Блам држава

5Ова е супер.

Значи ако вмро имаат докази апсат, ако немаат докази лаат како кучиња?
Има докази колку сакаш за прОЛИВЕР и од ДУИ раководството на МВР, за случајот со кражба на идентитети на луѓе и автомобили, па ништо, уапсија само шалтеруши и минимални казни, а и гЕУ молчеа како ќутуци...судството и Ојо се се уште под чизмата на СДС, може сега со новиот челник на ОЈО нешто малку ќе се смени, ама пак Судството може да го блокира и ОЈО....Уште 2002, кога дојде на власт, СДС бајбокира 4 државни функционери на ДПМНЕ, ама пак Буч Касиди не успеаја ни да го приведат ДПМНЕ, после беше осуден, ама сзмо на Хартија, со Уставна Жалба ја замрзна пресудата и таа застари. Ех министерот за болест Димов имаше 2 пресуди, за незаконски вработувања и за Даночни затајувања, правосилно е осуден, имаше и потерница, беше во бекство 10+ години, еднаш беше уапсен во Варшзва ама блгарскиот змбасздор го ослободи...по шарената револуција се врати, Без никаква ревизија или помилување, едноставно пресудите и потерницата се ФИЈОКИРА....а и Раде Штикла, кој избега во Србија, беше баран со потееница, едноставно се врати и никому ништо...е сега е уапсен, ама за друга работа...Аце Боцевски, рекетар на СДС, по 30 години б3кство е отк4иен во Грција, ама МУВА НЕ ГО ЛАЗЕ...башка и порано, по бекството, бил снимен од камери како си вади пасош во канцеларии на МВР, најнормално...

А Топлификација зеде кредит за да го гради ТЕТО, ја врати лиценцата за снабдување, БЕГ ја зеде лиценцата исти газди со 80% ТЕТО, ТЕТО западна во криза и на суд му отпишаа 90% од дугот и 10те проценти да ги плаќа на рати, Топлификација у дугови до гуша си ги изгуби парите и така си пропадна и нејзините мали акционери добија :kuracc: да најголем акционер и беа беговите, ама они си ја завршија работата со ТЕТО ограбија еден куп доверители, данокот шо требаше да го платат на отпишаниот долг беше 15-20 милиони евра, црпетињо и го отпиша и тоа.

Каков ли криминал има у преебувањето на Топлификација ехејј, се легално ама на црн начин.
Така си е, со исклучок на едно, долгот за данокот не беше отпишан.

Ne ti e jasno nisto, samo konfuzija imas. Milion prasanje nepovrzani edno so drugo.

Toplanite bea na Toplifikacija- privatna firma, koja samo gi rentase bidejki nemase licenca za drugo. Beg imase licenca a nemase toplani i im plakjase nekoja simbolicna suma. Kako doslo do vakov paradoks - blagodarenie na vmro i mijalkov. Toplifikacija otide vo bankrot pa stecaj i toplanite bea kupeni od Cifliganec koj naseti pari vo biznisot i mislese kje ja zeme licencata.
No, gi kupi tocno pred energetskata kriza i go izvlece podolgiot stap, bidejki cenata na gasot otide nad 300%, Beg bankrotirase bidejki ne mu dadoa da krene cena i site izbegaa od ovoj biznis. Rabotata morase da ja prezeme ESM i sega oni vajda mu plakjaat neso simbolicno na nego, i si zaglav 10 milioni u gluposti mesto da si gradi zgradi.

Skandalov e za namesten tender kako i 90% posto od tenderite vo drzavata, ednostavno na nekoj mu dosol redot da go jade.
Ми одговори сѐ шо ме интересираше со псотов.
Некад може лошо формулирам прашања.
ама овде си го најдов одговорот у прашањето.

Све шо тоне, некој става рака.
Сеа се врти муабет дека пола Тинекс го купил Мијалков. Вадат ,,од кал” душички

Има докази колку сакаш за прОЛИВЕР и од ДУИ раководството на МВР, за случајот со кражба на идентитети на луѓе и автомобили, па ништо, уапсија само шалтеруши и минимални казни, а и гЕУ молчеа како ќутуци...судството и Ојо се се уште под чизмата на СДС, може сега со новиот челник на ОЈО нешто малку ќе се смени, ама пак Судството може да го блокира и ОЈО....Уште 2002, кога дојде на власт, СДС бајбокира 4 државни функционери на ДПМНЕ, ама пак Буч Касиди не успеаја ни да го приведат ДПМНЕ, после беше осуден, ама сзмо на Хартија, со Уставна Жалба ја замрзна пресудата и таа застари. Ех министерот за болест Димов имаше 2 пресуди, за незаконски вработувања и за Даночни затајувања, правосилно е осуден, имаше и потерница, беше во бекство 10+ години, еднаш беше уапсен во Варшзва ама блгарскиот змбасздор го ослободи...по шарената револуција се врати, Без никаква ревизија или помилување, едноставно пресудите и потерницата се ФИЈОКИРА....а и Раде Штикла, кој избега во Србија, беше баран со потееница, едноставно се врати и никому ништо...е сега е уапсен, ама за друга работа...Аце Боцевски, рекетар на СДС, по 30 години б3кство е отк4иен во Грција, ама МУВА НЕ ГО ЛАЗЕ...башка и порано, по бекството, бил снимен од камери како си вади пасош во канцеларии на МВР, најнормално...
Зошто не апсат ако имаат докази?

Пластичарска против струја (што се плаќа)

Помала група жители на населбата Серава денеска ја блокираа улицата Никола Карев, позната и како Пластичарска улица, затоа што од неделата немаат струја. А немаат затоа што со години неконролирано крадат струја, па им се расипал преооптоварениот трансформатор.

„Дефектот во населбата Серава настана на 21.12.2025 (недела) како резултат на долготрајните неконтролирани кражби на електрична енергија од страна на жителите, а воедно и континуираните спречувања на екипите на Електродистрибуција во вршењето на работните активности за одржување на мрежата. Веќе подолг период, жителите на улиците Исмаил Кадаре и Кумбара го спречуваат проектот за реконструкција на мрежата и дислокација на броилата. На екипите на компанијата постојано им се упатуваат вербални закани, со што во целост им се оневозможува функционирањето“, велат од Електродистрибуција за Плусинфо.

Во овој регион загубите на струја надминуваат 70%, а наплатата изнесува 60%.

Пластичарска против струја (што се плаќа)

Помала група жители на населбата Серава денеска ја блокираа улицата Никола Карев, позната и како Пластичарска улица, затоа што од неделата немаат струја. А немаат затоа што со години неконролирано крадат струја, па им се расипал преооптоварениот трансформатор.

„Дефектот во населбата Серава настана на 21.12.2025 (недела) како резултат на долготрајните неконтролирани кражби на електрична енергија од страна на жителите, а воедно и континуираните спречувања на екипите на Електродистрибуција во вршењето на работните активности за одржување на мрежата. Веќе подолг период, жителите на улиците Исмаил Кадаре и Кумбара го спречуваат проектот за реконструкција на мрежата и дислокација на броилата. На екипите на компанијата постојано им се упатуваат вербални закани, со што во целост им се оневозможува функционирањето“, велат од Електродистрибуција за Плусинфо.

Во овој регион загубите на струја надминуваат 70%, а наплатата изнесува 60%.

Не бе они фин народ се.

Флинстоунс човече, заглавени во некое друго време. 21 век они сметки уште не плаќаат и после за соживот ќе збориме. Со години знаеме каква е реалноста ама тука ќе ти дојдат 3ца со едвај средно завршено и ќе паламудат за стандарди и соживот.

Племе.

Не бе они фин народ се.

Флинстоунс човече, заглавени во некое друго време. 21 век они сметки уште не плаќаат и после за соживот ќе збориме. Со години знаеме каква е реалноста ама тука ќе ти дојдат 3ца со едвај средно завршено и ќе паламудат за стандарди и соживот.

Племе.

Може протестираат овие што плаќаат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom