Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 9 - @FORZA ACM : Хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија)

Дали хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија?

• Да

• Не

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Dobro nie sto imame Bugarski ke bideme protiv a partiskite paraziti kako slicniov pogore ke bidat za deportacii, pa vie kako forum treba licnostite sto sirat politika i razdor pomegi nas, niv treba da gi deportirate po sto sekogas od niv doagaat naj crnite raboti na ovoj forum, ili vas vi odgovara posto tie se nadareni za debati, da se diskutira samo od partiska agenda temi. Pa ovie so Bugarski mu davat na reply na covek sto e podole od sekoj sloj na opstestvoto....
ОК.

Ај друго прашање: ти како се декларираш? Што си по националност?

Добро зошто не знаете да читате? Колку години имаш нафукано, а прво пишуваш на латиница, второ - не знаеш да читаш. Никој не рече да ги депортираат тие со бугарски пасош. Никој, никаде! Депортацијата ќе биде за оние личности кои е факт дека се странски шпиони кај нас: кажуваат дека се Бугари, шират пропаганда на друга држава кај нас, се мешаат во внатрешните работи, отвораат медиуми кои исклучиво објавуваат содржини кои се случуваат во Бугарија, и сл.
Автоматски споено мислење:

Зошто Бугарија не јаде ембарго за непочитување на човековите права таму?
i kontroverznoto mislenje ti e shto, ANB da si ja vrshi rabotata koja i e obvrska?

clap clap.

zatoa shto Bugarija ima vlijanie, vo pozicija na mokj e i politicki, i geopoliticki, i voeno, i sekako, moze da pravi sto saka, ti ne mozes.

so ke i napravis na Bugarija za nepochituvanje na makedonskoto malcinstvo, ke i udris embargo od koe ti ke nastradash, ke i pretish so vojna so artilerija od tursko vreme, shto?

nishto ne ja sprechuva drzhavava da vrbuva bugari tamu, da instalira na rakovodni pozicii shpiuni, da pravi i finansira gerila akcii, da infiltrira shpiuni vo politichkiot zhivot i slichno.

40+ imate i ti i vlade, ne mozete da predvidite posledici unapred, nitu pak da ste svesni za toa kaj e Makedonija vo geopolitikata.

ОК.

Ај друго прашање: ти како се декларираш? Што си по националност?
Makedonec sto poradi ekonomski pricini izvadil Bugarski, posto mojata drzava ako ne si partiski clen ke treba da prosis za da prezivees, posto kako paraziti kako ovie 2-3 na forumot mora da se iselam, a tuka se vo glavna uloga, kako oni da se uciteli a nie ucenici, jas da sum glaven bi gi baniral zasekogas...treba jas tema od covek so IQ0 da debatiram... pa ti da dades tema ajde vo red ti si sovesen i pametrn covek a ne toj sto ja dal... ne vregam nikoj samo pravam komparacija, dozvoluvate od covek sto nema kvalifikacii da mu solam pamet za negova tema sto ide od stab

Јас сум ЗА да биде санкциониран секој што шири и најмала бугарска пропаганда. Затварање на клубови или што и да имаат, портали итн.

А за санкции против тие што имаме бг пасоши може, ама единствено ако се санкционираат и другите двојни државјанства во Македонија. Без дволични релативизирања само, оти темата сакал нејќел оди во друг правец, сивата зона е преголема по тоа прашање.

Па сеа, тие што јас ги знам, знам дека се платени од таа земја на која што мислам. Конкретно од партијата на Каракачанов. За другите не знам, може и да се двојни агенти.
Дотичниот што го спомена 80тите години има студирано во Скопје...мислиш дека само студент бил тука?

А за санкции против тие што имаме бг пасоши може, ама единствено ако се санкционираат и другите двојни државјанства во Македонија.
Не може да се санкционира ако некој има двојно државјанство ради раѓање во друга држава, ради семејни причини, ради брак и сл. Тоа нема ист политички ефект ниту ризик.

Не може да се санкционира ако некој има двојно државјанство ради раѓање во друга држава, ради семејни причини, ради брак и сл. Тоа нема ист политички ефект ниту ризик.

Зборев конкретно за белите капи наметнати на сила овде.

се мешаат во внатрешните работи, отвораат медиуми кои исклучиво објавуваат содржини кои се случуваат во Бугарија, и сл.
Злате ја гледам проблем во твоето мислење, еве да речеме ти и владе успешно сте ги разбудиле националните чувства и припадност кај мене и сте ме убедиле дека овие наши шо земале бг пасош се предавници тогаш во оваа хајка и лов на вештерки ја би барал отчет и од тебе и од Ио соно дека сте колаборатори оти сте супермодератори на форум-медиум - кој помага да се врши предавството преку темата за бугарски пасоши каде се делагт информации и со тоа координира оваа срамна постапка пред ваши очи. Не мислиш дека шириш демагогија? Некој поекстремен би рекол дека и ти треба да одговараш можеби со предлогот на владе, и твојте деца да учат Бугарски?

Правите апстрактни муабети за работи кои никогаш нема да се спроведат но немате акција да го промените тоа што ви е во дворот. Доколку не сте способни да ја затворите таа тема не мислиш дека треба да си дадете оставка од морални причини?

Не, ете, за егзистенција ги вадат пасошите, инаку нема да можат леб да јадат. 10 години за да се средат.
Треба да сфатиш дека има такви кои би го фрлиле бугарскиот ако се потсредат работите и се истреби криминалот...
Затоа тој закон е ризичен, има доста работи кои треба да се завршат пред тоа

Неможе во држава што труе од криминал за поштеност да се збори, дали ме сфаќаш што сакам да ти кажам?

Кажи ми зошто сеуште постои темата за бугарско државјанство на форумов?
Од тоа поконтроверзно амин

......... Ne mozat da glasaat i da sakaat, osven za lokalni i toa tamu so nekoj uslov,......
Не е вистина.
Странците кои стекнале бугарско државјанство преку натурализација имаат исти права на глас како и граѓаните по раѓање.
По добивањето на бугарско државјанство, лицето се смета за бугарски државјанин и има право да гласа на сите видови избори во земјата:
Парламентарни избори (за Народното собрание).
Претседателски избори.
Локални избори (за градоначалници и општински советници).
Избори за Европскиот парламент (доколку има право на престој).
Национални и локални референдуми.
За да гласа, натурализираниот граѓанин мора да има важечка бугарска лична карта или пасош,да има навршени 18 години на денот на изборите,да не отслужува затворска казна,да не е ставен во целосна или делумна неспособност.

Зарем мислите дека работите во Македонија се толку едноставни? Знаеш ли дека Македонија е double-agent рај? Ти оние што ги гледаш што сеат пропаганда не работат за корист на таа земја ти што мислиш.
Ти би знаел, зар не.

Makedonec sto poradi ekonomski pricini izvadil Bugarski, posto mojata drzava ako ne si partiski clen ke treba da prosis za da prezivees, posto kako paraziti kako ovie 2-3 na forumot mora da se iselam, a tuka se vo glavna uloga, kako oni da se uciteli a nie ucenici, jas da sum glaven bi gi baniral zasekogas...treba jas tema od covek so IQ0 da debatiram... pa ti da dades tema ajde vo red ti si sovesen i pametrn covek a ne toj sto ja dal... ne vregam nikoj samo pravam komparacija, dozvoluvate od covek sto nema kvalifikacii da mu solam pamet za negova tema sto ide od stab
Пред колку време го имаш извадено бугарскиот пасош и за што ти требаше (за која држава)?

Јас сум ЗА да биде санкциониран секој што шири и најмала бугарска пропаганда.
Треба да се дефинира што е тоа "бугарска пропаганда". Дали и несогласувањето со нашите историчари, околу поединечни историски фигури, е ширење на бугарска пропаганда?

Еве општо прашање, утре има реална шанса да стекнам двојно државјанство (не бугарско), во која смисла треба да бидам санкциониран?

Злате ја гледам проблем во твоето мислење, еве да речеме ти и владе успешно сте ги разбудиле националните чувства и припадност кај мене и сте ме убедиле дека овие наши шо земале бг пасош се предавници тогаш во оваа хајка и лов на вештерки ја би барал отчет и од тебе и од Ио соно дека сте колаборатори оти сте супермодератори на форум-медиум - кој помага да се врши предавството преку темата за бугарски пасоши каде се делагт информации и со тоа координира оваа срамна постапка пред ваши очи. Не мислиш дека шириш демагогија? Некој поекстремен би рекол дека и ти треба да одговараш можеби со предлогот на владе, и твојте деца да учат Бугарски?

Правите апстрактни муабети за работи кои никогаш нема да се спроведат но немате акција да го промените тоа што ви е во дворот. Доколку не сте способни да ја затворите таа тема не мислиш дека треба да си дадете оставка од морални причини?
Потполно си во право, и јас го мислам истото за таа тема. Но имај на ум дека ние сме само модератори, не сопственици на форумот или администрација. Едноставно некои работи не се во наши раце. Има црвена линија одредена од администрацијата која не смееме да ја преминеме и кога сме станале модератори сме го прифатиле местото знаејќи дека некои нешта не се во наш дофат. Имавме случај претходно таков каде еден Адам го скина забранетото јаболко и сите сме свесни како тоа заврши.

Така што, јас тука се оградувам од таа тема и не, не сметам дека треба да се повлечам од морални причини затоа што таа тема не е во мој дофат. Јас и да ја избришам, темата ќе биде вратена а јас отстранет од позицијата.

Треба да се дефинира што е тоа "бугарска пропаганда". Дали и несогласувањето со нашите историчари, околу поединечни историски фигури, е ширење на бугарска пропаганда?

Еве општо прашање, утре има реална шанса да стекнам двојно државјанство (не бугарско), во која смисла треба да бидам санкциониран?
da te pratat na kosovo!!11

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom