- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 4.132
- Поени од реакции
- 8.519
Дел Бој, јас не сум морална полиција овде. Се што сакам да кажам е дека кога ќе дојди време за Швајцарска Документација, бугарската треба да оди во канта. Не си крив за ништо. Знам како е да се живеј на маргините на едно општество.Точно.
И кој е сега Јуда според тебе, некој грев угнетен ако нема пари да плати обична услуга шо треба државата да му ја гарантира како основно човечко право, па морал да вади пасош, или створот шо е у фотелја и ги распродава сите национални интереси стекнати со вековно крварење?
За да одговорам на прашањето, се разбира дека тој кој распродава национални интереси е бетер од другиот. Ама забораваш дека пола влада има бугарски пасоши. За мене лично Грција е крива за се. Таа ни застана на патот од ЕУ иако, Македонија и Словенија во тоа време добија најубава оценка од ЕУ после распадот на Југославија, пошто само ние 2ве излеговме без воња. Да не застанеше јужниот сосед на нашиот пат, никогаш немаше да дојде до тоа Македонецот да вади бугарски пасош. Ама нема смисла да тумачиме што би било кога би било.
Решението е едно. Кога ќе дојди време за тоа, пасошот треба да оди во канта.