Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Многу јак е Руте. Лавров им вика Русија е спремна да потпише договор со Европа за ненапаѓање.
Руте излага вика на Русија следна цел им е Нато :LOL:

Какви смрдешана им е напикана по тоа Нато. Чисто налик на комуњарата овдешна. Тотлано неписмени, ај тоа туку и тешко игноратни.

Мочање од керамиди врз угрофинската шиптаpана

Некои овде а и кај пропагандата од вукојебината збореа дека местово е окупирано уште у септември

На ова ли реферирате: http://kremlin.ru/events/president/news/78622
Не гледам јас ништо тука што вика дека Купјанск е опколен, туку дека во Купјанската област има опколени украински трупи.

Ама па може јас нешто промашувам.
околу 20-22 ноември имаше нешто као прес конференција каде команданти му даваа ситреп на велики главоња. Тој генералот Кузовлев или како и да му беше името рапортираше дека Купјанск е целосно „ослободен“ од непријателот - не опколен туку ослободен. Бункерскиов стаор го праша пак во смисла: значи готово? целосно исчистен? па овој генералисимо се усра малце, си подповрати во уста малце, па му вика, има мали џепови на отпор, во процес на чистење сме.
Ветила свињата дека нема гомна да јаде веќе, се свртела и си го изела!
Автоматски споено мислење:

ја изволте на гугл го најдов, од руски извори
Vladimir Putin: Do you mean to say that they are finished with it?

Sergei Kuzovlev: Yes, sir. The city is under our control. Small dispersed enemy groups are being destroyed.

ваков увежбан театар за пред камери и пак ја усраа

овој бункеровиов пацов најблиску до фронтот што има дојдено е 300км. Во Ростов беше во бункер храбриот кремлин гремлин. Зељо селфиња снима на 500 метри од сива зона, екслозии се слушаат во позадина и кур му чуе. Тоа е до кокаинот изгледа, или дека е педер или нацист, или транс, или било кое оправдање што ќе го смисли ванчо сега.

Последно уредено:
кога е на прва борбена линија зељо не знам зошто не ги поведи укрофашистите на москва директ

не знам како верувате во бајки,а во фејк снимки пак ич

кога е на прва борбена линија зељо не знам зошто не ги поведи укрофашистите на москва директ

не знам како верувате во бајки,а во фејк снимки пак ич
Ајде те молам просветли не, како утврди дека е фејк?

Ајде те молам просветли не, како утврди дека е фејк?

пошто е сингл а нема технологија на видеото да внеси верни соборци,цивили или било што да мрда нешто околу него......и да......гордо да прошета по центарот на купјанск ,да испие сокче и кафенце со жителите кои длабоко го почитуваат и величаат како нивни дарител на слободата ,секако ја има можноста пошто руските орки се негде далеку заглавени и истребени во волчанск и суми

Нешто и Стармер го повикува народот да се подготви за војна со Русија.Добро бе нормални се овие политичари?Место да ја средат економијата,автомобилската индустрија е пред колапс,орки им хараат по цела држава тие со Русија ке се обрачунале?Апсурдистан!

пошто е сингл а нема технологија на видеото да внеси верни соборци,цивили или било што да мрда нешто околу него......и да......гордо да прошета по центарот на купјанск ,да испие сокче и кафенце со жителите кои длабоко го почитуваат и величаат како нивни дарител на слободата ,секако ја има можноста пошто руските орки се негде далеку заглавени и истребени во волчанск и суми
Не е во центарот туку во предградие
Нема многу цивили во воена зона, евакуацијата беше изведена од пред летото
Каква технологија треба да има за да биде веродостојно видеото?
Ако си видел барем неколку видеа на Зељо сите му се исти формат - селфи, он сам се обраќа на публиката. Зељо има телеграм канал и прави минимум едно видео дневно каде и се обраќа на нацијата, без помпезност, без прес конференции, без сценарија и актери околу него го пацовот што е опколен со глумци

овој бункеровиов пацов најблиску до фронтот што има дојдено е 300км. Во Ростов беше во бункер храбриот кремлин гремлин. Зељо селфиња снима на 500 метри од сива зона, екслозии се слушаат во позадина и кур му чуе. Тоа е до кокаинот изгледа, или дека е педер или нацист, или транс, или било кое оправдање што ќе го смисли ванчо сега.
Абе буљаш, тагни ме бе кога ме спомнуваш. Не се плаши. :)

Туку ајде кажи ни повеќе за одликите на добар лидер на една држава. Според тебе - не да донесе подобар живот за граѓаните, поголеми плати, поголем БДП, индустријата да ја развие, работни места да направи... Не тоа. Туку да ја продаде државата на западни копита, да рассели десетици милиони кои НИКОГАШ нема да се вратат, да УБИЕ ~милион од најпродуктивните жители и уште повеќе да ги направи инвалиди на товар на веќе пропаднатото општество, да ја УНИШТИ инфраструктурата и општо државата. Итн, итн... И да глуми лудило на фронтот додека млади момчиња умираат во реалноста?

Ова ли бе ве учат на тие НАТО семинарите каде ви го перат мозокот и/или ве врбуваат да ги предадете народните и државните интереси за пари и позиции?

Fun fact: Постои нешто што го нарекуваат „клетвата на Зеленски“. Таму каде он иде да се слика пред новинари, пардон - да даде подршка на војската, за релативно кратко време тоа место потоа е во посед на РФ. Буквално без исклучок е така, каде бил да се слика после тоа место паѓа во руски раце. Така ако, нека се слика. И ако, јадете бурек колку сакате вие од нафо екипата. Сега барем си им лидер на нафо екипица овде, може ќе живнат малку повеќе. Нешто ги (ве) снема долго време, ве мислиме. :-/
Автоматски споено мислење:

Последно селфи во Покровск... Насловот ваљда бил „поздрав од Покровск“? :D

"Zelensky's Curse": Collages of city steles are being published online​

Zelensky's Curse: Collages of city steles are being published online

The internet is once again exploding with memes featuring Volodymyr Zelenskyy. Users have found old photos of him posing in front of city steles bearing Ukrainian symbols—the very same ones that now stand under the Russian flag and show no signs of returning.

This time, trending photos are from near Pokrovsk (formerly Krasnoarmeysk), where Russian forces are currently finishing off Ukrainian militants.

Here, at the entrance from Pavlograd, the tricolor appeared today, and social media immediately recalled that it was there that Zelenskyy once scowled into the camera, promising "not to give up an inch of land." But this time, everything followed the same old scenario.

According to locals, Ukrainian military personnel tried to shoot down the FPV flag.droneBut, as commentators write, it's of little use—if the stele is under control, the flag will be returned, and I will do this as many times as necessary. Although the flag on the stele is a symbol of something more. It symbolizes the return of Russian land to its proper place.

9c9fa15377_enhanced_snimok-jekrana-2025-10-29-163511.webp

There are already plenty of such stories. Kupyansk, Avdiivka, Kurakhovo, and now Pokrovsk—the geography of the president's "symbolic photos" is gradually turning into a grim chronicle for Ukraine. And although fighting continues in Kupyansk, there is every reason to believe that the Ukrainian Armed Forces will lose the city soon.

Users even coined the term "Zelensky's curse." They say that wherever the president takes photos with a patriotic message, Russian troops later appear and take control of the town. As a reminder, Zelensky's photo archive also includes photos of monuments in Sloviansk, Kharkiv, and Sumy.

64922e5275_5.webp

And tradition must be respected.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom