235-029F4B7E4F1E.jpeg
Иначе и јас ги обожавам Бадник и Божиќ, најубавите празници и најубавиот период од годината, башка оваа година за прв пат ќе кршиме лепче и за трет член на семејството, па празникот ќе биде уште попосебен.

Ние не ставаме у принцип. Ама мислев се става, бабс ми ставаше.
Јас лично јадам лосос и лаврак. А некако не ми одат за овој празник. Јас утре ќе се давам во грав, посни сарми, леб, костени.

Ние не ставаме у принцип. Ама мислев се става, бабс ми ставаше.
Јас лично јадам лосос и лаврак. А некако не ми одат за овој празник. Јас утре ќе се давам во грав, посни сарми, леб, костени.
Не ти оди зашто 90% трпезите ги сликаат со ослич па останато некако не ти е природно

Не ти оди зашто 90% трпезите ги сликаат со ослич па останато некако не ти е природно
Мене ми е прашање на комбоз
Мајка ми предложи ослич за утре. Они нека си јадат.
Лосос, лаврак мл идат со компир и марула, краставица.
Утре сакам грав со топол леб, кисела зелка домашна, домашна туршија, феферонки, ајварче. Лосос со грав не би јадела, не знам.
Ослич не ми се допаѓа. Пастрмка може ама дур се прави ми мириска.
Нека си јаде кој како си сака :)

Не јадам риба, не јадам ни грав, посна сарма не ми е убава (зелката секако ја исфрлам)

Често знам да уфрлам и нешто мрсно за Бадник :toe:
тоа е твоја желба никој никому со сила неможе да го натера што да постави на трпезата и да јаде ,но ако се држиме до традицијата вечерва е посна трпеза

Не ме сфаќајте грешно, не прашувам од злоба као да речам, само ме занима. Што беше фората со журката вчера на Водно? За пеење ете си имаме поворки. Следно журки по кафичи со флаши?
Па не е таков роденден во прашање..

Не ме сфаќајте грешно, не прашувам од злоба као да речам, само ме занима. Што беше фората со журката вчера на Водно? За пеење ете си имаме поворки. Следно журки по кафичи со флаши?
Па не е таков роденден во прашање..
Според мене еволуира традицијата, веќе и слави се слават по кафичи и кафани ко родендени. Коа бевме деца немаше теорија дома да не се прослави детски роденден, а сеа се масовно по игротеки. Колку е редно не знам, но на луѓето им е практично, а мислам дека и старите традиции некогаш биле практични па станале традиции.
Ете лично доживеав и во шопска салата да не се става кромид на многу места зашто многу луѓе не сакале кромид, дали ми се свиѓа таа тенденција, не, но дали ја прифаќам, да, it's a brave new world out there...

Според мене еволуира традицијата, веќе и слави се слават по кафичи и кафани ко родендени. Коа бевме деца немаше теорија дома да не се прослави детски роденден, а сеа се масовно по игротеки. Колку е редно не знам, но на луѓето им е практично, а мислам дека и старите традиции некогаш биле практични па станале традиции.
Ете лично доживеав и во шопска салата да не се става кромид на многу места зашто многу луѓе не сакале кромид, дали ми се свиѓа таа тенденција, не, но дали ја прифаќам, да, it's a brave new world out there...
За прослави на родендени по игротеки јас сум за , детето има голем број на другарчиња мал стан неможноста сите деца да бидат угостени незнам зашто тоа би ти пречело ,во денешно време во игротеките има вработени аниматори кои се грижат во тие 2-3 часа децата да бидат анимирани ,исто така и за мекици и други прослави кога сите кубурат со простор а сакаш да им се посвети внимание на сите посетени и сл.
Ете јас не јадам кромид и што е толку чудно да нема кромид во шопската затоа има опција порачај си две шопски салати и сите задоволни

Шишево е купено со ракија (ракија Podrum Pevac) е сега шишето е убава форма ама има некој ситем вентил во него и не знам како би можело да се полни повторно шишево? Пробав да полнам вода од чешма полни споро зошто тој вентилот од страна има мали дупчиња но пример да полнам пак во него ракија пола ќе биде истурена надвор.

Забавава беше по повод Божиќ:) затоа реков не е таков роденден.
Божиќ си е за дома и Бадник. Не за забави.

Дека е попрактично е, ама исто така е и поголем финансиски товар.

Шишево е купено со ракија (ракија Podrum Pevac) е сега шишето е убава форма ама има некој ситем вентил во него и не знам како би можело да се полни повторно шишево? Пробав да полнам вода од чешма полни споро зошто тој вентилот од страна има мали дупчиња но пример да полнам пак во него ракија пола ќе биде истурена надвор.
Малку посилно притисни со нож во тие страничните процепи, ќе се скрши лесно пластиката, извади, фрли...и понатаму ќе си го користиш ко нормално шише.

Малку посилно притисни со нож во тие страничните процепи, ќе се скрши лесно пластиката, извади, фрли...и понатаму ќе си го користиш ко нормално шише.
Да не се скрши и шишето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom