Баш и овие јас што ги знам се од Прилеп. Си имаат свои портали, медиуми, чуда, и трујат со бугарска политика. На сред Македонија пренесуваат вести на која нога станал Борисов и дали прднал Радев.
Баш и овие јас што ги знам се од Прилеп. Си имаат свои портали, медиуми, чуда, и трујат со бугарска политика. На сред Македонија пренесуваат вести на која нога станал Борисов и дали прднал Радев.
Депортацијата на луѓе у 21 век не завршува добро, таква власт нема ни 5 дена да опстои ќе биде киднапирана у некој голф 3 уместо авиони како Америте што прават.
И со ова не се согласувам. Баш пред некој ден Словенија, членка на ЕУ, го прогласи Нетанјаху за persona non grata. Истиот да беше на нејзина територија ќе беше депортиран од државата. Не беше, вака нема да може да влезе. Исто ќе биде и кај нас, само со повеќе луѓе.
od eden nonsens vo drug nonsens, edniov ke voveduval zadolzitelen bugarski jazik vo ucilista za deca cii sto roditeli imaat bugarski pasos (a decata moze da nemaat), drugiot ke gi proglasuval persona non grata i ke gi deportiral, cekam sledniot koj sto ke bide nominiran da se pojavi so ideja na javno strelanje na plostad na site sto imaat bugarski pasosi.
prvenstveno, koj ima bugarski pasos nema nikad da doznaete zatoa sto ne se javno dostapni informacii, nitu pak Bugarija nekogas ke gi dade tie informacii koga ke razberat deka ovaa drzava ima takvi idei sprema lugje koi imaat nejzin pasos.
edinstven nacin da doznae drzavata e dokolku poedinecot sam, pri prijava za rabota vo drzavna institucija ili na oficijalni dokumenti potvrdi deka ima bugarski pasos, nesto sto nema da go napravi znaejki kakvi se reperkusiite.
od druga strana ke jades embargo, Makedonija ima uvoz na bugarski energensi i drugi proizvodi vo vrednost nad 500 milioni €, sto ke rezultira vo poskapi energensi i ostanati raboti.
posle toa, neselektivna deportacija na site koi imaat bugarski pasos znaci deka Bugarija ima bukvalno pricina na objavuvanje na vojna na ovaa drzava so cel da gi zastiti tie lugje od diskriminacija, sto znaci deka bi postoela sansa za prva vojna pomegju dve NATO clenki, nesto sto nikoj vo NATO nema da dozvoli, sto samo ke rezultira vo jadenje embargo od cela EU, pogotovo clenkite koi se i vo NATO, zavrsuvanje na statusot na zemja-kandidatka na drzavava i totalen ekonomski i sekakov kolaps na drzavava.
ima i sansa da bides isfrlen od NATO zatoa sto nemas izlez na more, nesto sto Bugarija ja pravi daleku pobitna od Makedonija, pa vo slucaj NATO da mora da bira pomegju dvete drzavi, ke ja odbere Bugarija poradi daleku pogolema voena mokj i geolokacija.
pri eventualna vojna, ke bideme osvoeni za 5 saati, so 5 drona i edna mehanizirana divizija.
i op, so vakvi glupi mislenja ke se vrati drzavava vekovi nanazad i nema da postoi.
za brkanje na bugarski spioni se slozuvam, toa e rabota na ANB ovde koja odamna e kompromitirana, znaci, za identifikuvanje, lociranje i brkanje na bugarski shpiuni se slozhuvam.
... ,,ако" е збор што може да биде и како ,,што ако нема", така да АКО ИМА нека учи и тој и децата бугарски јазик, ама АКО НЕМА да одговараш за ширење невистини и кривично за клевета на премиер на државата Македонија!
Da da, to mi e rabota.
A i kako da ti kazam, poarno partiski aktivist ( ko ti so bese do skoro ), otkolku predavnik
Ako stvarno si se cuvstvuvas za bugar, togas izvini, sekoj ima pravo da si se izjasnuva onaka kako sto saka, makar toa bilo i bugar.
Поарно бг пасош отколку секојдневно да се гушам од диптроутот шо ти го прават.
Јас јавно го критикувам секој политички полтрон или политичар без разлика опозиција/власт. Ти мора да наведнеш глава и да чекаш инструкции што да пишуваш дури и на анонимен форум.
Како Муцунски вчера, и Милошовски, и Филипче. Само шо разликата е што они се милионери, ти работиш за ситни пари.
Предавник? Погледни каква профилна имаш. Најверојатно и двете ти се закачени на тераса во знак на соживот. Ајде сега копирај го постот и прати у штаб да ти подготват реплика, или па тебе те ставиле дежурен денес и ти си задолжен за тоа додека они ги плескат швалерките на продолжен викенд?
Добро зошто не знаете да читате? Колку години имаш нафукано, а прво пишуваш на латиница, второ - не знаеш да читаш. Никој не рече да ги депортираат тие со бугарски пасош. Никој, никаде! Депортацијата ќе биде за оние личности кои е факт дека се странски шпиони кај нас: кажуваат дека се Бугари, шират пропаганда на друга држава кај нас, се мешаат во внатрешните работи, отвораат медиуми кои исклучиво објавуваат содржини кои се случуваат во Бугарија, и сл.
od druga strana ke jades embargo, Makedonija ima uvoz na bugarski energensi i drugi proizvodi vo vrednost nad 500 milioni €, sto ke rezultira vo poskapi energensi i ostanati raboti.
Добро зошто не знаете да читате? Колку години имаш нафукано, а прво пишуваш на латиница, второ - не знаеш да читаш. Никој не рече да ги депортираат тие со бугарски пасош. Никој, никаде! Депортацијата ќе биде за оние личности кои е факт дека се странски шпиони кај нас: кажуваат дека се Бугари, шират пропаганда на друга држава кај нас, се мешаат во внатрешните работи, отвораат медиуми кои исклучиво објавуваат содржини кои се случуваат во Бугарија, и сл.
Автоматски споено мислење:
Зошто Бугарија не јаде ембарго за непочитување на човековите права таму?
Zasto na Albancite ne im odite kontra so deportacii, ja ne sum videl Bugarsko zname na sred grad, kako Tetovo na primer. Imate milion steti poveke od Kosovo i Brakjata nego Bugarite
Од сам почеток, буквално сите контроверзни мислења во темава, реалистично, невозможно е да се применат. Ниту едно мислење од темава не може практично да се оствари и кога би имало разбирање и добра воља. Или би било премногу неисплатливо, или надвор од законските одредби, или спротивно на основни морални начела....
Zasto na Albancite ne im odite kontra so deportacii, ja ne sum videl Bugarsko zname na sred grad, kako Tetovo na primer. Imate milion steti poveke od Kosovo i Brakjata nego Bugarite
Охххххх, каква вештина за дебатирање поседувате, да ви завидува човек! Поставуваш мислење за Бугарите, они се запнале - Албанците па Албанците. Пеки, ако некогаш дојдеш ти на ред да поставиш мислење, во што се сомневам, стави за Албанците, ќе дебатираме. Вака парва ко пиша за пензионерите во планина, требаше да му одговориш - ама зошто кучињата не ги носите на море. Вот кога збореше дека загадувањето не било до тој степен важно како што го правиме, требаше да му одговориш: ама за празнициве не треба да се јаде многу сарма или месо. А за тоа дека сите кои гледаат спорт се латентни педери, требаше да му пишеш: ако гледаш многу филмови ќе ти се расипат очите од гледање филмови.
За вакви ментални егзибиции ко твоиве многу одговара оној американскиот виц кој обожавам да го кажам во ваков контекст: оди човек во аптека и и вика на продавачката „имате ли бурек?“. Таа му одговара: „не ама имаме тетратка со коцки“, а тој и враќа: „нема везе, со точакот сум“.
Зошто Бугарија не јаде ембарго за непочитување на човековите права таму?
Зарем мислите дека работите во Македонија се толку едноставни? Знаеш ли дека Македонија е double-agent рај? Ти оние што ги гледаш што сеат пропаганда не работат за корист на таа земја ти што мислиш.
Зарем мислите дека работите во Македонија се толку едноставни? Знаеш ли дека Македонија е double-agent рај? Ти оние што ги гледаш што сеат пропаганда не работат за корист на таа земја ти што мислиш.
Па сеа, тие што јас ги знам, знам дека се платени од таа земја на која што мислам. Конкретно од партијата на Каракачанов. За другите не знам, може и да се двојни агенти.
Охххххх, каква вештина за дебатирање поседувате, да ви завидува човек! Поставуваш мислење за Бугарите, они се запнале - Албанците па Албанците. Пеки, ако некогаш дојдеш ти на ред да поставиш мислење, во што се сомневам, стави за Албанците, ќе дебатираме. Вака парва ко пиша за пензионерите во планина, требаше да му одговориш - ама зошто кучињата не ги носите на море. Вот кога збореше дека загадувањето не било до тој степен важно како што го правиме, требаше да му одговориш: ама за празнициве не треба да се јаде многу сарма или месо. А за тоа дека сите кои гледаат спорт се латентни педери, требаше да му пишеш: ако гледаш многу филмови ќе ти се расипат очите од гледање филмови.
За вакви ментални егзибиции ко твоиве многу одговара оној американскиот виц кој обожавам да го кажам во ваков контекст: оди човек во аптека и и вика на продавачката „имате ли бурек?“. Таа му одговара: „не ама имаме тетратка со коцки“, а тој и враќа: „нема везе, со точакот сум“.
Објаснив погоре - да се декларираа за Бугари тие со бугарски пасош, во државава ќе имавме 250 000 Бугари, а не едвај 4 000.
Dobro nie sto imame Bugarski ke bideme protiv a partiskite paraziti kako slicniov pogore ke bidat za deportacii, pa vie kako forum treba licnostite sto sirat politika i razdor pomegi nas, niv treba da gi deportirate po sto sekogas od niv doagaat naj crnite raboti na ovoj forum, ili vas vi odgovara posto tie se nadareni za debati, da se diskutira samo od partiska agenda temi. Pa ovie so Bugarski mu davat na reply na covek sto e podole od sekoj sloj na opstestvoto....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.