Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 29: @Vartolu - )

?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Da, decata na site koi se steknaa so bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni.
Kade vi se vide deka napraviv isklucok?

Па нејќеше да одговориш директно.

Нема врска тоа корени морени, чим има пасош нека учи бе. Плус на Мице баџанакот е од Струмица, пола јазик го знае веќе. :icon_lol:

I sega so prajme, jas vi doobjasniv toa sto navodno ne vi bese jasno.
Vie kako stoite so predlogot, ima nekoj izmeni ili uste si sedite na prvobitnite stavovi.

I sega so prajme, jas vi doobjasniv toa sto navodno ne vi bese jasno.
Vie kako stoite so predlogot, ima nekoj izmeni ili uste si sedite na prvobitnite stavovi.

Има измени, ти си иницијатор па дај предлог на некоја утринска емисија или достави барање до надлежни институции.

Јас чекам букварот да ми стигне дома.

Па нејќеше да одговориш директно.

Нема врска тоа корени морени, чим има пасош нека учи бе. Плус на Мице баџанакот е од Струмица, пола јазик го знае веќе. :icon_lol:
Ne gledav potreba posto nikade ne napraviv selekcija, niti isklucok. Ete tebe te smetam malce popameten od ovie. Kako dojde do takov zaklucok deka napraviv isklucok ili selekcija.
Автоматски споено мислење:

kazi mi dali toa ke vazi i za onie koi bile aplikanti samo i za onie sto imaat firmi vo Bugarija so multimilionski sumlivi prihodi?
Pooo otok :facepalm:
Ne ti kazvam, sfati si sam.

Има измени, ти си иницијатор па дај предлог на некоја утринска емисија или достави барање до надлежни институции.

Јас чекам букварот да ми стигне дома.
Nema potreba za tebe, tebe bugarskiot poblizok ti e od literaturen makedonski ;)

Последно уредено од модератор:
На владе ќе му пуштиме музика како на Оскарите за да ги истераат од сцена. За сите има одговори сега кога се префрли муабетот вмро, му оди тоа, мене ми викаше немал одговор на сѐ, ако се сакало ќе се смислело, он само идеја, други нека мислеле што како… кај е сега @Stefan-kobe да праша дали и други мислат дека владе не е тепан? Најверојатно спрема cv некаде, ќе мења, мн е увреѓен.

На владе ќе му пуштиме музика како на Оскарите за да ги истераат од сцена. За сите има одговори сега кога се префрли муабетот вмро, му оди тоа, мене ми викаше немал одговор на сѐ, ако се сакало ќе се смислело, он само идеја, други нека мислеле што како… кај е сега @Stefan-kobe да праша дали и други мислат дека владе не е тепан? Најверојатно спрема cv некаде, ќе мења, мн е увреѓен.
Владе е прашуван за соодветни теми дали е тепан, за оваа конкретно не треба да биде тепан. :D

Не, најозбилно, јас за предлогот на Владе ништо не искоментирав, не ни имам некое мислење, повеќе зборев околу бугарските пасоши и нашите сограѓани корисници на истите.

Иначе треба и Владе да е тепан за многу теми ама за тоа во некоја наредна прилика. :D Мада јас мислам дека дечкото убаво ги трола сите на форумов и си се подјебава на негов начин.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Кај го чепнавте за Вмаро кај се запустивте. Таа светиња и чистилиште на душата македонска. Ако се лажиме. Турли на бугарски гомна и то големи суџуци во цела таа партија. Ова ќе е последен мој коментар на оваа тема. Се чека друг член и мислење ајмо, кој и да е нека не олабај, не мора да е за политика.

Ете и моето мислење за Вмро го избришав. Да не биде пристрасност. Секој оф ќе се брише. А ја го пишав тоа бидејќи се партија која најдолго владееле у ,,самостојна” Македонија. Нели и името ќе го враќаа? Ќе бевме повторно горди, како тоа со сменето име и Бугари во Устав?
Мене лично не ми е нормално пола владеачка партија да има пасоши од држава пред сѐ која била фашистички окупатор, татарско племе со округли глави и ќелавици, да не зборам што ни вршела денационализација, асимилација, ни дрпнала дел и малтретирала наш народ кој живее таму.
Да речеш дека си Бугарин, Грк, Словенец, Австриец е личен идентитет. Радо ќе бидам сиромашна Македонка него фејк фашиста. Порано силувале наши жени, а мажите ги убивале. Да не умрел некој наш предок, Господ знае кај ќе живеевме сега и јас и вие.
А за Заев и Филипче у Дубаи на апарати сите. А овие што се пишале татари и ќутат на сите вета, океј се…
Море исти се сите лопови.

Последно уредено:
Ете и моето мислење за Вмро го избришав. Да не биде пристрасност. Секој оф ќе се брише. А ја го пишав тоа бидејќи се партија која најдолго владееле у ,,самостојна” Македонија. Нели и името ќе го враќаа? Ќе бевме повторно горди, како тоа со сменето име и Бугари во Устав?
Мене лично не ми е нормално пола владеачка партија да има пасоши од држава пред сѐ која била фашистички окупатор, татарско племе со округли глави и ќелавици, да не зборам што ни вршела денацилнализација, асимилација, ни дрпнала дел и малтретирала наш народ кој живее таму.
Да речеш дека си Бугарин, Грк, Словенец, Австриец е личен идентитет. Радо ќе бидам сиромашна Македонка него фејк фашиста. Порано силувале наши жени, а мажите ги убивале. Да не умрел некој наш предок, Господ знае кај ќе живеевм сега и јас и вие.
А за Заев и Филипче у Дубаи на апарати сите. А овие што се пишале татари и ќутат на сите вета, океј се…
Море исти се сите лопови.
Zosto go brisese, so pistigna so toa ?
Samo te prasav kaj ja vide povrzanosta megju toa i mojot kontraverzen stav. Nemase potreba od brisenje.
Novospoznaenite bugari kako sto vide ne kjutat, ubavo si kazaja deka iako sami dobrovolno pri cista svest i sovest si se nacrtale pred konzulat so dokumentite vrace kade nedvojbeno dokazuvaat deka se bugari, imaat mnogu protiv decata da im ucat na majcin jazik, vo slucajot na bugarski oti navodno ke im se perel mozokot. Niti eden ne rece decata mi se pobitni, ke se otkazam od bugarskoto drzavjanstvo. I toa se sto treba da se znae za niv , talogot na eden narod :toe:
Inaku go predlagam @Zlatikevichius za sleden predlagac na kontraverzno mislenje.
Автоматски споено мислење:

Кај го чепнавте за Вмаро кај се запустивте. Таа светиња и чистилиште на душата македонска. Ако се лажиме. Турли на бугарски гомна и то големи суџуци во цела таа партија. Ова ќе е последен мој коментар на оваа тема. Се чека друг член и мислење ајмо, кој и да е нека не олабај, не мора да е за политика.
Iskreno se nadevam za pederlukot ke predlozi nesto pa da blesnes vo poln sjaj :sneaky:

Денес @мкд владе ќе тагне друг член и веднаш да ви кажам дека откако новиот член ќе постави ново мислење, секој одговор за мислењето на Владе или други предходни мислења ќе биде избришано без дополнителни образложенија. Темава е со таков концепт, дискутираме актуелно мислење, кој сака да дискутира треба да се вклучи во дискусијата на време.

Истото важи за обландирани мислења, нема да ги уредуваме дел по дел, ќе одат право во канта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom