Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Второ планетата земја нема никакво фајде од нив. Што придонес има некоја држава од тоа што ти цел живот ќе ти помине без цел. Ќе се пердачиш со партнерот, ни деца ни ништо нема да си направите. Твојот живот фактички завршил уште кога си се родил. Без целен, а ќе живееш на товар на државата.
Uf druze, ela na temata za demografija. Mislam imas mnogu golem red za u logorot. Pa pola forum kje ne spakuvas.

Inaku vajda gi primetuvas/znaes samo tie sto se takvi.

Триста термини се измислија за да се нормализира нивната ментална пореметеност. Која е функцијата на тоа створење драг квин, па уште ако не е педер уште полошо е.
Сите овие накази, од педеришта, вакви мажи кои се преправаат жени и овбратно, до они кои се идентификуваат како кучки, мачки, дрва, камења, небинарни, курбинарни, децимални, се тоа е за палење на клада.
Се сеќаваш на времето на серијата и театарската претстава од Драмски, „Женски оркестар“ кај нас? Гоце Тодоровски, Ванчо Петрушевски, Димче Мешкоски, Благоја Чоревски и Ѓокица Лукаревски - сите беа облечени вака. Еве ти, да ти освежам меморија:

1767875124995.png

Сето ненормални, ментално пореметени, сега уште измислуваат глупости. :pos:

P.S. Претставата е од пред повеќе од 40 години. ;)

Vo posledno vreme raspolozen sum nesto za dopolnitelni prava pa taka ne gledam i ovie so zgresena seksualna orientacija zosto bi bile izostaveni, taka da ke glasam protiv za kriminalizacija na pederite, i ne samo tie, da se dekriminaliziraat i site nivni bratcinja i sestricinja , prvi bracedi i site pobliski rodnini so zgresena seksualna orientacija. Bi odel i podaleku ( ova podetalno e objasneto vo temata za pederite ), bi im dodelil i eksta prava sto normalnoto naselenie gi nema, kako besplatni medikamenti povrzani so nivnata nenormalnost, besplatni pregledi kaj specijalisti za venericni bolesti,psiholozi, psihijatri i ete neka bega nesto, neka ne plakjaat patarini i parking. Uslovot e samo kako i site lica so psihofizicka poprecenost, nivnata poprecenost da ja konstatira komisija i da im se dodeli karticka ili dokument( mozi i vo licnata karta da se vnesi) koj celo vreme moraat da go nosat so sebe kako dokaz deka se psihofizicki popreceni. Ova sekako da ne bidi zadolzitelno, se na dobrovolna baza. Ako si se cuvstvuvaat normalni kako i site drugi, ke gi imaat istite prava i obvrski kako i site drugi.

Знаете иначе дека поради страв вака од осуди, има латентни педери, праат фамилии со жени, не знам како, праат деца, тоа за пред народ. А се плескаат со мажи. Да ме вара со маж, никад више нема детето/децата да ги види. Ама никад. Да ми ги земе некој годините, младоста, телото за да се крие од светот не доаѓа у предвид. И ја да бев лезбејка, немаше да бидам со маж.
Така да некогаш и друг го јаде ради притисокот од општеството.

бреј што се не прочитав...
Децата и младите се индоктринираат најмногу и највеќе токму о таа технологија и контентот кој го конзумираат многу повеќе од што се на улица во денешно време. Simple as that, таму е најголемата опасност.
Јасно ни е за сите цртани, анимирани серии и тн на големите woke куќи, особено последнава декада.
Играчките, книгите, сликовниците што ги гледам кога идам да купам нешто за ќерка ми. Има и таму некои си микро микро пропагандички од разен вид и облик.
Така да, мислам, за Македонија, таму е најголемата закана, од пропаганда аспектот. За разлика од запад каде тоа е ептен отидено би рекол. Таму има протести, има такви пабови/ресторани/барови, има отворено држење за раце, има такви ствари по улиците 100000х повеќе отколку кај нас. Имаат паради, протести, собири, евенти, очигледно свој аудиториум и свои платформи, медиумски и тн ... Таму веќе имаат пуштено корен одамна и во физичкиот свет, како да кажам.

Плус, кога збориме за права на овакви маргинализирани заедници. Ај што кај нас е малце конзервативна средина, него и како општество имаме многу по-озбилни трауми и проблеми да решаваме па тек тогаш да дојде на ред прашањето на ЛГБТ.
Овде, за најзагаден воздух во свет едвај 200 луѓе искачаат... немаме ние култура таква на протести глупости, додека таму каде што сега е легално има цела историја во поглед на овој феномен, со протести, жртви, индоктринација, цел brainwashing процес со декади и тн...

@Darling гласај ДА, и обели го образот на женскиот род!!!
Жена ќе те заебе кога најмалку очекуваш. Tale as old as time. Еве што вашиот женски конзервативен идол мисли за односите помеѓу еден маж и жена:

Жената Господ ја создал за да му служи на мажот, да му готви чисти чува деца и сексуално го задоволи.
Доколку се држи жената до ова божјо правило мажот ќе ја гледа чува храни заштитува и ќе и овозможи сигурен и убав живот.
Поентата е за една врска да биде успешна потребно е жената да има партнер што го почитува. А не само мажот имал вакви барања онакви, свашта.
Јас на пример мислам дека секој возрасен човек штом има сексуални нагони се објектифизира и сам себеси, и патем мислам дека е многу нормално тоа.
Она е конзервативна кога и одговара, кога не, e рамноправен girl boss, традиционалните вредности се “вакви, онакви свашта барања” и било океј девојките да се рекламираат. Повели @Scirea, пронајди нешто што не чини во постот на …….. штом има потреба од реакција, пред да си го сретнеш идолот на тиндер.

#girlboss

Жена ќе те заебе кога најмалку очекуваш. Tale as old as time. Еве што вашиот женски конзервативен идол мисли за односите помеѓу еден маж и жена:

Она е конзервативна кога и одговара, кога не, e рамноправен girl boss, традиционалните вредности се “вакви, онакви свашта барања” и било океј девојките да се рекламираат. Повели @Scirea, пронајди нешто што не чини во постот на …….. штом има потреба од реакција, пред да си го сретнеш идолот на тиндер.

#girlboss
Што е тука предмет на конфузија?

Uf druze, ela na temata za demografija. Mislam imas mnogu golem red za u logorot. Pa pola forum kje ne spakuvas.

Inaku vajda gi primetuvas/znaes samo tie sto se takvi.
Бев во темата претходната недела, се крена востание за даноците. Им ги ускратив правата на снегулките.

Што знам, нејќе да се само тие што ги знам такви. Од генериците што се 2000+ ги има многу вакви изопачени умови. Може цела генерација ми се такви, ама овие лџбт апла се.

Иначе кај нас во Македонија многу изникнаа вакви кај новите генерации. Кај што работам може се едно 10% и само се себе се дружат, не дека некој им кажал нешто или им прирекол. Туку само меѓусебе може да се разберат, кога се со нормални луѓе се губат.

Чиста среќа што се малце отидени во главата па брзо добиваат откази иначе ќе не навасаа како што тргнале. Пред некој месец еден се појави по папучи на работа, смета доби отказ.

За полови операции можеби.
Да де. Ама и Сигмунд Фројд бил исто така Евреин. Селман Ваксман открил стрептомицин, лек за туберкулоза.

Израелските лекари што дојдоа да помагаат по пожарите во Кочани исто така не се случајни. Имаат солидна медицина и треба да им се признае.

Back
На врв Bottom